Lös dina egna ekonomiska problem


Hur löser man ekonomiska problem?

1. Slutar spendera.

2. Bekymrar sig.

3. Skyller på någon eller någonting.

4. Ger upp.

5. Sätter sig i ytterligare skuld.

6. Säljer en ägodel.

7. Blir deprimerad.

8. Klagar.

9. Fuskar eller stjäler.

10.Hoppas.

Naturligtvis hjälper ingen av dessa lösningar dig att tjäna mer pengar.

Den här lösningen är emellertid effektiv.

”Jag löser ekonomiska problem med massor av pengar, inte med oro eller sorgsenhet eller opraktiskt hopp.” – L. Ron Hubbard

Du löser dina ekonomiska problem genom att tjäna pengar. Ingen annan taktik är en tillförlitlig lösning. Ett överflöd av pengar är din enda lösning.

Tio steg för att skapa nya inkomstkällor

Använd dessa tio steg för att arbeta ut nya inkomstkällor eller för att försäkra dig om att dina nuvarande ansträngningar är de bästa som är tillgängliga för dig.

 1. Fundera ut hur mycket pengar du behöver tjäna. Skriv ner summan överst på en sida. Till exempel: ”Jag behöver tjäna 25.000 kr per månad.”
 2. Gör en lista på dina tillgångar och resurser. Ta med dina ägodelar, färdigheter, tillgänglig tid, kontakter och intressen. Dessa är beståndsdelarna till din maximala framgång, så gör listan så fullständig som möjligt.

  Exempel: Du äger en lastbil, en kamera, ett tomt sovrum och 50.000 kr i kontanter. Du kan offra 15 timmar per vecka. Du är bra på att organisera, lyssna, studera, tala och få människor att känna sig viktiga. Du vet en hel del om hästar, datorer, möbelsnickeri, Internetförsäljning och att använda emails. Du känner Rolf, Ulla, Bengt, Eva, Sture, etc. Du är intresserad av att hjälpa andra, bygga modellflygplan, lösa svåra problem och lära dig nya saker. Du har erfarenhet av tidningsutgivning, annonsdesign och att köra ett försäkringskontor.

 3. Skriv ner alla sätt du kan använda dina resurser på för att tjäna pengar. Överväg alla möjligheter. Använd din fantasi och gör en lista. Ta med gamla metoder, nya metoder eller någon kombination av tillgångar, som producerar inkomst.

  Exempel: Använd ditt tomma sovrum till att starta ett litet företag som säljer kameror, möbler och juveler på Internet. Lär dig hur man deklarerar. Hjälp din chef att leverera med din lastbil. Skriv medicinska rapporter för din läkare. Starta en lokal tidning. Sälj försäkringar. När du väl har några idéer som skulle kunna fungera gå direkt till #5.

 4. Om du inte kan arbeta ut en fungerande inkomstkälla, arbeta ut en plan för att öka dina resurser. Det är lätt att skapa nya inkomstkällor, om du har de rätta beståndsdelarna.

  Du kan till exempel behöva mer utbildning, undersökning eller erfarenhet i vissa områden , innan du kan tjäna mer pengar. Du kan behöva bli mer bekant med ett ämne. Du kan behöva göra fler kontakter.

  Skriv en plan för att öka och förbättra dina resurser så snabbt som möjligt. En hel del kan göras med mycket lite pengar. Så som att lära dig nya färdigheter. Använd inte dina bristfälligheter som en ursäkt för för att sluta arbeta på din inkomst.

 5. Välj en beprövad metod. Fråga dig själv: ”Får denna metod redan folk att tjäna pengar?” Om det är så, är den en bra metod. Om ingen någonsin tjänat pengar med hjälp av din idé, överväg något annat. Håll dig till metoder som redan fungerar och hitta på nya metoder som en hobby vid en annan tidpunkt.
 6. Försäkra dig om att andra skulle betala dig för produkten eller servicen.

  Fråga till exempel din chef: ” Vet du att jag känner 150 hästägare. De behöver skydd till sina hästar. Vad säger du om att jag testar marknaden för att se, om vi kan lägga portabla skydd till vår produktlinje? Om det slår väl ut, är jag villig att köra den nya avdelningen.

  Ännu ett exempel: Du funderar på att ta bilder som yrkesfotograf. Därför träffar du yrkesfotografer för att se hur mycket pengar de tjänar.
  Om du arbetar för att expandera ditt nuvarande företag, bör du försäkra dig om att den nya produkten eller servicen är önskad av dina kunder. ”Om jag öppnar ett nytt avdelningskontor i Stockholm, vill ni betala för dessa datorer?”
  Gör din egen marknadsundersökning. Fråga till exempel dina vänner: ”Om jag hade mitt eget försäkringsbolag och du kunde spara pengar för din bil- och husförsäkring, skulle du vara intresserad?” ” Om jag gjorde en DVD om hårklippning för barn, skulle du köpa den?”

 7. Om allt verkar bra, testa idén i verkligheten innan du offrar mycket tid eller energi på den.

  Innan du hyr kontorslokaler kör till exempel ett företag på deltid från ditt hem för att försäkra dig om att det kommer att bli populärt och lönsamt. Tillverka några få produkter för att se om någon vill köpa dem. Prova den nya annonskampanjen i en liten tidning. Doppa tån innan du tar det avgörande språnget, särskilt om metoden är ny för dig.

 8. När väl idén visar sig fungera, då och endast då skulle du investera betydande tid och pengar i projektet.
 9. Så snart du har en plan som du säkert vet kommer att fungera, arbeta hårt för att få det att hända. Du kommer att lösa dina pengaproblem genom att själv tjäna mer pengar.
 10. Detta tionde steg görs sällan, men det är nyckeln till att bli rik.

  ”Jag räknar aldrig med en enda källa. Jag planerar alltid att få den totala summa pengar jag behöver från tre eller fyra sätt eller källor.” – L. Ron Hubbard

När du har en stabil inkomstkälla, se dig omkring efter en annan källa genom att repetera dessa steg.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *