Har du någonsin undvikit arbete


Har du någon gång lagt märke till vad som händer, när du undviker att göra ditt jobb?

”Den person som avsiktligt undviker arbete, arbetar vanligtvis mycket längre och mycket hårdare än personen som glatt konfronterar det och gör det.” – L. Ron Hubbard från Arbetets Problem.

Det stämmer. Om du helt enkelt konfronterar eller ser det som det är och tar itu med ditt arbete, är det faktiskt lättare för dig att göra och du sparar tid!

Låt oss säga att du har en hög med pappersarbete att göra. Istället för att ta några få timmar och göra jobbet undviker du det i några veckor. Pappershögen blir större och inkluderar nu önskemål från personer, som undrar angående det försenade pappersarbetet. Ett två-timmars projekt blir ett tio-timmars problem.

Studerande, som undviker sina studier, måste stanna uppe hela natten före proven,annars får de dåliga resultat. Husägare, som undviker underhållsarbete på sina hus,måste betala dyra reparationskostnader. Företagsägare, som undviker att utbilda sina anställda, måste ständigt rycka in och göra de anställdas jobb.

Att undvika ett uppdrag gör det svårare, dyrare eller mer tidskrävande än att bara konfrontera och göra arbetet med en gång.

Rekommendationer

Om du vill känna dig kraftfull och i kontroll, gör upp en lista på vad du borde göra. Skriv ner alla jobb du måste göra.

Besluta därefter vilken punkt som är tuffast, svårast att göra. Vilket jobb hatar du mest?

Gå nu och konfrontera och gör det så snart som möjligt! Ännu bättre, konfrontera det glatt och gör det.

Gör detta mål till din högsta prioritet. Ignorera de där ursäkterna. Sätt igång och stoppa inte förrän jobbet är gjort.

Som ett resultat kommer du att upptäcka två fakta: Själva projektet är inte så svårt att göra och eftersom du fick den svåraste handlingen ur vägen, kommer allting annat på din lista att vara lättare.

Detta kan tyckas som ett brutalt sätt att skapa förbättring, men det är snabbt och fungerar garanterat.

För att skapa en framgångsrik morgondag till dig själv, krossa glatt dina svåraste och mest utmanande problem som du har idag!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *