Säg det såsom du menar det


“Om du har för avsikt att någonting ska hända, händer det, om du avser att det ska hända. Intentionen är inte att uttrycka sig med ord. Intentionen är bärvågen, som tar med sig orden.”
L. Ron Hubbard

När du använder den korrekta intentionsnivån i din kommunikation, lägger människor märke till dig.

Människor kan känna din intention och du kan känna deras.

Har du till exempel någonsin lagt märke till att du kan veta att någon tittar på dig bakom din rygg?

Tänker du någonsin på en person strax innan de ringer? Du känner deras intention.

Människor reagerar olika mot dig, baserat på din intention.

Du är till exempel i en livlig klädesaffär och behöver hjälp av en expedit. Med svag intention kunde du få vänta hela dagen. Men med stark intention tittar du på expediten och han vänder på huvudet och frågar om han kan hjälpa dig.

Att köra bil med stark intention garanterar praktiskt taget att ingen kommer att köra på dig. Alla de andra förarna vet att du är där och ger dig gott om utrymme på vägen. Om du låter dina tankar driva i väg, glömmer de andra förarna att du är där.

Intention ligger bakom alla dina större resultat. Intention är din kraft, din motivation, ditt syfte, din passion.

När du lägger till bestämd intention till din kommunikation, får du bättre resultat.

Om du till exempel med svag intention säger åt dina barn att städa sina rum, fortsätter de att springa omkring och leka. Om du säger åt dem med stark intention att städa sina rum, vet de att du menar det och deras rum blir städade.

Intention på arbetet

Ditt arbete blir lättare, när du använder korrekt mängd intention.

En medarbetare vid namn Chris tycker till exempel om att beklaga sig för dig. Chris säger: ”Jag hatar den här skitiga stolen.” ”Det här vädret är förskräckligt.” ” Å nej, här kommer Mr Big igen.”

Att tolerera eller undvika Chris löser ingenting. Din arbetsplats förblir stressande.

Men om du ser Chris i ögonen och säger: ”Chris, sluta upp att beklaga dig ,” kommer du att få underbara resultat – om din intention är tillräckligt stark.

En försäljare med en stark intention att sälja, får mer försäljning. En service-representant med en stark intention att göra kunder lyckliga, hjälper företaget att utvecklas. En arbetssökande med en stark intention att få tag i jobbet, får jobbet.

En chef med svag intention får dåligt med samarbete och misslyckas slutligen. Personerna under en svag chef misslyckas ofta med att utföra sitt arbete, såvida de inte har lust med det. Men en chef med stark intention finner, att hans eller hennes anställda vanligtvis gör vad de anställdes för att göra.

Förslag till övningar

  1. Skriv ner 3-5 saker som det är svårt för dig att få människor att göra.
  Exempel: Att säga ”nej” till någon. Att be om pengar. Att korrigera någons uppförande. En medarbetare glömmer till exempel alltid att lämna tillbaka din häftapparat.

  2. Tillsammans med en vän eller för dig själv till ett föremål säg den första saken på din lista med liten eller ingen intention. Var verkligen svag. Upprepa några gånger.

  Du säger till exempel: ” Joe, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den.” Men du tänker : ” Om du har en chans och inte har något emot det, skulle du kunna vara så snäll och försöka komma i håg att lämna tillbaka min häftapparat, om du inte har något annat att göra?”

  3. Öva nu att säga den första saken med alltför mycket intention. Var mycket starkare än vad som är nödvändigt. Upprepa några gånger.

  Du säger till exempel fortfarande: ”Joe, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den.” Men din intention är: ”JOE, LÄMNA TILLBAKA MIN HÄFTAPPARAT- ANNARS!!”

  4. Säg därefter den första saken från din lista med den rätta mängden intention. Den korrekta mängden intention får jobbet gjort. Upprepa några gånger.

  Du säger till exempel fortfarande: “ Joe, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den.” Din intention är mycket klar: ”Joe, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den.”

  5. Upprepa med varje punkt på din lista tills du är redo att göra ett försök med varje punkt.

Använd den korrekta intentionsnivån i dag med varje punkt på din lista. Lägg märke till resultaten!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *