Vad händer om du utestänger människor?


Vad händer om du utestänger människor?

Har du blivit utestängd från en grupp? Har du blivit behandlad som en medborgare av lägre rang?

När du var ung, utestängde vissa barn dig från att vara deras vän? Hur fick detta dig att må?

När en grupp vägrar låta dig gå med, beundrar och respekterar du denna grupp?

Många gruppledare förstår inte ett viktigt faktum angående att släppa in människor i sina grupper, organisationer, företag och länder.

”Uteslutning av andra är den grundläggande orsaken till krig och vansinne.

Att släppa in folk i allmänhet i gruppen är nyckeln till varje stor rörelse och förbättrad kultur på den här planeten. Detta var den nya idé, som gav buddismen det starkaste civiliserande inflytande världen har sett i form av antal och utbredning. De utestängde inte. Ras, färg, tro gjordes inte till hinder för medlemskap i denna stora rörelse.

Det politiskt starkaste landet i världen var Förenta Staterna, och det försvagades endast genom dess ansträngningar att utestänga vissa raser eller göra dem till medborgare av lägre rang. Dess största inbördeskrig (1861-65) utkämpades för att klara upp denna punkt, och svagheten löstes inte ens då.” – L. Ron Hubbard från en artikel kallad ”Group Sanity”.

Vissa människor blir kanske arga på Förenta Staterna, inte för att de ”hatar frihet” utan därför att de är utestängda.

Varför släppa in människor

Om du släpper in människor i din grupp, älskar de dig för det.

Om du hindrar människor från att ansluta sig till din grupp, hatar de dig för det.

Exempel: Du äter lunch med tio vänner från arbetet varje vecka. Ni har fantastiskt roligt, skrattar, berättar historier och njuter.

Två nya killar på arbetet frågar: ”Kan vi komma med din grupp till lunch?” Du säger: ”Tyvärr, det är en privat fest.”

Senare den dagen märker du att de två nya killarna inte vill titta på dig. Nästa kväll upptäcker du en lång djup rispa på din bildörr. Följande vecka säger chefen: ”Jag har fått en anonym rapport här att du har stulit material. Är detta sant?”

Som L. Ron Hubbard nämner orsakades det amerikanska inbördeskriget av att afroamerikaner gjordes till medborgare av lägre rang. Detta krig dödade fler amerikanare än alla andra krig tillsammans.

Även idag försöker människor i alla länder utestänga andra på grund av deras ras eller kultur (Mellanöstern, Asien, Spanien, Afrika), deras sexuella läggning (homosexuella), deras religion ( buddhister, mormoner, scientologer, judar, hinduer, muslimer), deras kön (kvinnor) och deras ålder (för ung, för gammal).

När man utestänger människor på grund av deras ras, religion, kön och så vidare, skapar man fiender och rättsprocesser.

Men när nationer, organisationer och grupper glatt inkluderar vem som helst som vill komma med, blir de kraftfulla.

Rekommendationer

Har du utestängt någon från din grupp? Har du någonsin behandlat någon som en medborgare av lägre rang?

Vad kan du göra för att ta med honom eller henne? Hur kan du behandla denna person som en jämlike? Vad kan du göra för att få människor att vara din vän?

Om någon utestänger dig från en grupp, kunde du också vilja attackera den personen. Inse i stället att han eller hon bara inte förstår konsekvenserna av utestängning. Finn helt enkelt en annan grupp.

Ännu bättre, starta din egen grupp och låt alla som vill komma med. Din grupp kommer att bli den största och mest framgångsrika av alla!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *