Kraftfullheten i din fantasi (Del 1)


Hur skulle du bevara din mentala hälsa, om du stängdes in i fängelse i tio år?

Om du känner dig instängd i ett dåligt äktenskap, ett dåligt jobb eller en dålig livsordning, kan det tyckas som du är i fängelse. Stressen och depressionen kan vara outhärdliga. Även att vänta länge, trafikstockningar eller tråkiga möten kan kännas som fängelse.

Lyckligtvis har du förmågan att förbättra ditt humör i vilken situation som helst.

”Fantasi är en bra sak, inte en dålig sak. En person kan till exempel genom att dagdrömma förvandla en icke-alltför-behaglig existens till någonting drägligt.” — L.Ron Hubbard

Dagdröm om din nästa semester i stället för att känna dig frustrerad, när du sitter i en trafikstockning.Du kan ligga i din sjukhussäng i timmar utan
att ha någonting att göra och njuta av en dagdröm om en shoppingtur.
Du kan tillbringa en hel dag i en fängelsecell, medan du fantiserar om en dag på stranden.

Din fantasi minskar din stress och gör dig lättare till mods. I stället för att uthärda livet njuter du av det. Du kontrollerar drömmen. Drömmen kontrollerar inte dig.

Fantasi är så kraftfull. Den kan göra mycket mer än att få dåliga tillstånd mer
uthärdliga.

”Fantasi skulle kunna klassificeras som förmågan att skapa eller förutsäga en framtid eller att skapa, förändra eller förstöra en nutid eller ett förflutet.”
— L. Ron Hubbard

Att förstöra ett förflutet

Efter att ha varit gift med Bill i 10 år har Julie en kort affär med en gammal pojkvän. Hon avbryter affären och berättar för sin make Bill vad hon gjorde.

Månader senare säger Bill till sin vän: ”Jag har försökt, men jag kan bara inte förlåta henne. Jag vill att vi ska ha ett underbart äktenskap, men allt jag kan
tänka på är Julie i en motellsäng med sin pojkvän.”

Bills vän , som känner till fantasins kraftfullhet, säger: ”Använd din fantasi för att fixa det här. Föreställ dig att hon aldrig hade affären.”

Bill gör detta. ”Okey. Julie mötte inte ens den här killen. Det hände aldrig. Hon shoppade.” Han sluter sina ögon och sätter i gång sin fantasi. Några minuter senare säger han: ”Fantastiskt! Jag känner mig bättre angående detta. Jag tror till och med att jag kan förlåta henne nu.”

Naturligtvis vet Bill att Julie var otrogen, men den förflutna händelsen förstör inte längre hans äktenskap. Han använde sin fantasi för att förstöra affären.

Förändra nuet

Liz arbetar för en otäck, elak chef. ”Liz! Jag sa åt dig att städa mitt badrum. Sätt i gång och arbeta, din dumma kossa!” Liz känner sig gråtfärdig varje gång han skriker åt henne.
Liz använder sin fantasi för att förändra nuet. ”Jag ska föreställa mig att min chef bara är fem år gammal, och jag låter honom tro att han verkligen är viktig.” Nu, när chefen skriker på Liz, ler hon i hemlighet åt hans raserianfall.
Liz använder sin fantasi för att förändra nuet.

Skapa en framtid

Tre år efter examen från high school är Charles fortfarande pank. ”Jag arbetar hårt på ABC Computers, men jag kan helt enkelt inte komma framåt.
Och jag vill inte fixa datorer i resten av mitt liv.”
Charles använder sin fantasi för att skapa en framtid. ”Jag ska skapa en ny website som miljontals människor kommer att betala för att använda. Den ska vara värdefull, men billig. Den ska bli mycket populär och göra mig rik.”
Han dagdrömmer om sin nya website varje dag. Han tänker på flera nya idéer. Han föreställer sig hur varje ny sida skulle fungera. Medan han använder sin fantasi, löser han även alla de problem som kan inträffa med hans framtida website-företag.
Charles ordnar så att han blir överförd till ABC Computers website design team. När hans nya chef inser hans kreativitet, ger hon honom intressanta nya projekt. Charles är mycket förtjust i sitt nya arbete. Hans lön fördubblas inom några månader.
Charles fortsätter att fantisera om sitt eget website-företag och arbetar på det hemma varje kväll. Charles använde sin fantasi för att förändra sin framtid.

Ytterligare tre sätt att använda sin fantasi

1. Framgångsrika företagsägare föreställer sig ständigt hur de kan ge bättre service eller framställa en bättre produkt. De förvandlar dessa föreställda förbättringar till verklighet, vilket ökar deras företagsinkomst.
Ett bra sätt att öka din inkomst som arbetare är att göra samma sak. Föreställ dig att få mer arbete gjort än någonsin. Föreställ dig de sätt ditt arbete blir mera värdefullt på. Föreställ dig att din chef blir så nöjd med dig att du får löneökningar och befordran.

2. Använd din fantasi för att känna dig lyckligare. I tankarna se dig själv leende och välmående. Försök det precis nu. Föreställ dig att du kommer att känna dig energisk och lycklig om 60 sekunder.

3. Använd din fantasi för att förändra ett tillstånd hos din kropp. Om du till exempel är sjuk, föreställ dig att sjukdomen sakta försvinner. Om du har ett fettlager du inte tycker om, föreställ dig att det försvinner. Om du vill se mer attraktiv ut, använd din fantasi för att få det att hända. Om du önskar att du var kortare eller längre, hade mer hår, hade mer energi, såg yngre ut eller vad som helst, föreställ dig helt enkelt förändringen.

Om du håller fast vid ditt fantasi-utseende en längre tid, bli inte alltför förvånad om din kropp förändras!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *