En stor källa till stress med en enkel lösning


”Man skulle kunna säga att det finns inåtvända personligheter och utåtvända personligheter. En utåtvänd personlighet är en som kan betrakta omgivningen omkring sig. En inåtvänd personlighet kan bara se inåt på sig själv.” – L. Ron Hubbard från boken Arbetets Problem

Om du är inåtvänd, är din värld mycket liten. Den omfattar dig och din omedelbara omgivning, men ingenting mer. Din största uppmärksamhet är på dig själv.

Din värld är mycket större, om du är utåtvänd. Du ser alla omkring dig. Du kan bättre förstå vad som händer i din familj, din grupp och ditt samhälle. Din uppmärksamhet är utåt och bort från dig själv.

Så här skulle du kunna bli inåtvänd:

* Du läser papper och rapporter på arbetet. Sedan går du hem och läser tidningar och böcker.

* Du stirrar på en dataskärm hela dagen. Sedan går du hem och stirrar på en TV-skärm hela kvällen.

* Du ger instruktioner eller order på jobbet. Sedan går du hem och gör din maka/make och barn tokiga med instruktioner eller order.

När du är inåtvänd, känner du dig stressad. Du har svårt att sova. Du är på helspänn.

Detta förklarar varför man finner så mycket nöje i semestrar! Före semestern är din uppmärksamhet fokuserad inåt. Du känner dig utmattad, mentalt slut och överväldigad. Sedan reser du till en ny plats och tittar på berg, byggnader eller hav, som omväxling. Din uppmärksamhet går utåt och du blir utåtriktad.

Lyckligtvis kan du bli utåtriktad när du än vill, utan tid eller kostnad för en semester.

En enkel lösning

Närhelst du känner dig inåtvänd, ta några minuter och flytta din uppmärksamhet utåt genom att ta en promenad.

”När man känner sig trött efter arbetets slut, bör man gå ut och gå runt kvarteret, tills man känner sig utvilad – till och med om blotta tanken på det nästan får en att säcka ihop”. – L. Ron Hubbard

Exempel: I stället för att komma hem från arbetet och fortsätta att läsa papper eller titta på en skärm, ta en promenad och du kommer att känna dig pigg och lycklig.

Känner du dig någonsin alltför trött för att sova? Ta en promenad och du kommer att känna dig avslappnad och sömnig.

Kan du inte släppa tankarna på dina problem eller en rädsla? Ta en promenad och bli utåtvänd. Dina problem eller rädslor blir lättare att hantera.

Gör ett försök med det! Gå omkring i din omgivning eller i en park. Känn luften, titta på himlen, lyssna på fåglarna, väck upp dina sinnen och fokusera på nuet. Ta den här mini-semestern tills du känner dig avslappnad och optimistisk.

Om du inte kan gå utomhus, gå omkring i ditt hem. Rör vid och känn strukturen hos föremål. Finn någonting nytt att titta på. Fortsätt att sätta din uppmärksamhet på din omgivning tills du är utåtriktad.

Du tänker klarare när du är utåtriktad. Du behandlar människor mer förnuftigt. Du känner dig avslappnad och i kontroll.

För att ha framgång måste du vara utåtriktad. Så tag en promenad!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *