Inga genvägar till framgång


Man får problem , om man fokuserar för mycket på pengar eller för mycket på produktion.

Allt du tänker på, om du lägger alltför mycket tonvikt på pengar, är att få pengar,få pengar, få pengar. Du lånar så mycket pengar du kan. Du övertalar människor att betala dig för tjänster eller saker, som du ännu inte producerat. Du spelar eller investerar i hopp om att få pengar utan att ha arbetat för dem.

Chefen för ett datorföretag är till exempel mer intresserad av att sälja datorer än att tillverka dem. Hon köper enorma annonser, hyr utmärkta försäljare och betalar dem stora provisioner. Hon blir avskedad av ägaren, eftersom företaget inte kan tillverka tillräckligt med datorer, och de som tillverkas är av dålig kvalitet. Företaget har ett dåligt rykte och läggs ned.

Allt du tänker på, om du fokuserar för mycket på produktion, är att producera producera, producera. Du framställer din produkt eller erbjuder din tjänst utan någon uppmärksamhet på pengar. Du tänker: ”Om jag inte gör någonting annat än producerar, kommer jag slutligen att få pengar.”

En tandläkare älskar till exempel att göra människors leenden perfekta. Han hatar att be om pengar. Därför arbetar han hårt med att laga människors tänder men driver aldrig in sina arvoden. Han fokuserar inte tillräckligt på pengar och förlorar jobbet.

”När antingen pengar eller produktion går ur balans, har man problem. Endast produktion och inga pengar är lika dåligt som endast pengar och ingen produktion.”

”Detta besvarar även mysteriet med världens högkonjunkturer och depressioner, som olösta gjorde hela ekonomi-området till ett vansinnigt ämne.”

”Välbetald leverans i hög kvalitet är det korrekta svaret. Endast då kan en högkonjunktur fortsätta.”

”Det finns inga genvägar till ärlig framgång.” – L. Ron Hubbard

Endast pengar, ingen produktion

Som du kanske märkt, har alltför många människor blivit fast i att få pengar utan produktion.

Fred hör till exempel hur människor tjänar pengar genom att köpa hus och sedan sälja dem med god förtjänst. Fred lär sig också att han kan låna ganska mycket pengar, även om han inte tjänar tillräckligt för att betala tillbaka dem. Han blir övertygad. ”Jag ska faktiskt köpa detta stora hus med det här stora lånet. Jag kommer att sälja huset om ett år och tjäna stora pengar precis som alla andra.”

Joe äger ett företag, som har en pensionsfond på en miljon. Hundratals arbetare har gett en del av sin lön till denna fond. Pete övertalar Joe att ge honom denna miljon, så att han kan förvandla den till 2 miljoner genom stora huslån. Pete får en stor provision från banken för att ha fått en miljon från Joe.

Barney äger ett investmentbolag. Han säger till hypoteksföretaget: ”Låt mig ta kontroll över era 100 miljoner i lånekonton. Jag har investerare som kommer att ge oss 150 miljoner, eftersom de tror att värdet på fast egendom ska fortsätta att stiga. Ni och jag kommer att få vardera 2 miljoner i provision!”

Fred kan inte betala tillbaka sitt lån och ingen vill köpa hans hus, så han går i konkurs. Pete’s plan misslyckas totalt och utplånar pensionsfonden för Joe’s företag. Detta innebär att Joe inte har några pengar till sina arbetares pensioner. Pete har fått dåligt rykte och kan inte få ett jobb. Barney ber styrelsen att ställa 150 miljoner i borgen för honom.

Endast produktion, inga pengar.

När bönder producerar för mycket brödsäd, går den till spillo. Innan de sår, försäkrar de sig inte om att människor kommer att betalar, eller så vet de inte hur man säljer efter skörden.

När datorprogrammerare skapar internettjänster, som ingen vill ha, måste de kanske leva i sina föräldrars källare. Programmerare, som, innan de skapar sina webbtjänster, finner ut vad människor vill köpa, kan leva i stora hus.

Då biltillverkare fortsätter att bygga stora bilar och truckar, när människor vill ha hybrid eller elektriska bilar, finns det tusentals bensinslukare på parkeringsplatserna.

Om du lägger lika mycket uppmärksamhet på pengar, som du lägger på din produkt eller tjänst, kommer du garanterat att ha framgång.

Förslag

Du behöver göra två saker för att lyckas:

1. Producera varor eller tjänster av hög kvalitet.

2. Få bra betalt för dem.

Båda sakerna.

Om du till exempel är frisör, räkna då ut hur du ska kunna producera högsta möjliga kvalitet på hårklippningen, och hur du ska få en lämplig betalning för den. Om du fokuserar alltför mycket på pengar och tar för mycket betalt, kommer du att förlora dina kunder. Om du lägger alltför mycket tonvikt på fin hårklippning, får du inte in tillräckligt med pengar, och du blir barskrapad.

Vad producerar du? Är det verkligen värdefullt? Om det inte är det, vad behöver du förändra för att få det att bli så?

Om dina tjänster eller varor är värdefulla, tjänar du tillräckligt med pengar på dem? Om du inte gör det, vad behöver du förändra så att du får ordentligt betalt för dem?

Du kommer att ha ett uppsving, om du gör båda sakerna. Om du inte gör båda sakerna, kommer du att få en nedgång.

Skapa en värdefull produkt eller tjänst, försäkra dig om att du får ordentligt betalt för den och njut av framgång hela livet.

”Det finns inga genvägar till ärlig framgång.” – L. Ron Hubbard


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *