Kraftfullheten i din fantasi (Del 2)


”Kraftfullheten i din fantasi (del 1)” visar hur du kan använda din fantasi för att göra ett obehagligt tillstånd till någonting mer njutbart. Medan du till exempel väntar i en lång kö, kan du använda din fantasi för att dagdrömma om en morgonvandring längs en bergsflod.

Din fantasi har flera andra kraftfulla användningar.

”Fantasi skulle kunna klassificeras som förmågan att skapa eller förutse en framtid eller att skapa, förändra eller förstöra nuet eller det förflutna.”
— L.Ron Hubbard

Öka din produktivitet

Din fantasi kan göra dig mer effektiv.
Försök det här: Gör en lista på alla uppgifter du vill fullborda i dag.
Ta några sekunder innan du börjar och föreställ dig att du fullbordar allt i tid.

När du föreställer dig det framgångsrika fullbordandet av en uppgift,en plan eller ett mål, blir du inte lätt distraherad. Du vet hur man gör framsteg. Det är som att ha en mental karta att följa.

Bryt dåliga vanor

Du vill till exempel sluta röka cigaretter. Så du skapar en framtid där du inte röker. Du ser dig själv njuta av en underbar middag på en lyxrestaurang utan
begär efter en cigarett. Du arbetar hela dagen utan rökpauser, om du aldrig ändrar dig. Du ser hur dina lungor blir rengjorda.

Kasta bort mentalt bagage

Varje gång en erfarenhet i ditt förflutna bekymrar dig, använd din fantasi för att förändra den eller förstöra den.

När du till exempel var barn, retade en flicka vid namn Wanda dig för din stora näsa. Hon fick dig att hata din näsa och det bekymrar dig fortfarande.
I stället för att göra något åt din näsa föreställ dig ett annorlunda förflutet.
Wanda är nu din bästa vän. Pang! Du känner inget behov att förändra din stora näsa.

Förstå andra

Använd din fantasi för att förstå hur andra känner sig.
Din grannes skällande hund väcker dig till exempel varje natt, men du vet inte hur du ska tala med din granne om oväsendet. Så föreställ dig att DU har en skällande hund. Din granne vill att du håller hunden tyst. Hur skulle din granne
diskutera detta med dig?

Använd din fantasi för att förstå hur din maka/make, dina barn, föräldrar eller vänner känner sig.
Du vill till exempel förbättra ditt äktenskap, så du föreställer dig hur det är att vara din make/maka. Hur känns det att vara gift med DIG? Vad måste du förändra angående ditt uppförande för att förbättra äktenskapet?
Du använder din fantasi för att förändra nuet.

Lös problem

Skriv ner ett problem du nyligen stod inför.
Gör en lista på möjliga lösningar. Föreställ dig hur varje lösning kommer att fungera. Välj den lösning som tycks fungera bäst i din fantasi.

Skingra rädslan

Du är till exempel rädd för att tala inför publik, men du måste hålla ett tal till din kyrkogrupp. Du ser en framtid där alla buar och kastar ruttna tomater på dig. Genom att använda din fantasi förändrar du denna framtid och ser att alla är fascinerade av ditt tal och tacksamma mot dig för att du ger dem information.

Sedan går du upp på scenen precis som du föreställde dig och lägger märke till att församlingen ler och är intresserad av vad du har att säga.
Du lägger märke till att du inte känner någon rädsla.

Förbättra din framtid

Den kanske bästa användningen av din fantasi gäller din framtid.
Vad önskar du verkligen skall hända? Hur kommer din framtid att se ut om allting går bra?
Du kan föreställa dig vilken som helst framtid du tycker om: Lycka, pengar,
rättvisa, fred, kärlek, framgång med mera.

Du har ett obegränsat antal sätt att använda din fantasi för att förändra ditt förflutna, förbättra nuet och skapa en framgångsrik framtid.
Använd din fantasi för att upptäcka dem!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *