Hur man lyckas i livet – del 6


Hur man lyckas med hjälp av affinitet, verklighet och kommunikation – del 6.

Affinitet, verklighet och kommunikation förkortas AVK.

Affinitet: hur mycket man tycker om eller älskar en person. Verklighet: hur mycket överenskommelse man har med en person; vad man är överens är verkligt. Kommunikation: ens utbyte av information och idéer. Förståelse: resultatet av att kombinera affinitet, verklighet och kommunikation.

”AVK-triangeln är kärnan i levande förbindelser.” – L. Ron Hubbard

Del 6: Hur AVK kan rädda eller förbättra ditt äktenskap

Ditt äktenskap lyckas eller misslyckas baserat på AVK, liksom alla dina förhållanden. Ju mer du kommunicerar, ju mer du är överens om saker och ju större affinitet du har, desto bättre fungerar ditt äktenskap. Äktenskapet är dömt att misslyckas, om ni inte kommunicerar, inte är överens och inte tycker om varandra.

”Äktenskap går helt enkelt sönder på grund av misslyckande i kommunikation och på grund av misslyckande i verklighet och affinitet.”
– L. Ron Hubbard

Unga älskande tror: ”Vår kärlek är så stark att den skall få vårt äktenskap att vara för evigt.”

Om affinitet är allt de har, förstör naturligtvis bristen på överenskommelse eller dålig kommunikation förr eller senare förhållandet.

Maria och Henrik

Maria och Henrik träffas på ett kafé en kväll och blir vansinnigt kära. När de är åtskilda, tänker de bara på varandra. När de är tillsammans, kan de inte hålla händerna från varandra. Ingen av dem har upplevt så mycket affinitet, därför gifter de sig.

Men deras verklighetspunkt blir lidande. Maria är inte överens med Henriks beslut att starta en rörläggarfirma. Hon vill hellre att han blir kamrer. Henrik håller inte med om Marias längtan efter att deltaga i sällskapslivet. Han vill hellre att hon stannar hemma.

För att kompensera beslutar de att inte kommunicera. ”Låt oss inte tala om detta just nu. Det som betyder något är att vi ska älska varandra för evigt.” Deras kärlek (affinitet) börjar naturligtvis minska, eftersom de inte kommunicerar om sina oenigheter.

Maria och Henrik slutar hålla hand så ofta. Ibland ignorerar de varandra fullständigt hemma. De grälar om småsaker såsom var de ska äta middag, vem som ska städa huset och vilken sorts kattmat som är bäst.

De små sakerna blir större saker: valet av vänner, pengar, sex och så vidare. Grälen blir strider. Henrik rusar ut och stannar borta flera nätter vid ett tillfälle. Maria flyttar slutligen tillbaka till sina föräldrar. Äktenskapet dör.

Gustav och Monika

Gustav och Monika vet hur man använder AVK-triangeln. När de först träffas på arbetet, känner de samma otroliga affinitet för varandra. Kärlekssånger, solnedgångar och kramar blir fantastiska upplevelser för dem båda.

När de börjar planera sitt liv tillsammans, tar Gustav och Monika sig tid att få sin kommunikation och verklighet upp till samma nivå som affiniteten. De säger saker som:
”Låt oss tala om våra mål i stället för att gå på bio i kväll.”
”Om vi ska vara tillsammans, måste vi vara överens om hur vi ska tillbringa vår tid. Jag tycker om att vara med mina gamla vänner. Vad tycker du?”
”Jag måste berätta för dig någonting jag gjorde fel och verkligen ångrar. Vi var ju överens om att inte ha hemligheter. Kan jag berätta det nu?”

Medan de skulle kunna uppleva några små svårigheter i sitt förhållande, är styrkan hos deras affinitet, verklighet och kommunikation starkare än de problem som de möter. Gustav och Monika gifter sig och förblir gifta i decennier.

Rekommendationer

Du kan förbättra vilket förhållande som helst genom att förbättra din AVK.

  1. Skriv ner hur du kan förbättra din kommunikation med ___________.
  2. Skriv ner hur du kan få mer överenskommelser med __________.
  3. Skriv ner hur du kan öka din affinitet för _____________.
  4. Börja med den lättaste uppgiften och gör det i dag.
  5. Gör resten av uppgifterna och fortsätt med dessa steg tills din AVK är högre och ditt förhållande bättre än någonsin. Du kommer att uppleva en större förbättring om du fortsätter.

Ett svar på “Hur man lyckas i livet – del 6”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *