Människor skulle kunna ogilla dig


Två orsaker till att människor skulle kunna ogilla dig

När människor inte tycker om dig, ignorerar de dig, är inte överens med dig eller attackerar dig.

Så för att få människor att tycka om dig kunde du duscha extra, använda ett bättre munvatten och köpa nya kläder. Du kunde få en ny frisyr, köpa färgade kontaktlinser och använda en ny deoderant. Ändå tycker de fortfarande inte om dig.

De tycker fortfarande inte om dig, inte ens när du berättar för dem hur viktig och populär du är. Varför?

Möjlig orsak #1

”Att hävda sin egen viktighet är ungefär lika acceptabelt som en död katt på ett bröllop.” – L. Ron Hubbard

Känner du till exempel någon som ständigt talar om för dig hur viktig han eller hon är? Beundrar och respekterar du denna person?

Du kan använda denna idé tvärtom för att bli mer framgångsrik. När du får människor att känna sig viktiga, mår de bra och vill vara tillsammmans med dig. De flesta människor är mer samarbetsvilliga när de tror att du har en hög tanke om dem.

Vissa personer är mycket känsliga angående sin viktighet. De blir upprörda, arga, även våldsamma om du behandlar dem utan respekt; med mindre viktighet än de känner att de förtjänar. I många fall ju mindre pengar, skicklighet eller makt människor har, desto större är deras behov att känna sig viktiga.

Att skänka viktighet till andra är en färdighet du kan använda för att öka goodwill och samarbete. När du får människor att känna sig viktiga, litar de på dig, tror på dig och tycker om dig. De gör dig framgångsrik.

Möjlig orsak #2

”Ignorera människor på egen risk.” – L. Ron Hubbard

Känner du någon som går med näsan i vädret? Som går förbi dig som om du inte existerade? Hur får denna person dig att känna dig?

Du kan förstöra din framgång, när du ignorerar människor. Försäljare kommer till exempel sällan förbi receptionister, när de behandlar receptionister som om de inte existerade. Och receptionister får problem när de ignorerar personer som ser ut som försäljare men faktiskt är VIPs.

I motsats till vad du kan ha lärt dig som tonåring, om du ignorerar människor beundrar och respekterar de dig inte. I stället föraktar och hatar de dig. Arrogans är inte detsamma som popularitet, makt eller expertis.

Att lägga märke till människor är inte bara gott uppförande, det visar vilken sorts människa du är.

Exempel: Sven går till den viktigaste jobbintervjun i sin karriär. Han promenerar in i höghuset och in i hissen för att komma till 30:e våningen. När hissdörrarna stängs rusar en kvinna fram, men hon klarar det inte eftersom Sven ignorerar henne. Han gillar inte överviktiga damer. Medan Sven väntar i korridoren på 30:e våningen, kommer naturligtvis den överviktiga damen ut för att ge Sven intervjun.

Anta aldrig att någon är oviktig.

Rekommendationer

”Människor har värde och är viktiga. Stora eller små är de viktiga.”
– L. Ron Hubbard

1. Få andra människor att känna sig viktiga i stället för att göra dig själv viktig. Behandla var och en du möter som en VIP.

2. Lägg märke till alla du möter. Ge dem full uppmärksamhet och lyssna verkligen till dem.

Det är väsentligt för din framgång att du lägger märke till människor och får dem att känna sig viktiga. Du vinner vänskap som kan pågå en livstid.

Försök det i dag! Lägg märke till alla. Respektera dem automatiskt. Bekymra dig inte om din egen viktighet.

Med övning kan du lägga märke till människor och få dem att känna sig viktiga med bara en blick.

Arbeta på det!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *