Din framgång är i nuet


Tänker du ständigt på framtiden? Verkar morgondagen hemsk och osäker ? Är du bekymrad över hur allt kommer att bli?

Kanske är din uppmärksamhet i det förflutna. Dröjer du kvar vid gamla beslut? Är du fortfarande påverkad av människor från ditt förflutna? Tänker du ständigt på olyckor, attacker eller skador?

Om så är fallet, går du miste om den bästa delen av livet.

Vad är mental hälsa?

När du är i ett bra tillstånd, är du här och nu. Du är medveten om nuet. Dina tankar och din uppmärksamhet är varken i det förflutna eller i framtiden.

”. . . de mycket, mycket förnuftiga konfronterar nuet fullständigt och har mycket lite bekymmer för framtiden, eftersom de är tillräckligt kompetenta i att hantera nuet för att låta framtiden ta hand om sig själv.” – L. Ron Hubbard

Närvarande tid är allt som verkligen finns, om du tänker efter. Det förflutna och framtiden existerar endast i vårt sinne. Närvarande tid är verklighet.

Försök att få din uppmärksamhet helt i nuet. Titta på ett föremål i 10 sekunder. Gör ingenting, bara titta på föremålet. Kan du hålla din uppmärksamhet i nuet under hela 10 sekunder? Gled tankar från det förflutna eller framtiden in?

Tio fördelar med att ha sin uppmärksamhet i nuet

  1. Din perceptionsförmåga ökar eftersom du ser saker exakt som de är.
  2. Du förebrår inte dig själv för dina dåliga val i det förflutna eller möjliga svagheter i framtiden.
  3. Du ser på andra som de faktiskt är. Detta är mycket mer exakt än hur de var eller hur du hoppas de skall vara.
  4. Dåliga minnen har ingen effekt på dig.
  5. Framtida bekymmer har ingen effekt på dig.
  6. Din arbetsprestation är mycket högre, eftersom du är mer alert.
  7. Du uppfattar mer, upplever mer och njuter av mer.
  8. Du fattar bättre beslut, eftersom du ser fakta som de verkligen är, just nu.
  9. Dåliga nyheter bekymrar dig inte lika mycket, eftersom de inte påminner dig om liknande dåliga nyheter i det förflutna.
  10. Du har färre olyckor och skador. Dina tankar irrar inte omkring. Dina reaktioner är snabbare.

Två sätt att leva mer i nuet

1. Öka din förmåga att fokusera din uppmärksamhet på nuet.

Öva, öva,öva. Varje gång du finner att du tänker på det förflutna, titta på ett föremål. Flytta din uppmärksamhet tillbaka till nuet.

När du talar med människor, titta verkligen på dem. Fokusera på vad de säger.

När du arbetar gör ingenting annat än arbeta. Dyk in i dina uppgifter med hela din uppmärksamhet.

Lev i nuet med alla dina aktiviteter: när du kör bil, äter, promenerar, spelar, läser talar och även när du ser på en film.

2. Minska det negativa inflytandet av dåliga händelser i ditt förflutna.

Dåliga händelser från ditt förflutna kan även få dig att bekymra dig alltför mycket för framtiden. Du är orolig över, medvetet eller omedvetet, att dessa dåliga saker skulle kunna hända igen.

För att minska det förflutnas kraft måste du modigt möta detaljerna i det förflutna och lösa dem så att de inte längre besvärar dig. Olyckligtvis kan du inte själv göra det.

L. Ron Hubbard upptäckte att oförnuftigt beteende härstammar från erfarenheter i det förflutna. Faktum är att allt du ogillar angående dig själv baseras på någonting i ditt förflutna.

En lätt, säker metod för att lösa ditt förflutna förklaras i boken ”Dianetik: Hur tanken påverkar kroppen” av L. Ron Hubbard. När du använder Dianetik hjälper du och en partner varandra genom att följa instruktionerna i denna bestseller.

Du kan köpa Dianetikboken i bokhandeln eller låna den på biblioteket. Den finns också tillgänglig på www.effektivitet.org. eller www.angest.nu.

Ett DVD-set ”Hur man använder Dianetik” innehåller en fullständig visuell presentation av Dianetik. När du har sett de korta, lättförståeliga filmerna, kommer du att veta hur du använder Dianetik för att leva mer i nuet och öka din förmåga att lyckas.

Du kan beställa ”Hur man använder Dianetik” genom att gå in på dessa hemsidor: www.effektivitet.org. eller www.angest.nu.

”Ångra aldrig gårdagen. Livet är i dig i dag och du skapar din morgondag.”
– L. Ron Hubbard


Ett svar på “Din framgång är i nuet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *