Hur man förhindrar katastrofer


En av de mest stressande aspekterna, när det gäller att hantera ens liv, arbete eller företag, är de där förbaskade ÖVERRASKNINGARNA.

Man fortsätter till exempel och tror att allting är bra, när PANG! Ens son blir arresterad. Ens granne hugger ner ens träd. Ens bil blir stulen.

Vilket arbete som helst kan inkludera överraskande katastrofer. Du blir degraderad eller förflyttad. Din medarbetare anklagar dig med orätt för stöld. Din chef skriker åt dig.

Administrationsöverraskningar kan vara de mest stressande av alla. En anställd nyckelperson slutar plötsligt. En regeringsagent kommer in för att göra en inspektion. En tokig kille skriker åt din receptionist och vill inte ge sig i väg.

Det finns goda utsikter att du kommer att träffas av åtskilliga överraskningar i ditt liv. Till följd av detta kan din utveckling framåt bli stoppad. Din produktion kan blockeras. Din framgång kan förstöras.

Ännu värre, ju mer framgångsrik du är eller ju större ditt företag blir, desto oftare skulle du kunna träffas av överraskningar.

Dåliga lösningar

Du kunde vara så rädd för katastrofer att du tar dem alltför allvarligt. Du beslutar dig för att upphöra att lyckas. Att tjäna mindre pengar. Att bli mindre aggressiv, mindre målmedveten eller mindre hetsig.

Du tror att om du är liten och obetydlig, kommer människor att lämna dig i fred. Men naturligtvis letar de rätt på dig.

En annan dålig lösning är att bli upprörd, när en katastrof inträffar. Du agerar som ett offer eller en ynkrygg. Dock gör detta problemet ännu värre. Du tycks dra till dig ännu fler överraskningar.

Att bli känslolös är en annan dålig lösning. Du kunde önska att använda droger eller alkohol för att döva dina känslor. Du försöker stänga av världen. Men detta skadar din framgång, eftersom du behöver förnimma och tänka klart, om du vill lyckas.

Att ständigt bekymra sig gör ens liv miserabelt. Du tillbringar så mycket tid med att tänka på problem och möjliga katastrofer, att du är blind för möjligheterna, som omger dig.

Lyckligtvis kan du minska din stress och oro genom att planera för framtiden.

Försäkring mot överraskning

“En katastrof inträffar genom brist på förutsägelse av en möjlig omständighet. De saker som har planerats blir inte katastrofer.”
L. Ron Hubbard

Din bästa försäkring är att förutsäga och planera för katastrofer I FÖRVÄG. När du väl har en plan för att hantera varje tänkbar överraskning, kan du koppla av.

När du har en plan för en katastrof, är du beredd på den. I stället för att reagera på problemet medan du är upprörd och benägen att göra misstag, tar du kommando över situationen. Du löser den med din plan. Din framgång fortsätter.

Som chef får du till exempel veta att en tidigare anställd stämmer dig. Om du planerade för denna möjlighet i förväg, skulle du veta exakt vad som skulle göras. Ditt skrivbordsarbete skulle vara arkiverat och organiserat. Din advokat skulle sända kopior på dina papper till den anställdes advokat. Den anställdes advokat skulle se att du hade gjort allting rätt och lägga ner fallet.

Ett annat exempel: Du kan inte sova, eftersom du MÅSTE komma till arbetet i tid för att ge en presentation. Så i stället för att vrida och vända på dig i sängen tänder du ljuset. Du skriver ner alla skäl till att du kan vara sen. Du planerar hur du hanterar vart och ett. Du sätter två väckarklockor och en uppdragbar i händelse av strömavbrott. Du funderar ut ett annat sätt att komma till arbetet, om din bil inte skulle starta. Du lägger fram dina kläder och sätter fram din kaffekokare. Nu är du förberedd! Du går till sängs och somnar omedelbart.

Samma princip fungererar på en personlig nivå. Joe är till exempel bekymrad över att hans fru kommer att bli arg, när hon upptäcker att han slutat sitt arbete. Han planerar ett sätt att förklara det för henne, så att hon kan förstå hans skäl. Han planerar också hur han ska besvara vad som helst som hon säger till honom. Joe slutar upp att bekymra sig och går hem. När han först ger henne nyheterna, är han redo för en dålig reaktion, men hon mår bra. Eftersom han planerade för en katastrof, hände den inte. De diskuterar sina finanser och gör upp planer för honom att söka arbete.

Förslag

  1. Gör en lista på alla katastrofer som du förväntar kan hända dig. Inkludera allting som gör dig bekymrad. Små saker, stora saker, allt du kan tänka på.

  2. Bredvid varje punkt på din lista skriv upp en plan för att hantera den. Några potentiella katastrofer kräver ett enda förberedelsesteg. Andra behöver en detaljerad 20-stegs plan.

  3. När du gör denna övning, kan du känna dig obekväm och nervös. Fortsätt bara att arbeta på den. Allteftersom du planerar fler lösningar och blir förberedd, kommer du att känna dig mer avslappnad och säkrare än någonsin förut. Du blir redo för vad som helst!

  4. När du har slutat, kommer du förmodligen att tänka på fler saker att lägga till på din lista. Ha den därför till hands.

  5. Varje gång du känner dig stressad eller bekymrad över ett potentiellt problem, lägg till den möjliga överraskningen på din lista. Om den redan finns på listan, lägg helt enkelt till fler steg av förberedelse, tills du inte längre är bekymrad.

  6. Se över listan igen var och varannan månad. När du granskar gamla lösningar på nytt, tänker du på nya förebyggande steg och bättre lösningar.

Den största fördelen

” En katastrof inträffar på grund av brist på förutsägelse av en möjlig omständighet. De saker som har planerats blir inte katastrofer.”
L. Ron Hubbard

Det stämmer! Eftersom du har planerat för överraskningarna på din lista, kommer de inte att hända dig. De flesta människor tror inte detta är sant. Hur som helst skriv ner dina planer så får du se.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *