Självkritik hjälper dig inte att lyckas


“Du behandlar dig själv i närvarande tid så som du behandlades av andra i det förflutna. Och du straffar dig själv mycket mer än någon någonsin skulle straffa dig.” – L. Ron Hubbard

Hur har människor behandlat dig i det förflutna?

Har du någonsin lagt märke till att du behandlar dig själv på samma sätt?

Om inte alla alltid har behandlat dig med respekt och vänlighet, skulle du kunna kritisera dig själv emellanåt. Och självkritik eller självinvalidering förstör din framgång.

Falska idéer

Vid någon tidpunkt kan du ha accepterat att dessa idéer är sanna.

“Om jag slår ner mig själv, innan någon annan slår ner mig, så vinner jag!”

“Jag respekterar Joes åsikt. Joe tycker att jag är en idiot. Därför måste jag vara en idiot.”

“Om jag straffar mig själv, kanske andra kommer att lämna mig i fred.”

”Jag har hört att det är syndigt att tycka om sig själv, så det är bäst att jag hatar mig själv.”

“Ingen vet min djupa, mörka hemlighet: Jag är faktiskt en dålig person.”

Alla dessa idéer är naturligtvis nonsens.

Sanna idéer

Du måste behandla dig själv med respect och beundran för att ha framgång. Du behöver ha en hög tanke om dig själv för att lyckas. Du måste komma ihåg att du är en god person.

“Du är faktiskt en jätte fastbunden med tunn bomullstråd. Du band knutarna och skaffade snöret och sa var du skulle ligga. Den kalla, grundläggande sanningen är, att du är en vital och nödvändig del av den här världen.” – L. Ron Hubbard

Tre förslag för hur man förbättrar sin framgång

    1. Lägg till en lösning varje gång du kritiserar dig själv för någonting. Besluta på ett sätt som fixar svagheten. Fokusera på förbättring i stället för på problem.

    Till exempel: “Jag är så dum! Varför frågade jag honom inte om hans andra företag, när jag hade chansen? Det är inte att undra på att jag är en sådan förlorare… vänta, hur kan jag fixa det här? Från och med nu tar jag fem minuter före varje viktigt möte och skriver en lista på saker att göra, så jag inte trasslar till det igen. Bra idé!”

    2. Skriv ner saker angående dig själv som du är stolt över. Börja med små saker om det behövs ,såsom goda personliga vanor. Fortsätt att skriva tills du förbättrar din uppfattning.

    Till exempel: ”Jag kanske är fet, men jag borstar regelbundet mina tänder. Jag äter mer grönsaker numera. Jag har inte blivit arg på mina barn på en månad. Jag tjänar mer pengar i år. Jag hjälper Joe med hans alkoholproblem……”

    3. Om du inte kan förbättra din uppfattning om dig själv, ligger lösningen under din medvetenhet. Läs Dianetik: Hur Tanken Påverkar Kroppen och lär dig hur du kan finna och utplåna grunderna till oförnuftiga tankar. Se info här om Dianetik.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *