Vem stoppar dig? Del 2


Din största källa till besvär och bekymmer.

I en studie utförd av medlemmar från polisdepartementet i Los Angeles fastställde de att 2% av befolkningen faktiskt var farlig och skadlig för samhället och att den här minoriteten låg bakom de flesta brott.

L. Ron Hubbard sätter de antisocialas procenttal till 2,5% med ytterligare 17,5% av befolkningen så tungt påverkade av de antisociala, att de börjar handla som antisociala personligheter. Några exempel på antisociala på en global skala är Stalin, Hitler, maffian och terrorister.

I ditt liv kan din chef, din hustru, din kund, din medarbetare, din advokat, din revisor, din bilmekaniker, din anställde eller svärmor vara antisocial, vem som helst.

Att känna igen de 20% som orsakar 80% av oss problem är det första steget mot att hantera dem.

Del 1 täckte det första kännetecknet på den antisociala personligheten: De talar i generaliseringar. Exempel: ”Alla tycker du är alltför oerfaren. Ingen gillar vad du sa. Amerika är skräckslaget.”

Det andra och tredje kännetecknet på en antisocial person grundar sig på deras sätt att konversera.

Dåliga nyheter

”2. En sådan person rör sig huvudsakligen med dåliga nyheter, kritiska eller fientliga anmärkningar . . .

Det är värt att notera att inga goda nyheter eller berömmande yttranden förs vidare av en sådan person.” – L. Ron Hubbard

Någon har goda nyheter och dåliga nyheter. En förnuftig eller social personlighet berättar båda delarna för dig. Den antisociala personligheten ger dig endast de dåliga nyheterna. Exempel:

Social: ”Vi fick resultatet av dina prover. Två är negativa, vilket är goda nyheter. Tyvärr blev det tredje provet misslyckat. Läkaren vill göra om det, om du kan komma in i dag eller i morgon.”

Antisocial: ”Vi fick resultatet av dina prover och det finns ett problem. Läkaren vill att du gör om ett av proven snarast möjligt. Det finns en ledig tid nästa månad.”

Social: ”Eftersom hon inte fullbordade projektet vid midnatt som vi önskade, stannade hon uppe hela natten och fixade några problem som vi inte kände till. Hon kommer att vara färdig vid femtiden.”

Antisocial: ”Vi visste att hon inte kunde fullborda projektet som vi önskade.”

Social: ”Jag älskar den här kycklingrätten. Den var väl värd all tid du spenderade på att förbereda den!”

Antisocial: ”Så detta var din omtalade kycklingrätt? Då skulle du smaka min mammas!”

Den sociala personligheten

Du kan använda det motsatta kännetecknet för att förbättra din personlighet.

”2. Den sociala personligheten är ivrig att föra goda nyheter vidare och motvillig när det gäller att förmedla dåliga nyheter.

Det kan till och med tänkas att han inte bryr sig om att föra kritik vidare, ifall det saknar betydelse.

Han är mer intresserad av att få en annan människa att känna sig omtyckt eller eftertraktad av andra, än att få henne att känna sig illa omtyckt. Han felar snarare genom att vara alltför lugnande och uppmuntrande än genom att kritisera för mycket.” – L. Ron Hubbard

Förvärrade eller påhittade dåliga nyheter

”3. Den antisociala personen förändrar kommunikation, för att förvärra, när han eller hon för ett budskap eller nyheter vidare. Goda nyheter stoppas och endast dåliga nyheter förs vidare, ofta utbroderade.

En sådan person låtsas också föra vidare ”dåliga nyheter”, som i själva verket är påhittade.” – L. Ron Hubbard

Det är inte tillräckligt för antisociala att bara föra vidare dåliga nyheter. De föredrar att få dem att låta värre. De kommer till och med att hitta på några dåliga nyheter, om sanningen inte är dålig nog.

Pratmakare i omgivningen, politiker och de flesta nyhetsreportrar är bra exempel.

”Hon tycks ha olika mäns bilar framför sitt hus varje kväll.”
”I motsats till min politiske motståndare kommer jag inte att tillåta barnpornografi.”
”Det finns många frågor angående hans plötsliga välstånd.”

Har du någonsin tittat på kvällsnyheterna och känt att ingenting bra hände i världen? Har du någonsin känt dig optimistisk efter att ha läst en tidnings förstasida?

För att par år sedan rapporterade CBS: ”Hundratals befaras ha omkommit i översvämningen.” De refererade en storm som orsakade översvämning i norra Californien – 2 personer dog. CNN rapporterade: ”Talibanerna sänder 300.000 trupper till gränserna”. Det visade sig vara mindre än 10.000.

Faktum är att du minskar din stress och känner dig lyckligare, om du slutar läsa tidningar,slutar se TV-nyheter och ignorerar personer som för över dåliga nyheter. Ge det ett försök!

Antisociala personer är förskräckliga reläpunkter. De fördärvar rykten, skapar kaos och startar strider.

Exempel: Chefen säger till en anställd: ”Lars, var snäll och säg åt Ulla att hon gör ett bra jobb och att hon kan gå hem tidigare i dag om hon vill.”

Om Lars är antisocial eller agerar som en antisocial säger han: ”Ulla, chefen vill att du stämplar ut och går hem nu. Han verkade ganska olycklig.”

Så Ulla säger: ”Jag förstår inte….Det är bäst jag går hem.”

Sedan kommer Lars och säger till chefen: ”Ulla är förvirrad. Hon avslutade inte sitt arbete utan bara gick ut, när jag berättade för henne vad du sagt.”

Om inte chefen och Ulla upptäcker sanningen om Lars, kommer deras förhållande att bli lidande. Spänningen kommer att orsaka intern stress , en strid eller värre.

I en större skala skulle utomstående kunna överföra lögner och överdrifter mellan två nationer och på detta sätt starta ett krig.

Exempel: ”Sydstatsborna hatar er. De säger ni är onda. De planerar att förgifta ert vattenförråd.” ”Nordstatsborna hatar er. De säger ni är onda. De planerar att förgifta ert vattenförråd.” Efter flera månader av detta börjar ett krig mellan Nord- och Sydstaterna.

Även äktenskap förstörs av antisociala lögner och ändringar.

Exempel: Olle ljuger för maken och säger: ”Berätta inte för din fru att jag sa detta, men hon och Erik har blivit förskräckligt vänliga.” Sedan ljuger Olle för hustrun: ”Berätta inte för din man att jag sa detta, men hans dagliga kramar med Ulla har blivit ganska intima.” Även om det inte hänt någonting, misstänker man och hustru plötsligt ett problem och börjar gräla.

Den motsatta karaktären

”3. En social person förmedlar kommunikation utan större förändringar, och om han utelämnar något, tenderar han att utelämna saker som kan verka sårande.

Han tycker inte om att såra folks känslor.” – L. Ron Hubbard


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *