Kan det bli värre?


Om du tittar på Tv-nyheterna, läser tidningarna eller lyssnar på radio tycks allting vara så förskräckligt allvarligt. Arbetslöshet! Bankrutter! Konspirationer! Mord! Krig! Katastrofer!

Resultatet blir att du känner dig lite stressad.

Hur kan du må bra? Äta mat och gå upp i vikt? Besöka en psykiatriker? Se till att att alla omkring dig också är bekymrade? Ta en tablett eller en drink?

Tyvärr återvänder stressen, vad du än gör. Du tänker på att leva i fattigdom. Du tänker på död. Livet är ytterst allvarligt, eller hur?

Lyckligtvis kan du göra någonting, som kommer att hjälpa dig att lyckas trots alla de dåliga nyheterna: sluta upp att vara så allvarlig och börja ha roligt!

”Vill du veta vad allvar är? Allvar är soliditet. Har du någonsin hört talas om en solid medborgare?

Det finns ingenting som har mer framgång än sorglöshet. Ren sorglöshet kommer faktiskt att få mer gjort på mindre tid än någonting annat man kan nämna.

Och ju allvarligare man tar spelet, desto mindre är chansen att vinna.”
– L. Ron Hubbard

Fördelar

När du slutar vara överens med alla dåliga nyheter och hittar ett sätt att ta saker mindre allvarligt, sätter du din känsla för spel i brand.

Du kan glädja dig åt dessa fördelar:

* Du känner dig friskare och mer levande.
* Du tänker ut stora lösningar, som är enkla och effektiva.
* Människor tycker om att vara i din närhet.
* Du får mer gjort med mindre ansträngning.
* Du har mer roligt.

Rekommendationer

Om du är i ett gott mentalt tillstånd, påminn helt enkelt dig själv att lysa upp. Du ändrar dig från ett allvarligt till ett ljusare, sorglöst humör. Resultatet blir att du magiskt känner dig bättre och börjar göra framsteg mot dina mål.

Exempel:

Du kör in på en parkering och kan inte hitta en plats att parkera på. Det känns som om du vill köra in din bil i en annan bil. I stället beslutar du att lysa upp. ”Varför blir jag så allvarlig angående en parkeringsplats? Jag ska parkera nere på gatan och få en promenad.”

Du hör några fruktansvärda, hemska nyheter på radion om aktiemarknaden. Du säger: ”Vi har inte en chans i den här världen.” Men sedan inser du:
”Vänta lite. Jag har inga stora investeringar i aktier. Varför bekymrar jag mig?” Du skrattar, ändrar till en underhållande musikkanal och börjar tänka klarare

Du och din partner talar inte med varandra. Ni blev osams om någonting, grälade och blev mycket, mycket allvarliga. Du sansar dig och beslutar: ”Vi behöver lysa upp!” Så du spelar dum och berättar skämt tills du och din partner skrattar.

Din känsla för spel kan gynna eller förstöra ditt arbete eller din karriär. Om du blir alltför allvarlig, känner du dig inte bara olycklig, du får andra att förlora arbetsglädjen. Alla förlorar.

Exempel:
Försäljningen är låg och alla i företaget ser olyckliga ut. Chefen skäller hela tiden, vilket gör att alla agerar mycket allvarligt. Eftersom alla känner sig desperata, springer kunderna och gömmer sig.

Du beslutar att lysa upp sakerna och säger: ”Detta är min plan för idag. Jag ska ta tag i en kund, slänga honom ner i den där stolen, vrida om hans arm och få honom att skriva en check.”
Alla skrattar och lägger till sina idéer. Kunderna känner att saker är mer uppåt och kommer ut från sina gömställen för att köpa något.

Om du slutar att ta ditt arbete, din ekonomi och ditt liv så allvarligt, fattar du bättre beslut. Dina dagar flyger iväg, eftersom du får mer gjort. Du vinner spelet!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *