Fem sätt att bli mer populär


Många människor tror att vägen till framgång är att vara intressant- att visa sig eller agera som någon annan.

Många tonåringar kan till exempel inte förstå, varför de inte är populära. Som barn lärde de sig att för att få uppmärksamhet skulle de agera lite, vara trevliga eller intressanta. Senare som tonåringar upptäcker de dock att agera intressant inte gör dem populära.

För att hantera sin impopularitet skulle dessa tonåringar kunna förakta människor eller bli enstöringar. Eller så blir de involverade i rökning, dryckenskap, snatteri, droger, sex, vapen och så vidare.

Att agera intressant kan dessutom förstöra ens vuxna liv. Skrytsamma anställda, självupptagna chefer och uppblåsta företagsägare är sällan framgångsrika. Varför inte?

Därför att hemligheten med popularitet är inte att vara intressant, utan att vara intresserad!

”När en person blir förskräckligt intressant, har han massor med problem, tro mig. Detta är den avgrund som passeras av alla celebriteter, av vem som helst som är dåraktig nog att bli berömd. Han går över från att vara intresserad av livet till att vara intressant. Och människor som är intressanta är verkligen inte intresserade av livet. Det är mycket förbryllande för en ung man, varför han inte kan få en vacker flicka intresserad av honom. Ja, hon är inte intresserad, hon är intressant.”
L. Ron Hubbard

Om du är skådespelare, måste du vara intressant, medan du agerar. Det är en del av jobbet. Seminarietalare måste vara intressanta för att behålla sina åhörares uppmärksamhet. De bästa komikerna, modellerna och trollkonstnärerna är intressanta, även fascinerande.

Dock, i det verkliga livet kommer människor att bli trötta på dig, om du försöker vara intressant och endast gör saker för att få uppmärksamhet och beundran. Du känner dig bara bra, om människor gillar dig. Du är inte särskilt hjälpsam.

När din uppmärksamhet är mer på andra än på dig själv, blir du mindre stressad. Du handlar och svarar med mer intelligens. När du är intresserad, är du utåtriktad och effektiv.

Exempel

  Vem tror du är mest populär i vart och ett av exemplen?

  1. Chris talar om sin dyra bil, sina karatepriser och alla sina pengar, medan han har en date. Jim, å andra sidan, ger sin date komplimanger och frågar om hennes familj, hennes hobbies och hennes intressen.

  2. På din kusins bröllop berättar tant Maggie för alla att hennes bröllop hade 500 gäster, levande musik och 100 duvor. Tant Judy är stormförtjust över att träffa sina systerdöttrar och brorsöner och får veta allt om deras skollresultat.

  3. Jill och Toni vill båda ha jobbet som kontorschef i en butik för kontorsmateriel.

  Jill berättar för chefen hur bra hon är med människor, med datorer och med anställda Toni ställer frågor om den senaste kontorschefen, om kontorets problem och vad chefen behöver och önskar av kontorschefen. När Toni förstår anställningskraven, försäkrar hon chefen att hon kan göra det.

  4. Du säger till Jacob och Tom: “Jag upptäckte just att mitt företag äntligen ger vinst. Jag är så lättad!” Tom frågar: ”Det var som tusan! Hur bar du dig åt?” Jacob säger:”Berättade jag om mitt första jobb? Det gav vinst första veckan och ….”

  Fem sätt att bli mer populär

  För att få människor att stödja dig, att tycka om dig och öppna sig för dig måste du vara intresserad av dem.

  1. Öva att skifta din uppmärksamhet från dig själv till andra människor. Tvinga dig själv att observera dem och förstå dem. Du skulle bli förvånad över vad du ser!

  2. Upptäck saker om människor som intresserar dig. “Vad är intressant med Joe? Vad mer är intressant med Joe?” Gör det till en ny vana att automatiskt bli intresserad av varje person du möter.

  3. Om du kommer på dig själv med att agera som någon annan, framhäva eller överträffa människors historier, är du intressant. Om du i stället blir intresserad, kommer du att känna dig mer naturlig, mer som dig själv. Faktum är att du är mest effektiv, när du helt enkelt är dig själv.

  4. När människor gör dig nervös eller blyg, bli intresserad av dem. Tag bort din uppmärksamhet från dig själv och sätt den på dem. Med övning kommer detta att göra dig lugn, till och med oförskräckt.

  5. Fokusera på hur du kan hjälpa personen framför dig. Ersätt din tendens att agera intressant med ett syfte att hjälpa. Din effektivitet och popularitet kommer att skjuta i höjden!


12 Svar på “Fem sätt att bli mer populär”

 1. Det bästa man kan göra är att skaffa sig en självinsikt, vem man är, vad man vill och vart man är på väg i livet.
  Man får titta inåt, se vilka resurser man har och lägga energin på detta. Dessutom bör man lära sig handling=konsekvenser för att slippa ångra sig senare i livet.
  Ju mer man lär känna sig själv desto bättre lär man känna andra människor och vv.
  Likheter dras till likheter pga de har vissa saker gemensamt
  tänker, tycker, beter sig lika
  Olikheter kan skapa problem genom att tolkningarna blir helt olika av information, upplevelser, fantasivärlden och beroende på om man är en tanke eller känslomänniska
  dvs styrs av tankar först eller känslor.
  Alla människor bör skaffa sig en sann bild av sig själv så in och utsidan stämmer överens, så man inte blir en I wannabe människa, dvs ger en bild utåt vem man vill vara men inåt inte är.

 2. tips.
  # va med killarna mycket

  # va litte kaxig

  # va dig själv

  # våga gjöra det du vill

  # spela med killarna,skratta åt deras skämt

  # om killarna i din klass är äckliga sig inte ååååå bara skratta om du vågar

  # gå inte runt och sig att du är poppis

  # fast du inte är poppis bara va dig själv istället för att spela någon annan

  lycka till

 3. När jag var liten så var jag populär men nu är det en annan tjej som har ”tagit över” . Jag var inte så jätte snäll mot vissa killar bara för att jag gillade dem , vilket är helt fel när man väl blir äldre . Det som gjorde mig populär när jag var yngre var
  1: Jag var inte rädd för saker som alla andra tjejer var .
  2: Det var en tjej som jag bråkade hela tiden med och alla hatade henne men ingen vågade säga till henne så alla ”såg upp till mig” bara för att jag verkligen sa till henne .
  3: Jag hade min egen intressanta klädesstil .

  Men då var jag från åldern 5-10 populär .Nu är jag 13 år och jag har insett att det inte gör en populär längre, alla började tröttna på mig och jag blev ledsen . En ny tjej i min klass blev populär för att hon var smal och lång . Min bästavän hade jag förlorat till den nya populära tjejen och jag visste att hon inte var en riktig vän utan bara en tjej som ville vara med dem populära . Jag har några tips för att kunna bli populär just nu ( några bättre tips )

  1: vara smal och annorlunda .
  2:hitta en bra vän som man litar på .
  3: våga göra saker som inte andra vågar .
  4: vara kaxig när det behövs .
  5: bli inte upprörd av om nån skulle snacka skit om dig . ( hon är bara avundsjuk )
  6: vara överdrivet snäll .
  7: prata med en gullig röst och le så ofta som du kan .
  8: ha en bra klädsmak och använd smink . Trixa med håret på olika sätt varje dag . ( Du blir en förebild )
  9: va rolig .
  10: försök att köpa kläder på internet eller utomlands så att inte många försöker köpa likadana kläder .

  PS : DETTA TIPS ÄR MEST FÖR TJEJER . (Jag är ledsen killar) <3

 4. Det bästa sättet att bli poppis är att vara sig själv. Att folk gillar en för vem den är och inte för vem dom vill att du ska vara.

 5. Det bästa sättet att bli poppis är att vara sig själv. Att folk gillar en för vem den är och inte för vem dom vill att du ska vara. Det är bästa sättet! Annars får du bara falska vänner.

 6. Alla tror att man ska vara snäll och gullig att de lönar sig de är ju bra att vara snäll men då blir man mobbad var kaxig blandat med snäll och stå för vad du tycker och kom ihåg man behöver ej vara snygg för att bli populär

 7. Jag försöker ofta att hitta nya vänner men det går inte jag inte vet hur ska jag bete mig mot killar som är med .

 8. Jag är så kär i en kille men jag tror han gillar en annan tjej som är populär. Jag vill verkligen bli tsm men jag är för konstig enligt ALLA i min klass och jag anstränger mig. Men jag ska bli populär. Men vet inte hur

 9. Jag tycker att man ska ha modärna kläder, vara lite kaxig #VARNING, INTE FÖR MKT# vara dig själv och ifall du blir mobbad säg ifrån!

 10. Min bästa vän vill bli popälär, så hon hänger ibland med dom populära i klassen. Hon iggar mig som är hennes bästis och hon är rätt falsk. Jag har en till bästis hon är inte falsk som min andra bästis. Jag har ju alltså 2 bästa kompisar. Mina två bästa kompisar har en bästa kompis (Ingen gilla henne typ) hon är kort. Jag är inte bästa kompis med mina bästisars bästa kompis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *