Hur du får människor att stödja din framgång


Allting du önskar i livet kräver stöd eller samarbete av individer. Din framgång är beroende av andra människor. Föremål, ekonomi och regeringar gör dig inte framgångsrik.

Om du till exempel uppfann en bättre telefon, skulle den inte göra dig rik. Dina pengar skulle komma från människorna, som köpte denna telefon.

Ett företag har inte framgång, därför att det har ett underbart kontorsutrymme,stiliga broschyrer eller ett briljant system. Det har framgång, därför att människor köper dess produkt eller service. Det har också framgång på grund av att personalmedlemmarna gör sitt arbete.

Mänskliga relationer, inte saker, skapar eller förstör din framtida framgång.
Så när människor ignorerar dig, vad är det som händer? Varför bryter de sina
överenskommelser med dig? Varför vill de inte hjälpa dig?

Hur människor beslutar sig för att behandla dig

”Det finns ett intressant fenomen* i funktion, när det gäller mänskliga relationer.
Om en person skriker åt en annan person, får denne en impuls att skrika tillbaka.
Man blir behandlad på ungefär samma sätt, som man behandlar andra. Man gör faktiskt sig själv till förebild för, hur man bör bli behandlad.
A är elak mot B, därför är B elak mot A. A är vänlig mot B, därför är B vänlig mot A”
–L.Ron Hubbard
( * Fenomen = ett faktum eller en händelse som går att observera.)

Om du är ärlig mot människor, är de ärliga mot dig. Om du uppmuntrar dem, uppmuntrar de dig. Om du ger dem vad de behöver, kommer de att ge dig vad du behöver.

Om du å andra sidan är hård mot människor,kommer de att vara hårda mot dig. Om du försöker lura människor, ska de försöka lura dig. Om du trycker ner dem. kommer de att trycka ner dig.

Om du gör en lista på alla de dåliga saker som människor gör mot dig, skulle du upptäcka att du också gör dessa dåliga saker.

Du känner dig till exempel upprörd , när Joe ignorerar dig. Så du tänker över det och inser att du ignorerade Joes fråga förra veckan. Alltså tränger du in Joe i ett hörn och besvarar hans fråga. Joe ignorerar dig inte längre.

Hur denna princip kan göra dig framgångsrik

”När man har tur nog att få träffa och prata med de män och kvinnor, som tillhör de främsta inom sitt fack, slås man av en ofta gjord iakttagelse: Att de är bland de trevligaste människor man någonsin träffat. Detta är en av anledningarna till att de tillhör de främsta : De flesta av dem försöker behandla andra väl.”

“Vad tror du skulle hända om man försökte behandla människorna omkring sig
med rättvisa, lojalitet, renhårighet, justhet, ärlighet, humanitet, hänsyn, medkänsla, självbehärskning, tolerans, förlåtelse, välvillighet, tilltro, respekt, hövlighet, värdighet, beundran, vänlighet, kärlek och gjorde detta med integritet *?
(* integritet = att hålla fast vid sina principer)

” Det kanske skulle dröja ett tag, men tror du inte att många andra då skulle börja försöka behandla en på samma sätt?” – L. Ron Hubbard från Vägen till Lycka.

Om människor inte ger dig det stöd du behöver, sitt då inte och önska att de skulle behandla dig bättre. Fråga i stället dig själv: ”Hur vill jag bli behandlad?”

Försäljare John ringer till exempel 150 telefonsamtal per dag för att sälja försäkringar.
Även om han lämnar hundratals meddelanden, besvarar mycket få människor hans
samtal. Han kan inte försörja sig på detta sätt.

Så han frågar sig själv: ”Hur skulle jag vilja bli behandlad, om jag var en kund?”

Han svarar sig själv: ”Jag hatar att få försäljningssamtal och besvarar dem aldrig själv. Jag skulle föredra ett personligt brev. Jag skulle vilja att försäljaren intresserade sig lite för mig, att han brydde sig om mina verkliga försäkringsbehov och att han försökte spara in pengar åt mig. Aha! Jag ska göra ett försök med det!”

John upptäcker att han tycker om att skriva personliga brev.

”Bäste Chris! Jag tror du kommer att gilla den här artikeln om roddbåtar. Om du vill att jag checkar din bilförsäkring, kan jag nog spara in en del pengar åt dig.”

”Hej Pat! Det var trevligt att träffa dig på fotbollsmatchen i går. Jag tror du kommer att tycka om den här broschyren angående vår nya översvämningsförsäkring. Jag tror vi har de bästa priserna. Låt mig också veta om du ändrar dig angående att hjälpa oss att träna laget.”

Innan han skickar varje brev, frågar han sig: ”Skulle jag vilja bli behandlad så här?”

Två månader senare tjänar John mycket pengar på att sälja försäkringar.

Hur du förbättrar det sätt människor behandlar dig på

1.Gör en lista på alla som har inflytande på dig. Alla du är beroende av. Alla som kan göra dig framgångsrik. Ta med din chef, anställda, kunder, medarbetare och kollegor.

2. Skriv ner hur du vill att dessa människor ska behandla dig.
Du vill till exempel att din chef stödjer din karriär. Du önskar att din maka/make
lyssnar tålmodigt på dig. Du vill att dina kunder ärligt överväger alla dina
rekommendationer.

3. Arbeta först ut hur du ska göra dessa saker.
Börja till exempel med att ge mer stöd till din chef. Lyssna tålmodigt på din
maka/make. Överväg ärligt allting dina kunder säger till dig.

4. Fortsätt tills människor behandlar dig på det sätt som du behandlar dem.

Kom ihåg: Om du vill ha hjälp på din väg mot framgång, hjälp då först andra
människor att lyckas.

Pröva på det!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *