Intentionens kraft


”Om du har för avsikt att någonting ska hända, händer det, om du har för avsikt att det ska hända. Intention är inte att uttrycka sig med ord. Intentionen är den bärvåg på vilken orden färdas.” – L. Ron Hubbard

När du använder den korrekta nivån av intention i din kommunikation, lägger människor märke till dig.

Du är till exempel i en affär och behöver ha hjälp av ett biträde. Med dålig intention kunde du få vänta hela dagen. Men med stark intention tittar du på biträdet, han vänder på huvudet och frågar om han kan hjälpa dig.

När du lägger till stark intention till din kommunikation, får du bättre resultat.

Om du till exempel säger åt dina barn med svag intention att städa sina rum, fortsätter de att leka. Om du med stark intention säger åt dem att städa sina rum, då städar de sina rum.

Intention på arbetet

Ditt jobb blir lättare när du använder rätt mängd intention.

En medarbetare vid namn Anders tycker till exempel om att beklaga sig för dig. Anders säger: ”Jag hatar den här skitiga stolen. Vädret är hemskt. Å, nej, här kommer Mr Big igen.”

Det löser inte någonting att tolerera eller undvika Anders. Din arbetsplats förblir stressig.

Men du kommer att få underbara resultat om du ser Anders i ögonen och säger: ”Anders, sluta klaga!” Såvida din intention är stark nog. Det spelar ingen roll hur högt eller mjukt du talar, eftersom orden inte har någonting med det att göra. Det är din intention som ger kraft åt ditt yttrande.

En försäljare som har en stark intention att sälja, säljer mer. En servitris med en stark intention att göra kunder lyckliga, gör kunder lyckliga. En arbetssökande, som har en stark intention att vinna jobbet, får jobbet.

En chef med svag intention får lite samarbete och misslyckas slutligen. Men en chef med stark intention upptäcker att de anställda vanligen gör vad de anställdes för att göra.

Övning

 1. Skriv ner någonting som är svårt för dig att få någon att göra.

  Din medarbetare Per lånar till exempel din häftapparat och glömmer alltid att lämna tillbaka den. Du behöver få tillbaka din häftapparat, men det är alltid ett käbbel.

 2. Träna på att be om saken du skrev i steg 1. Du kan använda en vän eller tala bara till ett föremål.

  Låtsa till exempel att du ber Per lämna tillbaka din häftapparat. Men använd lite eller ingen intention. Var verkligen svag.

  Du säger: ”Per, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den.” Din intention är emellertid : ”Per, om du inte har något emot det, var snäll och lämna tillbaka min häftapparat, om du inte har något annat att göra”.

  Även om det verkar dumt, öva att använda mycket svag intention tills du lätt kan göra det.

 3. Öva nu att använda mer intention än nödvändigt!

  I detta steg säger du verbalt: ”Per, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den”, liksom du gjorde i steg 2. Men nu är din intention: ”Per, lämna omedelbart tillbaka min häftapparat!!”

  Gör detta steg några gånger tills du lätt kan göra det.

 4. Använd nu den korrekta mängden intention.

  Du säger fortfarande: ”Per, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den. Din intention är mycket tydlig: ”Per, lämna tillbaka min häftapparat när du är klar med den”.

  Din intention är varken för svag eller för stark. Den är precis rätt.

  Upprepa detta steg tills det är bekvämt för dig.

 5. När du är färdig, gå och använd din intention för att få vad du önskar. Få någon att göra någonting som det förut har varit svårt för dig att be om. Få dem att göra vad du ber om.

  Det kommer att bli fantastiska resultat, om du använder korrekt mängd intention.

 6. Upprepa med vad som helst som är svårt för dig att få andra att göra
 7. Nu har du större kraft!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *