Var ärlig mot dig själv


För att ha framgång måste du vara sanningsenlig.

Du äger till exempel en bilreparationsverkstad och ger kostnadsförslag för att reparera bilar. Ibland överdriver du en kunds problem, så att du kan ta mer betalt av honom. Detta ökar din inkomst men orsakar problem för dig. Det spelar ingen roll hur allvarligt du uppträder. Kunden uppfattar din lögn. Böterna är smärtsamma, när du avslöjas.

Å andra sidan, om du underskattar kundens bilreparationsproblem, kompromissar du med vad du vet är sant. Du hindrar faktiskt din kund från att fatta bra beslut. Du känner dig som ett kräk.

Du lär dig att det enda sättet att uppföra sig är att utan tvekan titta din kund i ögonen och säga sanningen. Då kan kunden handla därefter. Du gör ditt jobb, även om du inte tjänar så mycket pengar på det speciella jobbet och även om personen inte tycker om sanningen.

När du har modet att kalla sanningen för sanning, blir du en en mäktig kraft.

Din programvara adderar till exempel tal oriktigt. Du tillkallar teknikern, som tittar över den. Han säger: ”Du är problemet. Programvaran är fin.” Du känner till sanningen och så tar du fram en räknemaskin och bevisar att datorns svar är fel. Du vägrar att hålla med teknikern. Det spelar ingen roll hur smart experten är eller hur oerfaren du är med datorer. Du VET att siffrorna inte stämmer. Du har personlig integritet.

Samma idé är tillämplig på hela ditt liv. Du vet vad som är sant för dig, inte vad folk säger åt dig är sant för dig. Ingen kan övertyga dig om vad du bör tro på.

Integritet

Integritet betyder att du är fullständigt ärlig och hederlig. Det betyder att du håller dig till din personliga kodex för uppförande. Du håller fast vid det som du beslutar är rätt och fel.

När du lever med integritet, har du framgång. Du är öppen och ärlig. Ditt liv är okomplicerat och mindre stressande.

När du har god integritet, ljuger du inte. Du kan se dig själv i ögonen i spegeln med stolthet. Du har ingenting att dölja.

Dina personliga sanningar

“DET SOM ÄR SANT FÖR DIG är vad du själv har observerat.
Och när du förlorar detta , har du förlorat allting.
Vad är personlig integritet?
Personlig integritet är att veta vad man vet–
Vad du vet är vad du vet–
Och att ha modet att veta och säga vad du har observerat.
Och detta är integritet.
Och det finns ingen annan integritet.”
– L.Ron Hubbard

Ingen behöver tala om för dig vad som är rätt eller fel. Du kan se och besluta för dig själv.

Doug, till exempel, kanske beslutar att det är riktigt fint att dricka vin till middagen. Wally kan observera samma spörsmål och besluta att det är fel att dricka vin. Båda individerna fattade sina egna beslut. Båda handlar med integritet.

Mellissa kan besluta att det är ett brott att spendera pengar på semestrar, medan Peggy kan besluta att det är ett brott att hoppa över en semester. Båda fattar sina egna beslut om vad som är rätt och fel.

Liksom de flesta människor har du förmodligen beslutat att det är fel att ljuga för en vän, stjäla från ditt företag, bedra ditt äktenskap, snatta i butik och missbruka droger.

Det är antagligen sant för dig att du bör arbeta hårt, vara vänlig mot dina föräldrar, betala dina räkningar, tala sanning, lämna tillbaka saker du lånat och ha roligt i livet.

Du känner igen sanningen när du ser den. Du står på dig oavsett vad någon säger. Du tycker om personlig stolthet.

10 Fördelar med att leva med integritet

1. När du beslutar vad som är rätt eller fel för dig, ångrar du inte någonting du gör.

2. Människor följer ditt exempel och handlar mer ärligt.

3. Din observationsförmåga är mer noggrann. Du kan lättare se sanningen om andra.

4. Du behöver inte hålla ordning på dina historier, eftersom dina historier är fakta. Mindre tankearbete krävs.

5. Du hanterar förkastande och kritik lättare. Du är till exempel inte bekymrad, om någon säger: ”Ditt arbete är förfärligt.” Eftersom du inte tvivlar på att ditt arbete är bra, vet du att det är den andra personens problem.

6. Du har färre personliga konflikter med andra, även när du är aggressiv.

7. Du bekämpar brott mot dig själv mer vildsint, när du inte har något att dölja.

8. När du gör ett misstag, är det lättare att hitta sanningen, acceptera ansvar och gå framåt.

9. Du får anseende som en person med integritet. Anställda skryter till exempel om ärliga chefer: ”Han kunde vara ärligare om ditt arbete, än du kanske ville höra, men han är rättvis och ljuger inte.”

10. Dina chanser att bli åtalad, bötfälld eller dömd skyldig till ett brott minskar betydligt.


Ett svar på “Var ärlig mot dig själv”

  1. Det finns inga genvägar och tro inte att det är SÅ svårt att leva ett lyckligt liv för det är just där alla tror fel.. Det enkla är LIVET NU… Kram Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *