Motivation för pengar


Är ditt främsta mål att tjäna pengar? Är det din viktigaste motivation? Du kanske blir rik om det är så, men du kanske inte blir lycklig i livet. Du kan kanske inte ha ett bra äktenskap eller en lycklig familj. Du gör kanske inte någon skillnad i världen.

Faktum är att du skulle kunna bli rik och vara lycklig, om pengar inte är din enda motivation!

Det finns en stor skillnad mellan att tjäna pengar bara för att ha pengar och att tjäna pengar för att finansiera en större sak eller skapa en större nytta. Hur fungerar detta?

”Pengar är viktigt i världen. Men de är smörjoljan i maskineriet, inte motorn.

Det är inte något fel med att ha massor av pengar. Allting är fel med att inte ha några pengar.

Men att endast arbeta för pengar är det tråkigaste som finns, verkligen kortsiktigt.

Den svagaste motivationen är pengar. Personer och företag som endast motiveras av pengar är vacklande människor.

Motivationsskalan från den högsta till den lägsta är:

Plikt — högst
Personlig övertygelse
Personlig vinst
Pengar — lägst”

– L. Ron Hubbard

Låt oss undersöka dessa fyra motivationstyper.

Motivation: pengar (lägst):

Du gör vad som än krävs för att få och behålla pengar. Du gör endast saker för pengar. Även om du hatar arbetet, gör du vad du behöver göra för pengarna.

Du bekymrar dig inte för om du gör ett bra jobb eller inte, så länge som du får pengarna. Du tror att om någon handling ger dig pengar, är det en bra handling vad som än är involverat. Det är okej för dig att ljuga, bedra och stjäla så länge som pengarna kommer till dig.

Motivation: personlig vinst

Du arbetar för din egen hälsa och lycka. Din personliga framgång, kraft och levnadsstandard är viktigare för dig än någonting annat. Du bryr dig inte om andras personliga vinst bara din egen.

Motivation: personlig övertygelse

Du är övertygad om värdet eller riktigheten av en idé eller ett syfte och arbetar för att stödja denna idé. Du känner till exempel starkt angående behovet för ditt företags service eller produkt i världen och gör allt du kan för att få andra att samtycka till din synpunkt. Du är stolt över att följa dina idéer.

Motivation: plikt (högst)

Du arbetar endast för ett högre syfte än dig själv. Du är motiverad att förbättra världen, att stödja ditt land som patriot eller att expandera din grupp som hängiven medlem. Människor som till exempel arbetar för ideella organisationer för besegra hunger, sjukdomar eller fattigdom, är ofta motiverade av plikt.

När någon låtsas vara motiverad av en högre motivation, misslyckas han eller hon. En politikers plikt är till exempel att stödja de människor, som han eller hon representerar. Om politikern i stället befinns använda sin position bara för att tjäna pengar, blir han avskedad.

En plikt-motiverad ledare, som arbetar hårt för att uppfylla sin plikt, har emellertid ingenting att dölja. Hans eller hennes handlingar är ständigt riktade mot syftet eller plikten. Man kan se statistiska bevis på dessa prestationer i form av räddade liv, hjälpta människor, utbildade barn och så vidare.

Ju högre din motivation är, desto mer energisk känner du dig. Du kan arbeta fler timmar, göra ett bättre arbete och ha mer roligt, när du är motiverad av plikt eller personlig övertygelse.

Rekommendationer

  1. Gör en lista på dina syften som är större än du själv.

    Vilka av dessa intresserar dig? Hur kan du lägga mer tid på att arbeta med dem?

  2. Ta ytterligare en titt på dina motivationer, om du tycker att du bara arbetar för pengar.

    I många fall kan du finna att du är motiverad att tjäna pengar av andra skäl. Dessa andra skäl är dina verkliga motivationer.

  3. Fokusera på dessa och förstärk dem och du kommer att känna dig mer motiverad än någonsin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *