Känner du dig någonsin svartsjuk?


Ingen tycker om att vara svartsjuk. Man är rädd för att bli ersatt eller kanske förlora ett förhållande. Man känner sig osäker.

Det är också svårt att ha ett förhållande med en svartsjuk person. Den svartsjuke personen gör vad som helst för att vara säker på att man fortfarande tycker om honom eller henne. Svartsjuka gör personen charmlös, till och med motbjudande.

Svartsjuka skapar ängslan, vrede, ensamhet, hat och fruktan. Svartsjuka människor tänker inte klart. De kan till och med handla lite sinnessjukt.

Vad är orsaken till svartsjuka?

“Svartsjuka är den största faktorn när det gäller att upplösa äktenskap. Svartsjuka uppkommer på grund av osäkerheten hos den svartsjuke personen och svartsjukan har kanske eller kanske inte grund. Den här personen är rädd för dolda kommunikationslinjer och kommer att göra vad som helst för att försöka avslöja dem.”
– L. Ron Hubbard

När du är svarsjuk, oroar du dig för att en kommunikationslinje , som är dold för dig, existerar med din make eller älskare. Mysteriet orsakar smärtan.

Vänskaps- och affärsförhållanden kan också inkludera svartsjuka. Du är bekymrad över att din bäste vän har en bättre vänskap med någon annan och döljer detta för dig. Du oroar dig för att din bäste kund arbetar med någon annan, som skulle kunna ersätta dig.

Dolda kommunikationslinjer eller mysterier får dig att tänka på frågor: “ Kommer hon att hitta någon som hon tycker bättre om än mig? Har han en affär? Kommer han/hon att hitta någon som är bättre än jag?

Mysteriet får dig att anta det värsta: “Han kanske kommer att bli kär i sin söta receptionist och lämna mig. Min favoritförsäljare går kanske till lunch med sin gamle chef, därför att hon vill arbeta för honom i stället för mig. Hur kommer det sig att han inte ringde mig? Tycker han bättre om någon annan än om mig?

Hur man får svartsjuka att försvinna

“Kommunikation är den rot till äktenskaplig framgång från vilken en stark förening kan växa och icke-kommunikation är klippan på vilken skeppet kommer att slå sönder sin köl.” –L. Ron Hubbard

Om du är svartsjuk, behöver du kommunicera. Du måste sluta upp med att anta det värsta och börja ställa frågor. Kommunicera dina känslor så att du kan arbeta fram lösningar.

Bob säger till sin hustru: “Jag vill inte känna mig så här svarsjuk. Jag vill bli av med det genom att ställa en fråga till dig. Okej? Bra. Så känner du dig attraherad av Joe?”

Hans hustru säger:”Gode Gud! Nej! Joe ville bara ha lite hjälp med sin son. Jag älskar DIG vansinnigt!”

Pang! Den dolda kommunikationen är avslöjad. Mysteriet är löst. Bob känner sig mycket bättre.

Om Bob inte kommunicerar,gör hans hustrus kommunikation med Joe att Bob blir svartsjuk, rädd och arg. Deras äktenskap blir lidande.

Chris säger till sin chef: ” Intervjuar du personer för att ersätta mig?” Chefen säger: ”Nej, jag tänkte du skulle tycka om en assistent.” Eller kanske chefen säger: ”Ja, jag tror inte att det här jobbet är rätt för dig.” I båda fallen har kommunikationen blivit känd, så Chris kan handskas med den.

Om någon är svartsjuk på dig, kan du hjälpa den här personen genom att göra dina kommunikationer öppna och tillgängliga: ”Skulle du vilja läsa det här brevet från Jill? Kan du träffa Joe för att hjälpa honom med hans son? Skulle du vilja äta lunch med oss?”

    1. Är du svartsjuk på någon? Vilken kommunikation är dold för dig?

    2. Är någon svartsjuk på dig? Vilken kommunikation skulle kunna vara dold för honom eller henne?

Lägg till kommunikation i båda fallen och observera att svartsjukan försvinner!


Ett svar på “Känner du dig någonsin svartsjuk?”

  1. Hej jag heter Lena Klarasdotter och jag skulle så gärna vilja att du läste min bok om utbrändhet. Jag har varit hemma i mer än 5 år och arbetade innan som skolsköterska på en högstadieskola i Blekinge. Jag har beskrivit det som jag tror var skälet till att jag kraschade bland annat min makes ständiga otrohet. Jag hoppas du bli nyfiken nog att gå in på min hemsida och titta vidare. Den finns att beställa där eller i bokhandeln. bokbladet.org är adressen och där finns recensioner och pressrelease. Där kan DU även läsa korta avsnitt ur boken. Jag hoppas du har lust att hjälpa mig med lite reklam. Men bara om du tycker om boken naturligtvis.
    Ha det gott och kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *