Hemligheten med att bygga upp ett överskott


Hemligheten med att bygga upp ett överskott av kontanter.

Om du hade sparat 10% av din inkomst ända sedan du började arbeta, hur mycket pengar skulle du ha just nu?

Det finns många fördelar med att ha ett stort sparkonto.

Till exempel:

 • Du har valfrihet till aktiviteter du tycker om.
 • Du kan sluta med aktiviteter du inte tycker om.
 • Du har fler möjligheter att välja var du vill bo.
 • Svåra situationer och oförutsedda händelser blir mindre stressiga.
 • Du kan hjälpa människor du älskar med deras kriser.
 • Du känner dig inte fångad av ditt jobb.
 • Du kan ägna mer tid och pengar åt de aktiviteter du älskar.

Problemen

Det kan vara mycket svårt att bygga upp ett överskott av kontanter till dig själv. Ett omedelbart behov känns mer stressigt än ett framtida behov. Eller du tjänar några slantar och vill belöna dig själv.

Även om du lyckas spara några pengar, är du frestad att spendera dem. Du har ett nödläge eller så hittar något du verkligen vill köpa. Du lovar dig själv att betala tillbaka till din kontantreserv, men du gör det aldrig.

Det krävs en hel del självdisciplin för att spara pengar. Dock kan de flesta människor betala sina räkningar, även om det är svårt att spara pengar varje månad.

Hemligheten

”När ett överskott görs till en del av behovet som en maskerad utgift, inträffar ett överskott. Endast då skall det ske. Det kommer inte att hända på annat sätt.” – L. Ron Hubbard

Om du betalar dina räkningar, kan du även spara pengar. Du ordnar räkningar som faktiskt är besparingar. Du kommer inte att sakna pengarna.

Du ordnar till exempel en månadsbetalning från ditt checkkonto till ett sparkonto. Vilken bank som helst kan sätta upp en sparplan till dig.

Vissa kreditkortsprogram tillåter att du varje månad betalar till ett investeringskonto, såsom sparkonton med försäkringsbolag eller banker. Summan du godkänner debiteras ditt kreditkort automatiskt varje månad.

Du kan betala pengar mot ett framtida inköp genom att göra en överenskommelse med gruppen du vill köpa av. Några tillåter till exempel att undervisningsavgiften fryses, om du gör betalningar per månad.

Du kan också teckna dig på listan för ditt företags sparplan eller pensionsplan. Du säger åt din chef hur mycket som ska sparas till dig. Ditt sparande dras av från din lön precis som din skatt.

Även om tillfällen att skapa en räkning, som blir ett sparkonto, inte gynnas vida omkring, finns de tillgängliga.

Rekommendationer

 1. Besluta hur mycket du vill spara varje månad. Summan bör inte vara så hög, att den blir en börda, men du kunde bli förvånad över hur lätt du kan leva på 90% av din nuvarande inkomst, när du sparar 10%. Tala med någon på din bank, på ditt jobb eller på ett försäkringsbolag, om inget av exemplen ovan passar din situation. Du skulle också kunna fråga personer som själva gjort sig rika, eftersom de kommer att ha goda idéer.
 2. Finn sedan en räkning eller ett system som ska tvinga dig att spara pengar. Behovet att betala den falska räkningen måste vara lika angeläget som någon av dina andra räkningar. Med andra ord måste du absolut betala den varje månad.
 3. Det måste också vara svårt för dig att använda kontantreserven.För några människor räcker det med ett litet straff för att låta pengarna vara kvar.För andra måste det vara svårare. Du kan till exempel sätta upp ett gemensamt konto, så att en annan person måste godkänna ditt uttag från sparkontot.
 4. Slutligen måste sparkontot även öka automatiskt månad. Alla banker betalar ränta, om pengarna flyter in till rätta sortens konto. Någonting är bättre än ingenting!

Gör den här lilla, men viktiga ändringen med din ekonomi och du kommer att ha fler alternativ till framgång i din framtid!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *