Hur man blir mer motiverad år 2008


Som du vet orsakar du några saker och är effekt av andra saker. Man skulle kunna säga att när du orsakar saker, är du ORSAK. När någon annan orsakar en effekt på dig, kunde man säga att du är EFFEKT.

Tusentals människor köper motivationsband, därför att de önskar att banden ska göra dem EFFEKT. De vill att talaren på bandet ska stimulera dem och få i gång dem. De tror att bandet ger dem energi.

Andra människor tror att droger kommer att motivera dem. De vill svälja ett piller och sedan bli stimulerade. De önskar bli EFFEKT av drogen.

Anställda, som sitter överallt och väntar på att chefen ska motivera dem, är också EFFEKT. Chefer hatar bördan att vara tvungen att motivera alla. Dessa lata anställda föredrar att vara EFFEKT av chefen och väntar att han eller hon ska få dem att arbeta.

Sanningen är att alla kan vara källan till sin egen motivation! De kan vara ORSAK.

”Motivation är i framtiden. Det är: Vad önskar jag? Vad önskar vi? Detta är orsak. Och om det är intressant, drar det liksom oss framåt mot det.” – L.Ron Hubbard

Du har kanske till exempel hört historien om tre män som byggde en stenkyrka. När man frågade dem vad de gjorde, sa den förste mannen att han bröt sten,den andre sa att han tjänade sitt levebröd och den tredje sa att han byggde en katedral.

Vilken av männen tror du hade den största motivationen ?

Vad finns det i framtiden för dina aktiviteter? Vad önskar du i din framtid?

Om du inte är säker, kommer du inte att vara motiverad. Om du är rädd att du ska få något annat än vad du önskar, kommer du inte att vara motiverad. Om du har lite hopp att du ska klara det, kommer du inte att vara motiverad.

Om du tvivlar på din förmåga att få vad du önskar, kommer du inte att vara motiverad. Om du inte har någonting du önskar i framtiden, kommer du inte att vara motiverad. Om du inte tycker det är särskilt intressant, kommer du inte att vara motiverad.

Å andra sidan, om du exakt ger uttryck åt vad du önskar, är du ORSAK. Om det är intressant, är du motiverad!

Naturligtvis måste du både ha hopp om att du ska klara det och tillförsikt att du kan få det att hända.

Jill vaknar till exempel upp och tänker: ”En dag ska jag köra mitt eget mycket framgångsrika företag!” Hon hoppar upp ur sängen och skyndar iväg till arbetet. Chris vaknar upp och tänker: ”Jag kommer att bli sen om jag inte kommer upp ur sängen.”

Rekommendationer

    1. Sluta upp att förvänta att någonting eller någon ska motivera dig.
    Tänk inte längre:”Jag ska verkligen bli entusiastisk efter det att någon ger mig en…” ”Jag ska inte arbeta hårt förrän….” ”Mitt liv kommer att förändras till det bättre när någon annan…”

    Tag i stället ansvar för att vara ORSAK och för att motivera dig själv. ”Jag är den som ska få mig entusiastisk. Jag ska arbeta hårt för att nå mina mål. Jag förändrar mitt liv till det bättre.”

    2. Skriv ner allting som du önskar i framtiden. Vad önskar du i dag? Denna vecka? Detta år? Den här livstiden? Fortsätt att skriva ner vad du önskar tills du börjar känna dig motiverad.

    3. Titta efter saker du önskar som också är intressanta för dig.

“Att betala mina skulder” kan till exempel inte vara lika intressant eller lika motiverande som ”att bli en skuldfri miljonär!”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *