Hur man blir tuffare


”Hur många gånger i ditt liv har du beslutat: Låt mig se, jag kunde inte göra så och så. Jag tror det är bäst att hantera bara lite mindre. Och sedan var det första du insåg att du inte ens kunde hantera detta.”

”Vad med om du hade sagt: All right. Låt mig se. Jag tycks inte kunna göra det här. Nå, var finns två av detta?”

”Jag rekommenderar detta mycket grundligt till dig. Du säger att du inte kan hantera någonting. Hitta några tuffare saker.”

”Huvudsaken är att du gör tvärtom.” – L. Ron Hubbard

När du tror att du inte kan hantera någonting ta dig an två problem. Gör utmaningen större!

Fem exempel

 1. Du har inte tillräckligt med pengar för att betala din lägenhetshyra den här månaden.

  Först beslutar du att flytta till en billigare plats. men sedan kastar du om din idé. Din granne kan inte heller betala hyran. Du beslutar att lösa båda problemen. Du träffar din granne och hjälper honom att räkna ut hur han kan betala sin hyra. Pang! Plötsligt ser du hur du kan öka din inkomst, väl över summan du behöver till din hyra.

 2. .

 3. Det är svårt för dig att köra en bil med manuell växellåda. Du har alltid kört en automatväxlad men måste nu köra en manuellväxlad bil i ditt jobb. Men varje gång du försöker köra den, gnisslar du växlarna eller lägger in fel växel och stannar motorn. Du beslutar att få ett större problem.

  Du ber din vän, som är truckförare, att visa dig hur man kör en stor truck med 18 växlar. Du lär dig hur man växlar, hur man använder koppling och gaspedal tillsammans och hur man kontrollerar farten med växlarna. Snart har du roligt när du kör en stor truck. När du återvänder till den manuell-växlade bilen på ditt arbete, är den naturligtvis mycket lätt att köra.

 4. .

 5. Du har nyss gått igenom en skilsmässa och känner dig förfärlig.

  Du kan inte sluta gråta. Du överväger att ta droger, besöka en psykiatriker eller värre. Men sedan beslutar du att ta en större utmaning. Du finner två personer, som gråter var gång man tar upp deras skilsmässor. Du hjälper dem att komma över sin sorg genom roliga aktiviteter. Omedelbart efteråt känner du dig väl till mods.

 6. .

 7. Ditt nya T-shirt företag håller på att gå under. Fastän du har ett bra läge i ett köpcenter kan du inte få tilllräckligt med kunder att komma in. Alla dina nya marknadsidéer har misslyckats.

  Du förlorar pengar och kan inte betala hyran. Du talar med en advokat om att gå i konkurs.

  Men sedan beslutar du att bli tuff. Du går runt i köpcentret och upptäcker en hattaffär som också saknar kunder. Ägaren tänker också upphöra, så du gör ett avtal om att ta över hattaffären.

  Nu måste du få kunder till två butiker.

  Du slutar upp att hitta på nya saker, nu när du har mer att riskera. I stället för att prova fler nya idéer besöker du tre av de mest framgångsrika t-shirts – eller hattaffärerna i stan för att observera hur de drar till sig kunder. Du kopierar dessa beprövade idéer och kunder börjar visa sig. Snart går båda dina affärer med vinst. Du är på väg mot ett framgångsrikt företag.

 8. .

 9. Du behöver gå ner i vikt, men du kan faktiskt inte sluta äta skräpmat. Du kan inte förmå dig att stänga av TVn och börja träna. Du ser dig omkring efter några tuffare problem.

  Du lägger märke till att din knubbiga fru och feta dotter också sitter i soffan och äter skräpmat. Du hoppar upp och säger: ”Vi ska alla bli friskare och vi ska börja nu!”

  Du stänger av TVn och får ut alla på en promenad. Du får dem att äta mer grönsaker och mindre socker. Du övertalar dem att förändra dåliga vanor till goda vanor.

  Du har ansvaret för alla tre kropparna under flera månader. Alla tappar vikt och blir friska. Du känner dig tuff!

 10. .


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *