Hur man hämnas


Vill du skada någon, därför att han eller hon skadar dig? Är du tvungen att ge igen? Söker du hämnd?

Hur tar du revansch på någon som behandlar dig dåligt? Vem förstör din framgång? Vem behandlar dig som en fiende?

Du kunde tycka att den bästa hämnden är att förstöra dina fiender. Få dem att ångra att de någonsin trasslade till saker för dig. Bevisa att du är mer kraftfull.

Att bekämpa en fiende kan ta över ditt liv och kosta dig enorma mängder pengar och tid. Att försöka hämnas på de onda killarna kan förstöra ditt liv mer grundligt än deras ursprungliga attack.

Peter och hans hustru Samantha arbetade till exempel hårt i 25 år för att göra sin restaurang till den bästa i stan. Deras restaurang var så populär och den var värd över 2 miljoner dollar. Så när Peter kom på att Samantha var otrogen, begärde han skilsmässa och beslöt att hämnas. Han såg till att de i tre år stred om varje liten detalj. Till slut hade deras advokater nya Mercedes och de hade ingenting.

Många rättegångar är baserade på hämnd. En anställd känner sig till exempel förolämpad av ett dåligt skämt och beslutar sig för att stämma företaget. Parterna anklagar varandra för att ha brutit deras överenskommelse och använder därför fem år till att kämpa inför rätta.

Du känner dig lurad av ett företag och lägger därför ner tusentals timmar på att försöka få dem att betala tillbaka till dig.

Om du använder våld för att hämnas, ångrar du dina handlingar. Du skadar oskyldiga människor. Du förstör ditt liv. Du slutar i fängelse.

Försöker någon förstöra din framgång? Vad skulle du tycka om att besegra dem en gång för alla?

År 1991 skrev L. Ron Hubbard ”Vägen till Lycka”, en bok som ger dig 21 principer för att uppnå lycka. Den 21:a principen, återgiven nedan, skildrar det mest effektiva sättet att ta hämnd.

”I bland försöker andra trycka ner en och tillintetgöra ens förhoppningar och drömmar, ens framtid och en själv.

”En illasinnad person kan, genom att förlöjliga en och på många andra sätt, försöka få det att gå utför med en.

“Ens strävanden att bli bättre och att utvecklas, att bli lyckligare i livet, kan, oavsett orsak, bli föremål för attacker.

“Det är ibland nödvändigt att ta itu med sådant direkt. Men det finns en långsiktig metod som sällan misslyckas.

“Vad exakt är det som sådana människor försöker göra mot en? De försöker trycka ner en och göra en mindre. De måste ha uppfattningen att man är farlig för dem på något vis, att man kan kan bli ett hot mot dem, om man kom upp sig i livet. Därför försöker sådana människor på olika sätt trycka ner ens talanger och förmågor.

“En del galningar har till och med en allmän strategi, som ser ut så här: “Om A blir mer framgångsrik, så skulle A kunna bli ett hot mot mig och därför måste jag göra allt jag kan för att göra A mindre framgångsrik.” Det tycks aldrig falla sådana personer in att deras handlingar kan göra A till en fiende, även om han inte tidigare var det. För sådana galningar är det nästan en osvikligt säker metod att råka i svårigheter. En del gör det bara på grund av fördomar eller för att de ”inte gillar någon”.

“På vilket sätt de än går till väga, är sådana människors verkliga syfte att få måltavlan för deras attacker att bli mindre och misslyckas i livet.

“Det bästa sättet att verkligen komma till rätta med en sådan situation och sådana människor, det verkliga sättet att besegra dem är att blomstra och lyckas.

“O ja, det är sant att sådana människor kan bli alldeles vilda och gå ännu hårdare till attack, när de ser att det går bättre för en. Det man då skall göra är att ta itu med dem om det är nödvändigt men inte sluta upp med att blomstra och lyckas, för det är just det som sådana människor vill att man ska göra.

“ Om du blomstrar och lyckas mer och mer, kan sådana personer bli apatiska över det: De kan ge upp det helt och hållet.

“Och det är vad jag önskar för din del: Att du blomstrar och lyckas!”

L. Ron Hubbard

Lär mer om “Vägen till Lycka” här.


Ett svar på “Hur man hämnas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *