Hur man lyckas i livet – del 8


Hur man lyckas med hjälp av affinitet, verklighet och kommunikation – del 8.

Affinitet, verklighet och kommunikation förkortas AVK.

Affinitet: hur mycket man tycker om eller älskar en person. Verklighet: hur mycket överenskommelse man har med en person; vad man är överens är verkligt. Kommunikation: ens utbyte av information och idéer. Förståelse: resultatet av att kombinera affinitet, verklighet och kommunikation.

”AVK-triangeln är kärnan i levande förbindelser.” – L. Ron Hubbard

Sista delen i denna serie beskriver en viktig beståndsdel för din framgång. Utan den kommer du helt säkert att misslyckas.

Del 8: AVK för dig själv

Som du har läst i de tidigare sju artiklarna om AVK, kan du använda AVK för att förbättra vänskapsförhållanden, äktenskap, skicklighet i arbete, förhandling och ledarskap. Du bygger en otrolig nivå av förståelse med människor genom att öka din verklighet, din kommunikation och dina känslor av affinitet.

Ämnet för denna sista artikel om AVK är hur du behandlar dig själv. Din framgång i livet beror på hur du känner det angående dig själv. Hur hög din AVK är för dig själv!

”För att ha förståelse för dig själv måste du ha bra AVK med dig själv.”
”Det är inte skadligt att tycka om sig själv eller älska sig själv.”
”Ett hälsosamt varandetillstånd är att vara vän med sig själv.”
– L. Ron Hubbard

Gillar du dig själv? Tycker du att du är en ganska bra person? Är du stolt över att vara du?

Är du överens med dig själv? Är du ärlig mot dig själv? Är du överens om hur du gör saker?

Kommunicerar du med dig själv? Lägger du tid på att reda ut ditt tillstånd, mål och så vidare?

Om det inte är så, är din AVK för dig själv låg.

Dr Kent vet till exempel i hemlighet att han inte är en bra läkare. När han studerade medicin drack han omåttligt, fuskade på sina prov och klarade nätt och jämt examen. Som praktiserande läkare skriver han ut droger till sig själv för att fly undan verkligheten. Han vill inte konfrontera resultatet med sig själv (ingen kommunikation), är oenig med vad han gör (dålig verklighet) och därför hatar han sig själv (låg affinitet).

Under en mindre operation dödar Dr Kent nästan en patient med för mycket bedövningsmedel. Hans sköterska stoppar honom lyckligtvis, innan det är för sent. Eftersom han är chockad, tar det Dr Kent några dagar för att hämta sig och komma tillbaka.

Han sätter sig ner och kommunicerar verkligen med sig själv. Han skriver ner allting som han gör fel. Han gör en lista på alla sina lögner, alla sina handlingar med fusk och hur han undvikit verklig utbildning. Han skriver också en lista på de bra sakerna angående sig själv. Han får grepp om verkligheten och beslutar, att han faktiskt kan göra sitt dåliga liv till ett bra liv. Han beslutar att stänga sin praktik, återvända till medicinska fakulteten och göra saker korrekt. Även om hans AVK för sig själv har varit nära botten i åratal, börjar den nu gå upp.

Ett annat exempel: Sara vill ha framgång som konstnär men lägger alltför mycket tid på att försöka göra andra till viljes. Hon fasar för misslyckande och refusering och målar därför bara det som framgångsrika konstnärer har målat.

När hon beslutar att öka sin AVK med sig själv, upptäcker hon att ogillar sig själv mest när hon ”säljer ut” sin sanna verklighet. Hon förnekar sig själv, när hon handlar som någon hon inte är; när hon målar på ett sätt som hon tror att andra ska beundra.

Därför slutar hon att bry sig om vad andra tycker och målar något från hjärtat. Hon lägger in sin passion, sina skönhetskänslor och sin kärlek. Under några timmar målar hon den mest fantastiska bild hon någonsin sett. Hennes AVK för sig själv höjs till en ny nivå.

Alla som ser hennes målning blir naturligtvis också förvånade. De säger att den är unik; ett sant original; en skönhetsupplevelse. Saras karriär tar fart.

Fördelar

Självförtroende börjar med att ha hög AVK för sig själv. Man är mindre rädd för misslyckande och förkastande. Man har en nivå av självrespekt som andra inte kan skada.

Du är säkrare på dig själv, eftersom du vet och förstår vem du är, vart du är på väg och vad du vill uppnå.

Du gör ständiga framsteg mot dina mål, därför att du tror på dig själv. De problem och hinder du möter är lätta att hantera, eftersom du vet att du kan nå stor framgång.

När du har AVK för dig själv, konfronterar du vad du gör som är rätt och fel. Du gör förändringar för att sluta skada dig själv och få ett lyckligare liv.

Du är din egen bästa vän, därför att du har hög AVK för dig själv. Du är aldrig ensam.

Rekommendationer

  1. Ta dig tid att kommunicera med dig själv just nu. Var ärlig mot dig själv. Konfrontera fakta angående var, vad och vem du är och vem du kan bli.
  2. Red ut vad du gör som du är överens med och vad du är oenig med. Bestäm dig för att sluta göra de saker som du vet är fel för dig. Börja göra mer av de saker du gör som du är överens med.
  3. Gör en lista på de saker du tycker om hos dig själv. Beundra dig själv för de saker du är mest stolt över. Var snäll mot dig själv.
  4. Fortsätt att behålla och förbättra ditt förhållande med dig själv. Gör fler saker som bygger upp din förståelse för dig själv.

Bygg ständigt upp din AVK för dig själv och världen kommer att följa ditt exempel och hjälpa dig att lyckas som aldrig tidigare!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *