Finns det några genvägar till framgång?


Du får problem om du fokuserar alltför mycket på pengar eller alltför mycket på produktion.

Om du fokuserar alltför mycket på pengar, tänker du bara på att få pengar, pengar, pengar. Du lånar så mycket pengar du kan. Du övertalar människor att köpa service eller varor, som du inte kan leverera. Du spelar eller investerar och hoppas få pengar utan att behöva arbeta för dem.

Exempel: Chefen för ett datorföretag är mer intresserad av att sälja datorer än att tillverka dem. Hon köper väldiga annonser, hyr utmärkta försäljare och betalar dem stora provisioner. Hon blir emellertid avskedad av ägaren, eftersom företaget inte kan tillverka bra datorer. Företaget har dåligt rykte och läggs ner.

Om du å andra sidan fokuserar alltför mycket på produktion, tänker du bara på att producera, producera, producera. Du framställer en stor produkt eller ordnar med en utmärkt service. Men du arbetar inte ut hur du ska aktivera försäljningen av den. Du tänker: ”Om jag bara fortsätter att producera, kommer jag slutligen att få pengar.”

Exempel: En tandläkare älskar att få människors leenden att se perfekta ut, men han hatar att be om pengar. Han arbetar hårt med att fixa människors tänder men kräver aldrig in sina arvoden. Han fokuserar inte tillräckligt mycket på pengar och därför har han ständigt problem med pengar.

”När antingen pengar eller produktion är ur balans får man problem. Bara produktion och inga pengar är lika dåligt som bara pengar och ingen produktion.

Detta besvarar även världsmysteriet av högkonjunkturer och lågkonjunkturer, vilka olösta gjorde hela ekonomifältet till ett vansinnigt ämne.

Välbetald leverans i hög kvalitet är det korrekta svaret. Endast då kan en högkonjunktur fortsätta.

Det finns inga genvägar till ärlig framgång.” – L. Ron Hubbard

Bara pengar, ingen produktion

Som du kanske har märkt försökte alltför många människor bara få pengar utan någon produktion. Det orsakade vår globala konjunkturnedgång. Här är några exempel:

Per hör talas om hur människor tjänar pengar genom att köpa hus och sedan sälja dem med stor förtjänst. Han lär sig också att han kan låna en hel del pengar, fastän han inte tjänar tillräckligt med pengar för att betala av lånet. Per är övertygad: ”Jag ska helt enkelt köpa detta stora hus med hjälp av detta stora lån. Jag ska sälja huset inom ett år och tjäna massor med pengar precis som alla andra.”

Några månader senare är Per efter med sina avbetalningar och kan inte betala tillbaka sitt lån. Ingen vill köpa hans hus så han går i konkurs.

Ulla tror att vad hon än gör är det okej, bara hon tjänar pengar på det. Så hon fuskar med sitt tidskort på jobbet och lägger till en eller två timmar då hon inte arbetade. Hon stjäler kontorsmaterial då och då. Hon lånar också pengar av människor och betalar aldrig tillbaka dem.

Jan äger ett företag som har en pensionsfond på 6 miljoner kronor. Hundratals arbetare har gett en del av sin lön till denna fond. Lars övertalar Jan att ge honom dessa 6 miljoner, så att han kan förvandla dem till 12 miljoner. Jan tror att han kommer att göra en vinst på 6 miljoner genom att göra ingenting. Lars får en stor provision på Jans 6 miljoner.

När Lars plan misslyckas fullständigt, är pensionsfonden borta. Jan förlorar sitt företag och alla hans anställda har inga pensionspengar.

Bara produktion, inga pengar

När bönder producerar alltför mycket livsmedel, går det till spillo. De säkerställer inte att människor ska betala innan de planterar, eller så vet de inte hur man säljer livsmedlet när det har skördats.

När datorprogrammerare skapar web-service som ingen vill ha, måste de kanske bo i sina föräldrars källare. Smarta programmerare finner ut vad människor vill köpa, innan de skapar sin web-service.
De bor i stora hus.

Vissa anställda kan producera dubbelt så mycket arbete per skift än någon annan i företaget. Ändå gör de aldrig sina chefer uppmärksamma på sin prestation. De ber aldrig om befordran, tittar aldrig efter sätt att komma uppåt i företaget eller finner bättre arbete.

Vad är lösningen?

Hur man har framgång trots allt

Du måste göra två saker för att lyckas:

1. Producera varor eller service av hög kvalitet.

2. Få bra betalt för det.

Båda sakerna.

Exempel: Om du är frisör till yrket, tänk ut hur du kan producera hårklippning av högsta möjliga kvalitet och hur du ska få en lämplig betalning för den. Du kommer att förlora dina kunder om du fokuserar alltför mycket på pengar och tar för mycket betalt. Om du fokuserar för mycket på hårklippningen, kommer du inte att få in nog med pengar och du blir bankrutt.

Vad producerar du? Är det verkligen värdefullt? Om inte, vad behöver du ändra för att göra det värdefullt?

Om din service eller dina varor är värdefulla, tjänar du tillräckligt med pengar på dem? Om inte, vad behöver du ändra så att du får ordentligt betalt?

Om du gör båda sakerna, kommer du att få en uppgång. Om du inte gör båda sakerna, ska du få en nedgång.

”Det finns inga genvägar till ärlig framgång.”
– L. Ron Hubbard

Producera en värdefull produkt eller service, försäkra dig om att du får tillräckligt betalt för den och njut av en livstidsframgång.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *