Komplicerade problem


”Graden av komplexitet är proportionell mot graden av icke-konfront.”
– L. Ron Hubbard

Om du inte kan se någonting som det är, blir det komplicerat. Det skrämmer dig, förvirrar dig eller gör dig upprörd. Din oförmåga att konfrontera problemet gör det komplicerat.

Peter vill till exempel ha en flickvän, men varje gång han talar med en kvinna, tittar han på sina fötter, svettas och stammar. Han är rädd för kvinnor. Hans icke-konfront är ett stort problem. Att helt enkelt prata med en kvinna tycks vara mycket förvirrande för Peter.

Så han bestämmer sig för att konfrontera sin rädsla för att tala med kvinnor. Han börjar tala med alla kvinnor han kan. Han pratar med sin syster, en äldre dam i en butik, bibliotekarien, några av sina kvinnliga arbetskamrater och sin väns hustru.

Förr eller senare inser Peter att kvinnor bara är människor och inte ute efter att skada honom. Han tycker om att prata och skratta med dem. Det tycks vara mycket lättare för Peter att hitta en flickvän.

”Graden av enkelhet är proportionell mot graden av konfront”
– L. Ron Hubbard

Människor som kan hantera komplicerade saker är inte rädda för dem. Ditt tak läcker till exempel. För dig är det komplicerat. Vilken takplatta ska jag ta bort? Hur tar man bort takplattor? Var köper man nya takplattor?

Men för en professionell taktäckare är problemet enkelt. Du ser på när han fixar taket. Han drar ut några spikar, gräver ut de dåliga takplattorna och installerar nya. Du konfronterade processen och nu tycks den enkel.

Hur man tar isär problem

”För att ta isär ett problem krävs det endast att man fastställer vad man inte kunde eller inte ville konfrontera.” – L Ron Hubbard

Allt du behöver göra är att räkna ut exakt vad du inte kan konfrontera, och du klyver isär problemet.

Du vill till exempel starta ett T-shirt företag. Men i stället för att fyllas av förvirring eller hyra någon som konfronterar det för dig ställer du denna fråga till dig själv:

”Vad är det som är svårt för mig att konfrontera angående detta problem? Vad kan jag inte konfrontera angående det?” Du skriver ner fem saker som du inte kan konfrontera.

  1. Det är hemskt att skriva på ett långsiktigt hyresavtal för en butikslokal.
  2. .

  3. T-shirts-tillverkare tycks vara elaka människor.
  4. .

  5. Vad händer om bankdirektören skrattar åt min låneansökan?
  6. .

  7. Jag är rädd för att anställa dåliga medarbetare.
  8. .

  9. Mina annonsideér kan få mig att verka dum.
  10. .

Bara att göra listan gör att du känner dig bättre. Att starta ett företag tycks mindre kaotiskt. Därefter konfronterar du varje enskild punkt på din lista.

Du ställer dussintals frågor angående att hyra butikslokal. Du använder en ordbok för att gå igenom varje paragraf i hyreskontraktet. Du förstår kontraktet och skriver glatt under
det.

Därefter träffar du några fabrikanter som tillverkar T-shirts. Du upptäcker att de är mycket trevliga människor.

Du möter en bankdirektör. Du intervjuar några potentiella anställda. Du upptäcker den sorts annonsering du behöver för att locka kunder.

Efter att du har konfronterat alla fem punkterna på din lista, inser du, att det inte är svårt att lyckas med ett T-shirt företag!

Rekommendationer

Vilka problem möter du på din väg mot framgång? Vad tycks vara alltför komplicerat?

Ta isär varje problem genom att fastställa vad du inte kan konfrontera. Skriv ner allting som gör dig rädd, orolig eller arg. Allt angående problemet som är svårt för dig att konfrontera.

Konfrontera sedan varje del. Sätt i gång och hantera den. Fortsätt tills du bekvämt kan möta varje del av förvirringen.

Om en pusselbit tycks vara för stor eller svår, ta isär den också.

Slutligen löser du svårigheten genom ditt mod.

Framgång och själva livet blir enkelt!


Ett svar på “Komplicerade problem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *