Hemligheten med storhet


Religiösa ledare kan vara oense om några saker, men de har alla en sak gemensamt. Alla rekommenderar de dig att göra en viktig sak i ditt liv.

Du skulle kunna finna det svårt att följa denna rekommendation. För några är det nästan omöjligt att leva på detta sätt. Likväl vinner du de underbaraste gåvorna i världen, när du använder detta råd.

Detta råd gör dig inte bara lycklig, det minskar din stress och ökar din intelligens. Du möter svåra situationer med mindre fruktan. Du är mycket mer framgångsrik.

Vad är storhet?

”Det hårdaste mål man kan ha är att fortsätta att älska sina vänner trots alla skäl att inte göra det.

“För den som kan uppnå detta, finns det hopp i överflöd.

“För dem som inte kan, finns det endast sorg,hat och förtvivlan. Och dessa är inte de saker som storhet,sinnesfriskhet eller lycka är gjorda av.

“En grundläggande fälla är att ge efter för frestelser att hata.

“Använd aldrig vad som gjorts mot dig som en grund för hat. Önska aldrig hämnd.

“Det krävs verklig styrka för att älska människor. Och att älska dem trots alla frestelser att göra på annat sätt,trots alla provokationer och alla skäl varför man inte skulle göra det.

“Lycka och styrka består endast i frånvaron av hat. Att endast hata är vägen till katastrof. Att älska är vägen till styrka. Att älska trots allt är storhetens hemlighet. Och det kan mycket väl vara den största hemligheten i detta universum.”

— L. Ron Hubbard

Exempel

  1. Så snart du anländer till familjefesten, blir du illamående när du ser din tant Jane. Ända sedan du var ung, har tant Jane kritiserat dig: ”Ja, att driva en skoaffär är fint,men jag trodde att du skulle bli en framgångsrik läkare, som din far. Jag blev fullständigt förvånad när jag såg att din dotters ögon är blå, eftersom du och din hustru har bruna ögon.”

  Om du hade vetat att tant Jane skulle vara med på familjemötet, skulle du ha hittat en bra ursäkt för att missa det. Du vill gå därifrån, men då ser hon dig. ”Där är du ju! Har du undvikit mig?”

  Du beslutar dig för att vara en stor person och älska tant Jane trots alla skäl att inte göra det. När du kramar henne, märker du att hon nu är i 70-års åldern. Plötsligt inser du, att hon inte har kritiserat dig på mer än 20 år. Du blir förvånad över att upptäcka att du faktiskt tycker mycket om henne.

  2. Du kör gatan ner och njuter av musiken, när en idiot gör en skarp gir framför dig. Du tvärbromsar för att undvika en olycka. Du förbannar honom och hoppas han får ett uselt liv .

  Du lägger märke till att du känner dig dålig. Du skyller den känslan på den andre föraren och börjar köra vårdslöst.

  Men sedan tänker du: ”Åh! Jag vill inte hata någon. Jag ska tycka om den där killen.” Du känner lite förståelse för den andre föraren. Du tänker:”Han måste vara försenad till arbetet.” Och du önskar honom lycka till.

  Inom några sekunder känner du dig bättre och glömmer bort det. Du återvänder till att njuta av din musik.

  3. För några år sedan köpte du och din vän Peter en skåpbil. Han använde den på dagtid för att göra leveranser från sin blomsteraffär, och du använde den på kvällstid för att leverera tidningar.

  En kväll när du går till arbetet, märker du att bilen är borta. Du ringer Peter, som säger:”Å, tyvärr glömde jag att berätta för dig att jag liksom hyrde ut den till den här killen. Jag menar, hm, jag sålde den , eftersom jag måste betala några räkningar. Jag tror att du egentligen är skyldig mig lite pengar, så jag tycker vi borde vara kvitt.”

  Du säger:”Jag kan inte tro detta! Du sålde vår skåpbil? Den här gången klarade du det verkligen, Peter!” Du slänger på telefonluren och vägrar tala med honom igen. Du hoppar in i din bil och tillbringar hela kvällen med att flytta tidningar.

  Du planerar hämnd på flera sätt. Du ska spreja färg på hans fönster. Du ska stjäla hans bil. Du ska sprida rykten om honom.

  Varje gång du tänker på Peter och skåpbilen, blir du upprörd. Även två år senare känner du fortfarande hat, varje gång du ser en liknande skåpbil.

  Men sedan lär du dig den här principen och beslutar att vara en stor person. Du bestämmer dig för att tycka om Peter trots alla skäl att inte göra det. Efter några dagar beslutar du att ringa honom.

  Peter säger: “Jag är så glad att du ringde! Jag är ledsen för skåpbilen! Jag har i åratal ångrat att jag sålde den.”

  Du säger:” Bekymra dig inte om det. Jag är ledsen att vårt avtal misslyckades. Lycka till, Peter!”

  Minnet av skåpbilen upphör att skada dig. Människor tycker om att vara i din närhet igen. Du känner dig jättebra!

Fem förslag på hur man blir större som person

  1. Älska alla omkring dig. Människor i din familj,i ditt grannskap, på din arbetsplats. Alla. Älska dem utan anledning. Varför inte?

  2. Närhelst någon försöker få dig att hata honom eller henne, vägra spela det spelet. Skapa i stället lite kärlek till den personen om också i en liten grad.

  3. Gör dig själv tuffare genom att älska människor, även dina fiender. Du kan säkerligen älska människor utan att låta dem kontrollera dig. Faktum är att det är lättare att konfrontera och hantera svåra människor, om du älskar dem.

  4. Eliminera hämnd som ett syfte i ditt liv. Vem vill du göra upp med? Ändra den intentionen till någonting positivt. Önska dem framgång och du kommer att känna dig mycket lyckligare.

  5. Gör dig själv lyckligare genom att älska människor. Närhelst du känner dig deprimerad (sorg) eller du känner en förlust av hopp (förtvivlan) finn någon att älska. Du behöver inte ens se eller tala med personen, bara älska honom eller henne.

“Att älska trots allt är hemligheten med storhet.”
– L.Ron Hubbard

Utdrag från ”Vad är storhet?” av L. Ron Hubbard. Läs hela artikeln här.


Ett svar på “Hemligheten med storhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *