Steg ett: Var framgångsrik


Jane vill ha en frisk kropp. Andy önskar sig en mycket framgångsrik revisionsfirma. George vill ha en stor, lycklig familj.

Alla tre vet vad de behöver göra för att nå sina mål. Jane vet, att hon behöver kontrollera sin diet och träna varje dag. Andy vet, att han måste aktivt stödja sin revisionspraktik och ge utmärkt service till sina kunder. George vet, att han behöver lära sig mer om barnuppfostran och tillbringa mer tid med sin familj.

Ändå GÖR de faktiskt aldrig de steg de måste göra för att HA de resultat, som de vill ha.
Varför inte?

Vara, Göra, Ha

Som du vet, måste du GÖRA vissa handlingar för att HA de saker du önskar. Du måste producera, tala, skapa, handla, sammankalla, aktivt stödja, sälja eller utföra någon slags handling.

Innan du till exempel kan HA pengar, måste du GÖRA saker för att tjäna pengarna.Du måste urskilja den mest värdefulla produkt eller service du kan erbjuda; visa människor fördelarna med din service eller produkt; leverera denna service eller produkt i stora kvantiteter och med hög kvalitet; driva in pengar; expandera din verksamhet; lära dig av dina misstag och så vidare.

Vad du kanske inte vet är, att ett annat tillstånd måste finnas, innan du kan lyckas.

”Förmågan att vara är viktigare än förmågan att göra. Förmågan att göra är viktigare än förmågan att ha.”
L. Ron Hubbard

Det korrekta VARA

Visste du att du har förmågan att VARA vad som helst? Kommer du i håg att när du var mycket ung, kunde du VARA racerförare på morgonen, kung på eftermiddagen och en berömd sångare efter middagen?

Det är inte bara roligt att VARA någonting nytt, det är mycket VIKTIGT för din framgång.

Jane till exempel, som vill ha en frisk kropp, vill träna varje dag. Men i stället för att tvinga sig själv att börja jogga arbetar hon på VARANDET. Hon sätter på sig sin träningsoverall, sina löparskor och sin löparmössa. Hon stretchar musklerna som en löpare. Hon sätter fast sin bärbara stereo på armen, sätter på sig hörlurarna och kopplar på lite rock´n´roll.

När hon är klar med förberedelserna, kan hon inte snabbt nog komma ut och börja jogga! Hon känner sig redan frisk. GÖRANDET är mycket lättare, därför att hon ÄR en frisk löpare. Hon går utomhus och njuter av sin löpning.

Vilken identitet bör Jane ta, om hon vill kontrollera sin diet? Kanske en dietexpert? Kanske en gourmetkock med hälsokost som specialitet?

Vad måste George VARA för att göra de nödvändiga stegen för att ha en lycklig familj? I hans fall, skulle han kanske bara behöva ta av varje övrig ”hatt” i sitt liv och sätta på sig sin familjehatt. Kanske klär han sig i en gammal mjuk tröja, använder en vänligare röst och tänker inte på någonting utom sina barn. Han beslutar sig för att VARA pappa och ingenting annat.

(Översättarens anmärkning: HATT står här för de uppgifter och skyldigheter man har. Exempel: Hans hatt är att sälja in mer till företagets befintliga kunder. Dotterns hatt är att diska efter maten.)

Det felaktiga VARA

Några människor kommer endast att ta en identitet. De misslyckas i livet, därför att de vägrar VARA någonting annat.

Andy kommer till exempel inte att ändra sin identitet, även om han vill ha en mycket framgångsrik revisionsfirma. ”Jag bryr mig inte om vad någon tycker. Mitt revisionsarbete är perfekt. Jag tänker VARA vad jag vill.”

Så Andy bär samma slags kläder, som han bar på college. Han använder dåligt språk, röker feta cigarrer och kastar pappersflygplan överallt på sitt kontor.

Hans kamrat Linda tar identiteten av en mycket framgångsrik revisor. Hon är professionellt klädd, talar perfekt engelska och håller sitt kontor skinande rent.

Andy säger:” Linda är en bluff. Jag vet att hon faktiskt är en fårskalle som jag, men hon går runt och agerar som en höjdare. Hon gör mig sjuk.”

Linda ignorerar Andy och fortsätter att VARA professionell. Naturligtvis föredrar kunder att arbeta med Linda, eftersom de litar på henne. Hon tjänar tre gånger så mycket pengar som Andy.

Slutligen beslutar sig Linda för att VARA en mycket framgångsrik ägare till revisionsfirman. Som ett resultat drar hon till sig fem stora företag som kunder, flyttar sin praktik till en dyr kontors-svit och anställer två nya revisorer. Hon skapar ett miljondollarföretag, medan Andy fortfarande är en collegestuderande

Fler exempel

Julio vill gifta sig och ha en familj, men kvinnorna han möter vill inte ha någonting att göra med honom. Han inser att han ÄR tråkig, utan charm och blyg. Han förstår att VARA är viktigare än GÖRA eller HA.

Julio förändrar sin identitet till att vara attraktiv, tillitsfull och gladlynt. Han bär sina bästa kläder, tvingar sig själv att uthärda och lägger till ett leende. En attraktiv kvinna på hans arbete lägger märke till honom för första gången och ler mot honom.

Beth vill skriva en bok om hästträning. Efter att ha arbetat med hästar i 20 år har hon upptäckt flera nya träningsmetoder. Hon har emellertid aldrig skrivit någonting förut och när hon har försökt skriva sin bok i en timme, ger hon upp.

Beth lär sig viktigheten av VARA. Hon inser att hon försökte skriva en bok, medan hon var hästtränare. Hon läser om att hennes favoritförfattare skriver före soluppgången, dricker örtte och bär en gul tröja. Och hon bestämmer sig för att använda denna identitet.

Så Beth går upp före soluppgången, brygger lite örtte och sätter på sig en gul tröja. Plötsligt är hon författare och inte hästtränare, Hon skriver fem sidor, innan hennes hästar gnäggar efter sin frukost.

Förslag

Om du verkligen vill GÖRA de handlingar, som är nödvändiga för att HA vad du önskar av livet, arbeta ut och ta på dig det korrekta VARA.

  De här stegen skulle kunna hjälpa dig:

  1. Skriv ner någonting du vill HA.

  2. Skriv ner de handlingar du GÖR för att få det.

  3. Arbeta ut den identitet du måste VARA. Gör en lista på karaktärsdrag, attityder, uppträdande, talanger och kännetecken för denna identitet.

  4. VAR den rätta identiteten för jobbet, innan du startar handlingarna. Ta på dig karaktärsdragen. Sätt på dig hatten.

  5. Så snart du är vad du vill VARA, kommer du att känna dig ivrig att få starta GÖRANDET. Hugg i för fulla muggar!

  6. Ignorera dem som kritiserar dig för att du är vad du måste VARA, eller för att du gör vad du måste GÖRA för att få vad du vill HA av livet. När du en gång nått dina mål, kommer också dessa små människor att vara avundsjuka på din framgång.

  7. Du kan behöva gå tillbaka upp ett steg och förstärka VARANDET, om du tycker det är alltför svårt att göra jobbet. Expandera identiteten. Gör en liten undersökning angående höjdarna i fältet. Lägg till fler egenskaper och karaktärsdrag.

  Så vem ska du VARA i dag?


Ett svar på “Steg ett: Var framgångsrik”

 1. Coolt! Testade just detta och det FUNKAR!!! Inser nu varför luften tidigare ”gått ur mig” halvvägs när jag velat göra nåt. Hade inte kopplat upp mig tillräckligt på mitt mål/varande.
  Tack för en bra sida, läser några tips varje dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *