Två skäl till att människor skulle kunna tycka illa om dig


När människor inte tycker om dig, ignorerar de dig, är inte överens med dig eller attackerar dig.

Så för att få människor att tycka om dig kunde du duscha extra, använda ett bättre munvatten och köpa nya kläder. Du kunde få en ny frisyr, köpa färgade kontaktlinser och prova en annan deoderant. Ändå tycker de fortfarande inte om dig.

Även när du talar om för dem hur viktig eller populär du är, tycker de fortfarande inte om dig. Varför?

Möjligt skäl #1

“Att hävda sin egen viktighet är ungefär lika acceptabelt som en död katt på ett bröllop.” – L. Ron Hubbard

Du känner till exempel någon som ständigt talar om för dig hur viktig han eller hon är. Beundrar och respekterar du denna person?

Du kan använda den här idén i motsatt riktning för att lyckas bättre. När du får människor att känna sig viktiga, mår de bra och vill vara i din närhet. De flesta människor är mer samarbetsvilliga, när de tror att du har en hög tanke om dem.

Vissa människor är mycket känsliga angående sin viktighet. De blir upprörda, arga och även våldsamma, om du behandlar dem respektlöst och med mindre viktighet än de känner att de förtjänar.I många fall är det så att ju mindre pengar, skicklighet eller power människor har, desto större är deras behov av att känna sig viktiga.

Att ge viktighet till andra är en färdighet som du kan använda för att öka goodwill och samarbete. När du får människor att känna sig viktiga, litar de på dig, tror på dig och tycker om dig. De gör dig framgångsrik.

Möjligt skäl #2

”Ignorera människor på eget ansvar.” – L. Ron Hubbard

Känner du någon som går omkring med näsan i vädret? Någon som går förbi dig som om du inte existerade? Hur får den här personen dig att känna dig?

Du kan förstöra din framgång, när du ignorerar människor. Försäljare kommer till exempel sällan förbi receptionister, när de behandlar receptionister som om de inte existerade. Och receptionister får problem om de ignorerar personer som ser ut som försäljare, men som faktiskt är mycket viktiga personer.

I motsats till vad du kan ha lärt dig som tonåring, så beundrar och respekterar människor inte dig, om du ignorerar dem. I stället föraktar och hatar de dig. Arrogans är inte detsamma som popularitet, power eller sakkunskap.

Att lägga märke till människor är inte bara gott uppförande, det visar vilken sorts person du är.

Joe är till exempel på väg till den viktigaste anställningsintervjun i sin karriär. Han rusar in i höghuset som ett skott och går in i hissen för att komma till 30:e våningen. När hissdörrarna stängs, rusar en kvinna fram, men hon klarar det inte, eftersom Joe bara ignorerar henne. Han tycker inte om överviktiga kvinnor. Så naturligtvis, medan Joe väntar i den prydliga lobbyn på 30:e våningen, kommer den överviktiga kvinnan ut för att intervjua honom.

Ta aldrig för givet att någon är oviktig.

Förslag

”Människor har värde och är viktiga. Stora eller små är de viktiga.” – L. Ron Hubbard

    1. I stället för att tycka att du själv är viktig, få andra människor att känna sig viktiga. Behandla var och en du möter som en VIP.

    2. Lägg märke till alla du möter. Ge dem din fulla uppmärksamhet och lyssna verkligen till dem.

Det är väsentligt för din framgång att lägga märke till människor och få dem att känna sig viktiga. Du vinner vänskapsförhållanden som kan vara i en livstid.

Försök det i dag! Lägg märke till alla. Respektera dem automatiskt. Bekymra dig inte om din egen viktighet.

Med övning kan du lägga märke till människor och få dem att känna sig viktiga bara med en enda blick.

Arbeta på det!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *