Hur du gör dig själv lyckligare på fem minuter eller mindre


L. Ron Hubbard skrev 1982 en dikt kallad “Glädjen i att Skapa”:

”Tvinga dig själv att le och du kommer snart att sluta rynka pannan. Tvinga dig själv att skratta och du kommer snart att hitta något att skratta åt. Bli entusiastisk och du kommer mycket snart att känna dig så. En varelse orsakar sina egna känslor. Den största glädje som finns i livet är att skapa. Slösa med det!” L. Ron Hubbard

Man kan hitta dussintals sätt att använda denna dikt för att bli lyckligare, smartare och mer framgångsrik. Förslagen nedan tar fem minuter eller mindre att prova.

Fyra Snabba Sätt att Göra Dig Själv Lyckligare

1. “Tvinga dig själv att le och du kommer snart att sluta rynka pannan.”

 1. Tvinga dig själv att le.
 2. Få ditt ansikte att slappna av.
 3. Upprepa steg A och B ovan tills du känner dig glad. Några människor känner sig omedelbart lyckligare, medan det tar längre tid för andra. Prova övningen framför en spegel som en extra hjälp!

2. “Tvinga dig själv att skratta och du kommer snart att finna något att skratta åt.”

 1. Tvinga dig själv att skratta.
 2. Om du inte kan tvinga fram ett skratt, säg: Ha,ha,ha,ha,ha. Säg sedan: Ho,ho,ho,ho,ho. Säg sedan: He,he,he,he,he. Upprepa tills du kan tvinga dig själv att skratta.
 3. Förr eller senare kommer du i håg något roligt. Fortsätt bara att tvinga fram ditt skratt. En orsak att skratta kommer att dyka upp!

3. ”Bli entusiastisk och du kommer mycket snart att känna dig så.”

Du har kraften att motivera dig själv. Du behöver inte en bonus, en energisk chef eller ett seminarium för att få dig själv entusiastisk. När du gör dig själv entusiastisk, fattar du bättre beslut, får mer gjort på mindre tid och producerar bättre resultat.
Bli helt enkelt entusiastisk för att motivera dig själv eller öka din demonstration av entusiasm och du kommer att känna dig intresserad och begeistrad. Du kan till exempel motivera dig själv till att göra en svår uppgift eller projekt.

 1. Välj en uppgift som du undviker eller hatar att göra. Sätt uppgiften framför dig.
 2. Låtsas vara lätt entusiastisk för en liten del av uppgiften.
 3. Agera lite mer entusiastiskt för en annan liten del av uppgiften.
 4. Visa ännu mer begeistring för en annan del av uppgiften.
 5. Så snart du känner dig entusiastisk och motiverad angående uppgiften, gör den!

Exempel: Du går in i det smutsiga badrummet, som du behöver städa, men du hatar att städa. Du låtsas vara en smula entusiastisk angående att putsa spegeln genom att göra ett litet hopp. Du agerar lite mer entusiastiskt angående att tömma badrumssophinken genom att klappa i händerna och le. Du visar gradvis mer entusiasm, tills du hoppar upp och ner med ett stort leende över hela ansiktet. Plötsligt griper du tag i toalettborsten och börjar skura!

4. “Den största glädje som finns i livet är att skapa”.

Vilka är dina största glädjeämnen i livet?
Att vara förälder? Att starta ett företag? Att hitta nya kunder? Att bilda nya förhållanden? Att observera hur varje ny aktivitet skapar någonting nytt? Du kan lägga till skapelse till varje del av din dag.

 1. Skriv ner någonting du kan skapa just nu. Exempel: En fantastisk måltid. Ett nyinrett rum. En ny sektion i din trädgård. Ett nytt vänskapsförhållande. Ett nytt sätt att öka din inkomst.
 2. Skriv ner någonting du måste hålla fast vid som rutin. Formulera om det till att betona den skapande aspekten av det. Exempel: Fortsätta att komma till arbetet varje dag så att jag kan finansiera mitt nya hemarbete. Fortsätta med träning så jag kan lägga till några extra år till min livstid. Värna om min tid med mina barn, så att de växer upp och blir lyckliga, nyttiga medlemmar i samhället.
 3. Skriv ner någonting du måste stoppa eller förstöra. Formulera om det till att bli en skapelse. Exempel: Sluta röka så att jag kan leva ett hälsosamt liv. Kasta bort skräpet i mitt garage så att jag kan skapa en plats för att förvara min bil på natten. Sluta bekymra mig för mina problem, så att jag kan lära mig att göra ett bättre jobb på mitt arbete.

Lägg till dessa aktiviteter till dina planer för i dag eller denna vecka. När du gör dem fortsätt att vara fokuserad på den skapande aspekten i uppgiften.

De lyckligaste människorna i världen är de som skapar saker. Du och endast du kommer att skapa din framgång. “Slösa med det!”
För att läsa andra dikter av L. Ron Hubbard, gå till www.ronthepoet.org.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *