Hur man blir omtyckt och beundrad


Människor måste tycka om dig, om du ska bli framgångsrik. Om människor ogillar dig, misslyckas du.

Så hur får du människor att tycka om dig?

En dålig lösning är att låtsas vara någon du inte är. Exempel: Joe låtsas vara från England och talar med brittisk accent. Han tror det kommer att hjälpa honom att få en flickvän. Jane möter Joe och tycker han är intressant på grund av hans accent. Men när Jane upptäcker att Joe aldrig har varit i England, kan hon inte lita på Joe och tycker inte längre om honom.

En annan dålig idé är att vara ohövlig eller otrevlig. Du tänker: ”När människor är otrevliga mot mig, vill jag få dem att tycka om mig. Därför ska jag gå runt och vara otrevlig mot människor. Då kommer de att vilja att jag tycker om dem.” Om du är elak mot människor, gör det dem naturligtvis rädda för dig. Därför försöker de se icke–hotande ut. Givetvis tycker de inte om dig.

Att tigga om beundran är en annan dålig lösning. Du ställer in dig hos människor, vilket innebär att du böjer dig ner och kysser deras fötter. På sin första arbetsdag säger till exempel Jill till sin chef: ”Fastän jag nyss mött dig, kan jag tala om att du är helt lysande! Jag har aldrig arbetat för en chef som är så imponerande som du. Jag ska göra allt du vill att jag ska göra. Säg bara till!” Hennes chef ogillar henne omedelbart.

Att försöka få människor att tycka om dig får dem vanligtvis att tycka mindre om dig. Men att göra motsatsen fungerar faktiskt!

”Önska inte att bli omtyckt eller beundrad. Bry dig inte alls om det, därför att om du börjar bry dig om det, kommer du inte att bli omtyckt eller beundrad.” – L. Ron Hubbard

Lösningen

”Det enda sättet faktiskt att bli omtyckt eller beundrad är att inte intressera sig för om man är omtyckt eller beundrad utan agera på det sätt man finner lämpligt. Och du ska bli förvånad över hur många människor som kommer att tycka om och beundra dig.” – L. Ron Hubbard

Du möter till exempel en ny kund, som uppträder mycket högfärdigt och kritiserar alla som inte är rika. Du vill att denna kund ska tycka om dig, men du känner inte för att kritisera människor. Så du bryr dig inte utan agerar bara som dig själv. Kunden beslutar sig för att tycka om dig.

Ett annat exempel: Du vill träffa en massa människor för nöjes skull. En gång kände du att du måste bli berusad och uppträda som en idiot för att passa in. Men nu beslutar du att bara gå till en fest utan att dricka eller uppträda dumt. Du upptäcker att du har mycket roligare, eftersom du helt enkelt är dig själv. Du lägger märke till att fler människor vill tala med dig.

Ytterligare ett bra exempel är när du har folk som arbetar för dig. Naturligtvis vill du att de ska tycka om dig men att ge dem löneökning eller vara beskedlig gör dig faktiskt mindre populär. Därför beslutar du att inte bekymra dig över om dina anställda gillar dig eller inte.Du får dem bara att göra ett bra jobb. Snart är ditt folk de bästa utövarna i sitt slag och som ett resultat tjänar alla mer pengar.

Rekommendationer

Så snart du känner behov av att bli omtyckt eller beundrad strunta i det.Var ärlig, var dig själv och gör allt som du känner är rätt. Agera på det sätt som behagar dig och lägg märke till resultaten.

Försök detta!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *