Visa glädje!


Varje dag möter du allvarliga situationer. Du tjänar kanske inte tillräckligt med pengar. Du har kanske inget kärleksliv. Ditt arbete är kanske outhärdligt.

Kanske du ogillar var du bor. Dina medarbetare är ovänliga. Du gör saker som du ångrar.

Om du till slut beslutar att göra någonting åt det, vad gör du?

Flyttar till en ny stad? Lämnar din partner? Söker ett nytt jobb?

Kanske ser du bara mer på TV eller dricker lite mer vin.

Men slitet eller svårigheterna kommer alltid tillbaka. Livet verkar vara ganska allvarligt.

Lyckligtvis kan du just nu göra någonting som kommer att förändra allting.

”När en människa förlorar sitt sinnelag för spel, är hon död.

…en kille kommer att säga till dig: ”Ja, jag hade några illusioner när jag var barn, men jag har förlorat dem alla. Jag är praktisk nu. Vi måste möta den här saken praktiskt och vad vi gör här är mycket allvarligt.

Vill du veta vad allvar är? Allvar är soliditet. Har du någonsin hört talas om en solid medborgare?

Det finns ingenting som har mer framgång än sorglöshet. Ren nonchalans kommer faktiskt att få gjort mer på mindre tid än någonting annat man kan nämna.

Och ju allvarligare man tar spelet, desto mindre chans har man att vinna.” – L. Ron Hubbard

Fördelar

När du tar saker mindre allvarligt och ökar ditt sinnelag för spel, kan du få flera fördelar:

* Du får mer gjort med mindre ansträngning.

* Du tänker ut nya lösningar som är enkla och effektiva.

* Människor gillar att vara med dig.

* Du känner dig friskare och mer levande.

* Du får mer samarbete och stöd från andra.

* Du känner mer glädje.

Så hur tar du livets spel mindre allvarligt? Hur kan du bli mer sorglös eller nonchalant?

Rekommendationer

Om du är i ett bra mentalt tillstånd, kan du helt enkelt påminna dig själv om att lysa upp och ändra dig från allvar till ett ljust och sorglöst humör.

Exempel:

Du sitter fast i en lång bilkö och väntar på att komma in på en parkering. Du kommer in på parkeringen och kan inte hitta en ledig plats. I stället för att köra runt och titta ilsket på folk, beslutar du att lysa upp. ”Varför är jag så allvarlig över en parkeringsplats! Jag ska parkera neråt gatan och få in lite träning.”

Din bil går sönder. Du blir arg på dig själv för att du inte tagit bättre hand om den. Sedan kritiserar du dig själv för att du inte tjänar tillräckligt med pengar. Det känns som du vill slå till din bil med en hammare. I stället säger du: ”Jag är alltför allvarlig här! När jag blir rik och framgångsrik kommer detta verkligen vara roligt.” Du skrattar och får din bil fixad.

Du och din partner talar inte med varandra. Ni var oense om någonting, diskuterade och blev mycket allvarliga. Du beslutar: ”Vi måste lysa upp!” Så du spelar pajas och berättar skämt tills du och din partner skrattar.

Ditt sinnelag för spel kan avgöra eller förgöra ditt arbete eller din karriär. Om du blir allvarlig känner du dig inte bara dålig, utan du får också andra att förlora arbetsglädjen. Dina dagar släpar sig fram och du letar efter sätt att sluta. Du förlorar oftare än du vinner.

Om du slutar att ta ditt arbete så allvarligt, fattar du och folk omkring dig bättre beslut. Dina dagar flyger i väg eftersom du får mer gjort. Du vinner spelet!


Ett svar på “Visa glädje!”

  1. – Jag tycker att det ar roligt att dansa. Det ar en gladje att visa vad man kanner. Sedan ar det bra motion ocksa. Jag fortsatter till My trottnar, sager han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *