Nyckeln till ett lyckligt äktenskap


Livet är underbart, när du har ett bra äktenskap.

Du kan lättare uthärda svårigheterna på arbetet, om du kan gå hem till ett lyckligt
äktenskap. Du har mer nöje under din fritid, när du tillbringar den med din maka/make. Försäkringsexperter är överens om, att lyckligt gifta människor är friskare
och lever längre än ogifta människor.

Å andra sidan är livet bedrövligt, när du är fast i ett dåligt äktenskap. Du och din maka/make antingen grälar eller undviker kommunikation. Du och din maka/make
kan inte vara överens om saker och föredrar att tillbringa er tid skilda från varandra.

Påfrestningen med ett dåligt äktenskap gör ditt arbete svårare. Din produktion och inkomst blir lidande, eftersom du är olycklig. Att nå framgång i livet är nästan omöjligt
om ditt äktenskap är dåligt.

Den viktiga ingrediensen

”Det lyckliga förhållandet mellan könen är beroende av att man och kvinna når en hög grad av överenskommelse angående omedelbara och långsiktiga mål. . . .”
— L. Ron Hubbard

Mål är en avgörande faktor i ett lyckligt, friskt äktenskap. Ett gift par delar till exempel
målet att uppfostra sina barn; att hjälpa dem att växa upp. De har en stark överens-
kommelse angående detta mål, som håller dem lyckligt gifta, medan barnen bor hemma.

Om paret inte sätter nya mål för sig själva, när barnen är vuxna och utflugna, grälar de. De tillbringar mindre tid tillsammmans. Slutligen skiljer de sig av flera orsaker.
De inser aldrig vad den verkliga orsaken till skilsmässan är: Att de inte har några mål.

Några par arbetar hårt för att starta ett företag och skiljer sig sedan efter det att företaget gjort stor framgång. De säger: ”Vi var lyckligare när vi var fattiga och kämpade.” Faktum är att de inte kom överens om nya mål efter det att företaget
startade.

En personlig olycka förenar ofta ett par, eftersom de tvingas att bli överens om ett mål. Efter fem års äktenskap grälar till exempel Jake och Sara varje dag, tills Sara
upptäcker att hon har bröstcancer. Plötsligt har Jake och Sara ett gemensamt mål:
Att besegra Saras cancer. Jake och Sara har en hög grad av överenskommelse och
blir kära på nytt för att arbeta tillsammans mot detta gemensamma mål

Ett annat exempel är de nygifta. Några nya par bråkar under sin smekmånad. Deras
mål att ha ett underbart bröllop har blivit uppnått. När festen väl är över, har de ingenting att arbeta med som ett lag. Därför hackar de på varandra.

Om du ger råd till ett par före deras bröllop säg åt dem: ”Ni måste använda er smekmånad till att sätta upp mål för ert äktenskap. Ni behöver vara överens om
omedelbara mål och mål på lång sikt. Kom inte hem från er smekmånad förrän ni har utarbetat flera mål.”

Om de nygifta följer ditt råd, förenas de som ett lag och hoppar in i livet med en gemensam inriktning. De är lyckligt gifta, eftersom de är förenade i en gemensam sak. De fullbordar en hel del i sina liv hellre än att förstöra sitt äktenskap med oenigheter, konflikter och strider.

När två människor finner och samtycker till mål, upplöses ofta oenigheter, vrede, upprördheter eller personlighetskonflikter. Varje person kan ha dessutom ha andra mål, men båda parter måste vara överens om några kortsiktiga och långsiktiga mål för att äktenskapet ska lyckas.

Förslag

1. Ha ett möte med din maka/make där ni sätter upp mål.
Bli överens om så många kortsiktiga och långsiktiga mål som möjligt.
Skriv ner varje mål så att ni regelbundet kan gå igenom dem på nytt.

Målen kan vara vad som helst, som du och din maka/make är överens om att sätta upp. Några exempel kan vara:
Hjälpa vår son att nå 10%-toppen i sin klass. Köpa ett nytt stort hus. Ta en tvådagars
semester varje månad. Spara 3 miljoner till vår pension. Städa huset varje veckoslut.
Få Jack genom medicinska och Jill genom juridiska fakulteten. Förbättra vårt tennisspel. Hjälpa vår vän Fred att vinna ordförandevalet. Bli av med kackerlackorna
Tillbringa en månad i Kina. Fördubbla storleken på vårt dataföretag. Köpa en häst-
ranch.

2. Ta fram er lista med mål, varje gång du och din maka/make börjar gräla eller
undvika varandra. Checka era framsteg på varje mål.
Försäkra er om att ni fortfarande är överens om målen. Ni har kanske nått många
av era gamla mål och måste komma överens om flera nya.

Som genom ett trollslag kommer era arga, skadliga känslor att ersättas med beundran, respekt och kärlek, när ni går tillbaka i överenskommelse med era mål.

3. Om du söker efter en maka/make, finn någon som är villig att sätta upp
gemensamma mål. Kärlek, attraktion och god kommunikation är aldrig nog.
Du måste avgöra, om du och denna person kan bli överens om några mål.

4. Hjälp andra par genom att uppmuntra dem att komma överens om kortsiktiga
och långsiktiga mål.
På grund av ditt råd kommer de, som genom ett trollslag, att kunna glädja sig åt
ett lyckligare äktenskap.


4 Svar på “Nyckeln till ett lyckligt äktenskap”

 1. Vad gör man då när min man inte har ”tid” att prata. Aldrig tar eget initiativ till att prata. Lyssnar inte på VAD jag säger utan TROR att han vet vad jag ska säga, eller feltolkar vad jag säger. Blir ofta arg och avslutar ett eventuellt samtal från min sida med orden: ”jag är inte med i diskussionen” längre. Alla problem som uppstår (det är många, oavslutade projekt/arbeten, dåliga resultat, ekonomisk katastrof) låtsas han att ”de finns inte” tills jag är så frustrerad att jag försöker att prata om det. Då får jag höra att jag ”bara tjattrar och tjafsar..”
  Problemen MÅSTE lösas, så jag får ta i allt så gott jag kan och orkar.

 2. Hej ”ledsen”!
  Jag känner igen mig precis i det du skriver. Min man saknar ryggrad helt och hållet. Han tar aldrig upp problem med mig, och när jag försöker ta upp det med honom får jag bara en massa skit…om han inte skriker åt mig att hålla käften och sluta tjata. Det går inte att lita på honom gällande någonting alls. Han lovar att komma hem till barnen så att jag kan åka iväg. Han kommer en halvtimme för sent och säger sen att han aldrig lovat nåt; att det var bilkö eller på något annat sätt inte hans fel. Vi kan aldrig komma överens om något pga detta. Han tar inte emot kritik, inte ens positiv konstruktiv kritik. Han tycker att barnen automatiskt ska respektera honom trots att han visar 0 intresse för deras liv. Detta leder till ständiga konflikter mellan honom och barnen där han helt saknar auktoritet. Detta skyller han på mig.Jag har sagt åt dem att de inte behöver lyssna på honom säger han. Han tar inget ansvar för något så jag är ensam i allt. När jag säger att jag vill skiljas säger han att han älskar mig, men – och så radar han upp allt som är fel på mig vilket är totalt ologiskt eftersom vi då lika gärna kan vara överens om att vi inte tycker om varandra och ska skiljas…men så blir det aldrig. Istället hotar han med att dra in barnen. De ska sjäkvklart bo med mig då min man nästan helt saknar inkomst och inte kan svenska. Jag har fyllt i alla skilsmässopapper ett antal ggr, men sen tänker jag på vad det kan komma att göra med barnen (pojkar på 9 och 12 år) Jag skulle så gärna vilja diskutera det här med mina barn, men det kan jag ju inte. Om det bara var min man och skulle jag separera idag! Men nu är det ju inte så. …och det bästa för barnen är allt jag bryr mig om. Hjälp!!

 3. Hej, jag heter ”Anne Persson” Jag kommer från Eslöv, Sverige. Jag var gift i 12 år med Petter. Saker började bli ful och vi hade slagsmål och argument nästan varje gång på grund av min oförmåga att fostra honom ett barn. Min man började plötsligt sova ute och ge olika ursäkter varför han inte kan komma hem. Han började ha affärer med andra kvinnor utanför och tänkte inte på hur jag kommer att känna.

  Hela min värld blev knust och det verkar för mig att jag förlorade den enda person som jag någonsin verkligen älskat. Oscar var min bästa vän, min själsfrände, min superhjälte och min hjärtslag men han ser inte längre något bra i mig. Det blev värre vid en tidpunkt som han ansökte om skilsmässa … Jag försökte mitt bästa för att få honom att ändra tanken och stanna hos mig men all ansträngning var meningslös. Jag bad och försökte allt men ändå fungerade ingenting.

  Genombrottet kom när någon introducerade mig för den här underbara, stora stava caster som så småningom hjälpte mig … Jag har aldrig varit ett fan av saker som detta men bestämde mig bara för att motvilligt försöka att jag var desperat och lämnade inget val … Han gjorde speciella böner och använde rötter och örter … Inom två dagar ringde Petter till mig och var ledsen för alla de känslomässiga trauma som han hade orsakat mig, han flyttade tillbaka till huset och vi fortsätter att leva lyckligt. vad ett underbart mirakel Baba Egbe gjorde för mig och min familj. De goda nyheterna är Petter och jag är nu tillbaka tillsammans och lever lyckligt och vi har välsignats med två härliga pojkar efter 12 år av barndom. Han hjälpte mig också att lösa mitt artritproblem som jag har jobbat med i flera år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *