Vem önskar du vara?


Fråga: Vilken är den bästa personligheten eller den bästa identiteten som du kan anta?

Svar: Vad du än önskar vara! En trevlig vän, en affärsmässig chef, en intresserad lyssnare. Vad som än är bäst vid den tidpunkten. Olika omständigheter kräver olika attityder.

Exempel: Det kan vara lämpligt att vara en dominerande chef på arbetet, men du skulle kunna göra din partner tokig om den identiteten kom med dig hem. Att vara en bråkig sportfantast på en match är stort, men det är inte den du ska vara när du ber om löneförhöjning.

Orsaken till att människor har problem med att besluta vem eller vad de ska VARA är att de inte börjar med att HA.

”Barn i Västerlandet blir vanligtvis tillfrågade :`Vad ska du BLI när du växer upp?´ Det är en dum fråga, som kan driva vilket barn som helst till vansinne.
Därför att det är den felaktiga frågan – den träffar fel ända av cykeln.

Man frågar dem också :`Vad tänker du GÖRA i livet?´ Detta är lika dåligt.
Det är faktiskt svårt att svara på.

Om vi frågade barn: ´Vad vill du PRODUCERA i livet?´, skulle vi förmodligen kunna få ett fungerande svar. Från detta kunde de räkna ut vad de måste göra för att producera detta, och därifrån kunde de veta vad de måste VARA. Sedan, med lite samarbete, skulle de kunna föra ett lyckligt och värdefullt liv.

Många människor och företag misslyckas, därför att de inte gör detta.”
– L. Ron Hubbard

Exempel: En ung man tycker om att laga mat och göra människor lyckliga. Han kanske beslutar att den produkt (HA) han önskar producera är : ”Lyckliga människor bespisade på rätt sätt, som betalar massor med pengar för erfarenheten att äta på min framgångsrika restaurang.”

Baserat på detta beslut arbetar han ut sin karriär genom att göra en lista på stegen (GÖRA), vilket inkluderar att skriva in sig på en kockskola, arbeta på flera restauranger för att få erfarenhet, spara pengar och så vidare. Hans planering är noggrann och effektiv. Sedan utarbetar den unge mannen den bästa identiteten för arbetet (VARA). Han behöver VARA en framgångsrik restauranginnehavare: stolt, charmig, service-inriktad, skicklig och förmögen.

För att sätta sin plan i verket börjar denne unge man cykeln med VARA och antar den här identiteten som det första steget. Han promenerar omkring och ÄR en framgångsrik restauranginnehavare från dag ett. Han är stolt, charmig och service-inriktad. Han känner sig även förmögen.

Sedan kan han lätt GÖRA de nödvändiga stegen för att få vad han vill HA : En framgångsrik restaurang med lyckliga kunder.
Han fullbordar detta mycket snabbare och lättare än en person, som inte kan VARA en framgångsrik restauranginnehavare, förrän han äger restaurangen.

Om du vill ha framgång och välstånd, VAR förmögen och framgångsrik innan du är det. Det är roligt!

Anta en förmögen identitet. Provkör en stor, ny Mercedes. Promenera genom en 70 miljoners byggnad som om du ägde den. Människor kommer att vilja vara omkring dig. Bankdirektörer ska försöka låna dig pengar.

Du kommer att känna dig betydelsefull!

Övning

Denna övning fokuserar på att tjäna pengar, men du kan göra detta med vilket mål som helst.

 1. Ta fram ett oskrivet papper. Skriv nederst på sidan hur mycket pengar du vill tjäna per månad om ett år från nu.
 2. Ovanför denna summa skriver du ner vad du måste producera (HA) för att någon skulle betala dig så mycket pengar. Vilken slutprodukt måste du producera, som är värd den summa pengar du vill tjäna?

  En rörmokare vill till exempel tjäna $8000 per månad i förtjänst. Han kalkylerar sina fasta utgifter och beslutar att han måste producera eller HA $20.000 per månad i rörläggningsarbeten av hög kvalitet till nöjda kunder.

  En tandläkar-receptionist, som vill tjäna $3500 per månad, skulle kunna besluta att hon behöver producera mycket mer än ”schemalagda patienter”.
  Hon talar med tandläkaren och bestämmer att hon måste producera ” en tandläkarpraktik som är dubbelt så stor på grund av mina ansträngningar, så att jag kan tjäna $3500 per månad.”

  Parterna i en advokatfirma beslutar att de vill att deras grupp ska debitera och driva in $500.000 per månad.

  Vad behöver du producera för att tjäna de pengar du skrev i steg 1?
  Skriv ner detta.

 3. Skriv ner mitt på ditt papper vad du måste GÖRA för att uppnå denna produktivitetsnivå. Det här är den finaste sortens planering. Du börjar med slutresultatet och arbetar bakåt.

  Precis innan du uppnår produkten, vad ska du göra? Dessförinnan? Dessförinnan? Planera dina steg från den här framtida tidspunkten tillbaka till nutid.

  Rörmokaren behöver till exempel göra fler reklamhandlingar, delegera ansvar till sina assistenter och försäkra sig om att varje kund är fullständigt nöjd.

  Tandläkar-receptionisten måste organisera schemat bättre, göra fler påminnelser per telefon till patienter och hålla tandläkaren mer sysselsatt.

  Advokatfirman behöver anställa fler delägare, dra till sig rikare klienter och vinna fler rättsfall.

 4. Skriv överst på papperet vad du behöver VARA för att fullborda planen och uppnå den slutliga produkten.

  Rörmokaren kunde behöva VARA en ansvarig chef och inte en skojfrisk arbetare. Han kan besluta att han måste VARA en framgångsrik företagare.

  Tandläkar-receptionisten behöver VARA chef över patienternas och tandläkarens tid, inte bara receptionist. Hon måste VARA en framgångsrik chef.

  Advokatfirman måste VARA den starkaste advokatfirman i stan. Den flyttar till den största byggnaden i stan, hyr de bästa inredare som går att få för pengar och framkallar en överväldigande känsla av styrka.

  Vad du än skriver överst på ditt papper så är det vad du måste VARA.
  Det är den mest effektiva identitet du kan anta.

  VAR DENNA PERSON JUST I DETTA ÖGONBLICK.

Nu när du ÄR den riktiga identiten för detta mål, GÖR handlingsstegen.
Då kommer du att HA pengarna eller målet.

Använd denna övning på andra områden i livet.

För att till exempel HA ett lyckligt äktenskap vad skulle du GÖRA? Baserat på detta vad måste du VARA?

För att HA en familj, vänskap, karriär, arbete, bil eller vad som helst vad skall du GÖRA? Baserat på detta vad måste du VARA?

För att HA ett lyckligt liv, vad bör du GÖRA? Baserat på detta vad måste du VARA?

Svaret på allt detta är din korrekta punkt för att starta.


3 Svar på “Vem önskar du vara?”

 1. Hej !

  jag har tänkt mig att vara någon annan eller jobba med något annat !

  Jag nöjer mig med allting jag har och kämpar sedan jag fattade vad livet är !
  Jag hjälper alla och aldrig någon hjälp av någon ! Mina problem som uppstår och de varierar visa kan jag lösa de i kort tid och visa behöver längre tid alltså med hoppet och tålamodet löser jag dem ! De sårar som olika problem lämnar inom mig läckas de med tiden fast visa är kvar och det är mina tre barn som jag förlorade via tre årsåldern!
  Oron dyker upp och oroar mig så fort jag får veta att ett utav mina barn är i faran ! Jag gillar mina barn mer än mig själv ! De har jag fått från livet !
  Jag vet riktigt vem jag är och jag gillar mig och gillar väldigt mycket mina bilder och när jag blir inspelade på någon video med barnen på någon fest ! Jag vet vad jag vill från livet ! Gud styrkan att jag har bra hälsa och anrgi att jobbar fortfarande och klara med med livet på ganska bra sätt hittills !!!

 2. Hej !
  Jag jobbade med olika jobb under tiden som jag bodde i sverige .
  sfi lärare .
  modersmål lärare på studie förbundet .
  lärar assistent på Alvik skolan .
  översättning med två största erfaran tolkförmedlingar i hela Sverige som heter × och × !
  Den tredje tolkförmedling som var mindre tiden än de andra fast lika värdig och erfaran precis som andra som heter × !
  Alla tre gillar jag !!

 3. Hej .
  Jag skulle skriva om våra jobb som vi utför det nakdelar och fördelar på vår jobb dagliut det första ar dagligen nya människor med oilka situation och med våra hjläp kommer att allting blir lättare med de som använder våra tjänster .
  för det andra att vi måste anpassa oss inom första fem minuterna på sättet som vi kommer att utföra våra tjänst .
  För den tredje att hantera våra skänslor när vi ska vara med någon tragisk eller trauma och mycket mer .
  Att kommentera sig på vad som sägs mellan två eller mer och kunna klara situationen .
  samarbetet och tålamodet behovs när under vanliga situationer och stress påverkan att inte tappa kontrollen och ta hänsyn till arbetsgivarens namnet och uppskatta deras anlitande på oss som anställda hos dem .
  Lägga aldrig sig på någon diskussion mer än förklara exakt vad som är viktigt .
  Man ska försöka hitta ett bra sätt att utföra sitt arbete på det bästa sättet .
  att fråga om vissa ord som man vet inte vad det betyder bättre än att förklara det på fel sätt .
  Att vara själv ständigt och klara sig med olika svåra öka omständigheter som blir utsatt för de under vissa ställer som använder våra tjänster .
  att kontakta och anmäla sig vid förseningar .
  att försöka var lugn och inte bli arg och ledsen under sin arbetstiden .
  att acceptera användarens sättet och vilkor och försöka vara mjuk och ärlig med både som använder våra tjänster .
  att läsa dagligen och lära sig så mycket man kan för att vara kunnigt och klara sitt på det bästa sättet .
  ibland blir det lite svårt när vissa påfrestande och på pressande ofint bemötande som uppstår under vissa arbetstiderna och ännu värre att de som ofint behandlar och på fester det samma de som ringer arbetsgivaren och anklagar över våra beteendet medan man är helt oskyldigt !
  Jag kommer att skiva mer jag jag ska ha tid !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *