Du försökte nå ett mål och misslyckades … Vad händer nu?


Har du någonsin sagt:

”Jag har för många problem för att nå mina mål.”
”Jag har fel ålder / fel ras / fel kön / fel nationalitet.”
”Jag tycker det är för svårt för mig att göra.”
”Jag vill hellre se på TV.”
”Vad i all världen fick mig att tro att jag kunde göra det?”
”Jag är trött på alltihop.”
”Jag kan helt enkelt inte göra det.”
”Jag ska göra det en annan gång.”
”Jag har inte tillräckligt med energi.”
”Jag insåg inte att det skulle bli så här svårt.
”Liksom de flesta människor kommer jag aldrig att nå mina drömmar.”
”Jag har förlorat hoppet.”

Har du en gång börjat säga ”jag kan inte”, är du på den sluttande vägen till misslyckande. ”Jag kan inte klara projektet.”
”Jag kan inte betala mina räkningar.” ”Jag kan inte lyckas.”

Barriärer för framgång är ju en del av samhället. De flesta regeringsbestämmelser sammanfattar till exempel de saker man inte kan göra. ”Du kan inte parkera där.” ”Du kan inte behålla de där pengarna.” ” Om du inte följer dessa bestämmelser, kan du inte….” Ta vilken lag som helst och lägg märke till hur ofta orden ”Förhindra”, ”Förbjudet” och ”Inte tillåtet” förekommer. Medan ord som ”Uppmuntran”, ”Tillåtet” och ”Rekommendera” lyser med sin frånvaro.

Några arbetsgivare tycker om att agera som regeringar och stoppa saker. ”Du kan inte sluta tidigt.” ”Du kan inte ha mer befogenhet.” ”Du kan inte göra saker på ditt eget sätt.”

Företag gör det mot sina kunder. ”Vi kan inte ta emot dig utan avtalad tid för ett möte.” ”Jag kan inte ge dig rabatt om du betalar allt på en gång.” ”Vi kan tyvärr inte hjälpa dig.”

Den verkliga skadan inträffar när du stoppar dig själv. ”Jag kan inte klara av mer arbete.” ”Jag kan inte tjäna mer pengar.” ” Jag kan inte ändra mig.”

Har du blivit stoppad?

När allt du ser i livet är problem, känner du dig stoppad. När du beslutar att universums krafter är emot dig, känner du dig stoppad. Varje gång det känns som att du vill ge upp, känner du dig stoppad.

Varför kunde du känna att det fanns så många hinder för dina framsteg?

”ALLA STOPP HÄNDER PÅ GRUND AV MISSLYCKADE SYFTEN. BAKOM VARJE STOPP FINNS DET ETT MISSLYCKAT SYFTE.” — L.Ron Hubbard

Så här går ordningsföljden:

1. Du har ett syfte att_________.

Kommer du till exempel i håg några av dina gamla syften? Tjäna 20 miljoner. Bilda en lycklig familj. Resa runt i Europa. Bli involverad i samhället. Göra en större insats för samhället. Hjälpa människor. Köpa en herrgård.

2. Av en eller annan orsak beslutar du att du har misslyckats att nå detta syfte.

När du gjorde en ansträngning för att nå ditt syfte, kände du dig stoppad. Kanske det visade sig vara svårare än du väntat dig att nå syftet. Du såg kanske någon annan misslyckas. Kanske du blev rädd eller lat. Någon kom kanske i vägen för dig.

3. Sedan hittar du på eller samtycker med stopp eller barriärer till ditt syfte.

”Det är för mycket arbete för mig.” ”Jag behöver en bättre utbildning först.””De vill inte att jag gör detta.” ”Ingen lyckas utan tur.” ”Jag vet inte vad jag ska göra.” ”Det är bättre att nöja sig med mindre.”

Några personer går ännu lägre och börjar motsätta sig lösningar: ”Försök inte hjälpa mig, eftersom det är omöjligt.” ”Jag provade alla lösningarna och ingen av dem fungerade.” ”Ingen har svaren.” ”Du borde också ge upp.”

Du slutar upp att titta efter sätt att lyckas. Du undviker att sätta upp några mål överhuvudtaget. Du känner dig mycket trött.
Lyckligtvis kan du ändra på saker och nå dina största mål.

Lagen angående misslyckade syften.

”DET FINNS EN LAG ANGÅENDE DETTA—ALLT DU MÅSTE GÖRA FÖR ATT ÅTERSTÄLLA LIV OCH HANDLING ÄR ATT ÅTERUPPLIVA DET MISSLYCKADE SYFTET. STOPPEN KOMMER GENAST ATT FÖRSVINNA.” — L.Ron Hubbard

En enkel lösning på ett mycket stort, svårt problem. Bara återuppliva ditt ursprungliga syfte och stoppen eller barriärerna försvinner på ett magiskt sätt! Kan det vara så lätt?

Exempel: Jill, en amatör inom idrott, vill gå in och avsluta ett maratonlopp, fastän hon som tonåring förlorade ett ben i en bilolycka. Hon börjar springa varje dag med sitt konstgjorda ben, men snavar och faller varje kilometer eller så. Människor fortsätter att säga åt henne:”Du är så tapper! Jag beundrar dig verkligen att du försöker. Jag skulle ha gett upp för länge sedan.” Slutligen beslutar hon, efter att ha missat några få lopp, att det är alltför svårt.

Hon försöker i alla fall springa en morgon. Hon har vanligtvis en lätt kramp i sitt riktiga ben, men den här morgonen känns det värre. Jill brukar normalt framhärda, men av någon orsak blir hon bekymrad över det. Plötsligt faller hon på trottoaren och skrapar armbågar och händer. En lastbil kör förbi, träffar en vattenpöl och gör hennes kläder genomvåta medan hon ligger ner. Hon slutar för dagen.

Varje morgon dyker det upp en ny orsak till att inte springa. Hon har ett besök hos tandläkaren. Vädret är dåligt. Katten springer bort. Stopp, stopp, stopp.

Hon säger till sin familj och sina vänner: ”Jag insåg helt enkelt inte hur svårt det skulle vara. Det är alltför kallt och vått därute. Jag borde förmodligen ha gett upp för länge sedan.” Tanken på att springa gör henne trött.

Sedan lär sig Jill lagen om misslyckade syften. Hon tänker på hur hon kan återuppliva sitt ursprungliga syfte: ”Allt jag ville göra var att gå in och avsluta det där dumma maratonloppet. Varför ville jag göra det? Å, javisst ja, det det var inte för att bevisa någonting. Det var inte för att få människor att beundra mig. Jag ville springa det där loppet långt innan jag förlorade benet. Jag kommer i håg när jag först såg människor avsluta loppet på TV, när jag gick på högstadiet. Jag tänkte att jag skulle göra det där. Det skulle verkligen vara en stor sak att göra. Jag skulle helt enkelt bevisa för mig själv att jag kunde springa 4 mil. DETTA var mitt syfte! Jag vill fortfarande göra det där!”

Inom några sekunder känner sig Jill jättebra! Hon ser ingen anledning till att inte kunna avsluta maratonloppet. Hon byter kläder och börjar träna igen. Men den här gången är hon mer beslutsam än någonsin: ”Ingenting kommer att stoppa mig den här gången!” Stoppen har försvunnit.

Förslag

  1. Vad har du upphört med? Vilka mål hade du en gång, som du nu tycker är omöjliga? Vilka syften har misslyckats?
  2. ÅTERUPPLIVA DEM! Vilka var dina ursprungliga skäl? Återuppväck, förnya och återuppliva dessa ursprungliga skäl.
  3. Gör syftena starkare. Lägg in mer energi i dem. Övertyga dig själv om att du kan fullborda dessa syften trots alla barriärer. Lägg märke till vad som händer med alla de ”skäl” som hindrade dessa syften.
  4. Planera hur du ska nå dessa mål. Skriv ner stegen. Fokusera på hur du kan lyckas.
  5. Tag ett litet steg mot målet. Tag ännu ett. Få i gång lite fart.
  6. Varje gång du känner att du liksom vill sluta, ändra dig och kom i håg dina skäl,dina mål och dina syften.
  7. Du misslyckas aldrig förrän du beslutar dig för att sluta försöka. Så fortsätt tills du vinner!

2 Svar på “Du försökte nå ett mål och misslyckades … Vad händer nu?”

  1. Alltid bra att få uppmaningar och sanna ord som man egentligen vet men av någon anledning har slutat att tro på kanske tålamodet behöver tränas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *