Vilket är värst: Terrorister eller fruktan för terrorister?


Sedan attentatet 11 september är många människor fortfarande rädda för att flyga, besöka New York eller arbeta i höga byggnader. Många amerikanare är rädda för någon som kommer från Mellanöstern.

Liksom fruktan för terrorism kan påverka ett land, kan fruktan skada din framgång. Du blir tillbakadragen eller gömmer dig i stället för att arbeta på din karriär eller framtid.

Om du känner dig rädd, fattar du fel beslut. Du bekämpar fel mål. Du känner dig förvirrad.

Rädslor gör att du inbillar dig det värsta. Du spelar små filmer i huvudet som inte har någonting att göra med ditt verkliga liv. Livet tycks vara farligt.

Rädsla kan också skada din hälsa. Din kropp är spänd. Du sover dåligt. Du känner dig inte aktiv.

Terrorism är en stor rädsla, särskilt för många amerikanare. Så var är hotet?

Personlig erfarenhet

Har du någonsin sett en terrorist? Inte på nyheterna, utan med egna ögon?

Om du gick i någon riktning från ditt hem, hur långt skulle du behöva gå innan du hotades av en terrorist? För de flesta av oss är det en mycket lång promenad.

Har du förlorat pengar, sinnesfrid eller personlig frihet på grund av en terrorist?
Eller är människors fruktan för terrorism kanske det större problemet.

Terroristers syfte

Det enda som terrorister vill göra är att skrämma dig. Det är därför de kallas terrorister!

Har du låtit terrorister uppnå sitt syfte?

En annan fråga: Vem hjälper terrorister med deras uppdrag? Vem tjänar pengar eller får makt genom terrorism?

Köpmän i kaos

L. Ron Hubbard uppfann en ny term ”köpmän i kaos” för att beskriva ett allvarligt problem vi har i vårt samhälle.

Var och en som utnyttjar andras lidande är en köpman i kaos. Var och en som försöker öka sin popularitet eller makt genom att få världen att se värre ut än den är, är en köpman i kaos.

”Det ligger i deras (köpmännen i kaos) intresse att få omgivningen att verka så hotande som möjligt, för endast då kan de göra förtjänst.

Titta i en tidning. Finns det någonting bra på första sidan? Snarare finns det mord, plötslig död, oenighet och katastrof. Och även detta, dåligt som det är, har man skapat sensation kring för att få det att verka värre.”
– L. Ron Hubbard

Köpmän i kaos inkluderar politiker, advokater, vapenhandlare och framför allt nyhetsorganisationer.

Politiker livnär sig på våra rädslor. En politiker får till exempel brottsstatistiker att verka högre än någon någonsin föreställt sig. Han lovar att bekämpa brott bättre än sin motståndare. Han vinner om han skrämmer tillräckligt många människor.

Vapenhandlare gör också stora förtjänster genom att sprida kaos. En vapenhandlare berättar till exempel för ledarna i ett land: ”Det där landet därborta har bomber riktade mot er. Ni måste köpa fler bomber och rikta mot dem.” Vapenhandlare gör med stor säkerhet miljarder i förtjänst.

Tidningar, nyhetsmagasin och TV-nyheter gör naturligtvis också stora förtjänster genom att sprida så många dåliga nyheter som möjligt. Ju mer skräckinjagande nyheterna är, desto fler människor kommer att se TV-nyheterna eller köpa sina tidningar och nyhetsmagasin.

Chefer för TV-nyheter och tidningar säger: ”Om det blöder, leder det.” Detta betyder att våldsam död eller skada är den första historien i deras program eller tidning. Ju mer ondskefullt brottet är, desto mer uppmärksamhet får det och desto mer pengar tjänar de.

Om du aldrig såg TV-nyheter eller läste artiklar om terroristattacker, varför skulle du vara rädd för terrorister? Skulle du ens veta att de existerade?

Mer än 126.000 amerikanska medborgare har dött i trafikolyckor sedan 11 september 2001. Det är fyrtio gånger fler än de som dött genom terrorism. Är du mer rädd för bilar än för terrorister? Kanske skulle du vara det, om bilolyckor inledde nyheterna varje kväll.

Rekommendationer

Du måste besegra dina rädslor för att nå framgång. Om du känner dig ängslig, rädd eller nervös, måste du göra några förändringar i ditt liv.

  1. Sluta upp att tro på köpmän i kaos. Om du känner dig rädd, lägg märke till vem som just sålde ett kaos till dig. Titta efter själv i stället för att tro på det.
  2. Sluta läsa om kaos i tidningar och nyhetsmagasin. Överväg att slopa alla nyheterna i ditt liv. Läs i stället en intressant bok, gör något arbete eller ha lite roligt.
  3. När kaos visas på TV, se på något annat. Hur hjälper det dig eller någon att känna till död, fara och katastrofer?
  4. Undvik människor som tycker om att berätta störande ”nyheter”. Tillbringa i stället tid med personer som tycker om att berätta glada nyheter.
  5. Lägg märke till hur du känner dig efter 7-10 dagar.

Om du inte är säker på om köpmän i kaos har någon effekt på dig, gör ovanstående steg i 7-10 dagar.
Läs sedan om kaos i tidningarna och titta på alla nyheterna. Lyssna till störande människor under några dagar. Lägg märke till hur du nu känner dig.

Fördelar

Nästan alla som avbryter all förbindelse med köpmän i kaos märker följande vinster:

Livet blir mer intressant och mindre farligt.

Man äter bättre och sover bättre.

Man har lättare för att skratta.

Man känner sig friskare.

Man känner sig lugnare.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *