Föräldrar, dina största anhängare


”Barn står i tacksamhetsskuld till sina föräldrar för sin uppfostran – om föräldrarna gett dem någon. Även om en del föräldrar är så obändigt självständiga att de vägrar ta emot någonting i gengäld för denna tacksamhetsskuld, är det icke desto mindre sant att det ofta kommer en dag när det är den yngre generationens tur att ta hand om sina föräldrar.” – L. Ron Hubbard från boken Vägen till Lycka

Hur mycket betalade dina föräldrar för att uppfostra dig? Hur mycket betalade de för mat, kläder, läkar- och tandläkarvård, hyra, barnpassning och så vidare?

Enligt amerikanska jordbruksdepartementet kostar det för närvarande från 890 000:- till 1 800 000:- att uppfostra ett barn. Upp till en kvarts miljon dollar! För några av våra föräldrar var det en betydande ekonomisk börda att uppfostra oss.

Några barn säger: ”Jag gillar inte hur mina föräldrar uppfostrade mig. De förstörde mitt liv. Jag är inte skyldig dem någonting!” Även om det kan vara sant måste vi komma ihåg detta:

”Man kan inte förbise det faktum att föräldrar nästan alltid handlar utifrån en väldigt stark önskan att göra vad de tror är bäst för barnet. Man måste trots allt hålla i minnet att de är de enda föräldrar man har. Och i och med det bör man, oavsett vad som händer, hedra dem och hjälpa dem.” – L. Ron Hubbard

Eftersom de flesta föräldrar inte vill att du betalar tillbaka vad du är skyldig dem, kan och bör du hedra och hjälpa dem.

Tio sätt att hedra och hjälpa människorna som fostrade dig

  1. Kom alltid i håg Mors och Fars dag och deras födelsedagar.
  2. Tala med dem eller besök dem regelbundet.
  3. Var generös mot dem
  4. Dela med dig av dina framgångar.
  5. Sluta be dem att lösa dina problem
  6. Behandla dem hela tiden med respekt och artighet.
  7. Försäkra dig om att de har den hälsovård och de arrangement för långtidsvård de kunde behöva.
  8. Få dina bröder, systrar, brorsöner, systerdöttrar och barn att hedra och hjälpa dem
  9. Försäkra dig om att de är lyckliga och har det så bra som möjligt när de når slutet på livet.
  10. Tacka dem för att de fostrat dig, undervisat och hjälpt dig att starta ditt vuxna liv.

Sammanfattning

Du behöver ha alla områden av ditt liv i god form för att nå stor framgång. Om du har ett spänt förhållande till dina föräldrar, kommer det till viss grad att dra ner dig. Om du har ett underbart förhållande till dina föräldrar, ska det ge dig ett stabilt stöd som du kan bygga din framgång på.

När allt kommer omkring har dina föräldrar varit intresserade av din framgång längre än någon annan du känner!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *