Den avgörande testen


När man står inför en svår situation, hittar man antingen på ursäkter eller så finner man lösningar. Om du föredrar ursäkter, har du låg produktion och stress. Om du finner och genomför lösningar, har du klarat den avgörande testen.

”DEN AVGÖRANDE TESTEN FÖR EN PERSON ÄR HANS FÖRMÅGA ATT FÅ SAKER ATT GÅ RÄTT.

Detta är naturligtvis ett ganska vilt och brutalt datum, eftersom det stöter åt sidan allt rättfärdigande, all resonlighet, alla ursäkter och inte ens tar hänsyn till motståndets storlek eller hinder.

Människor, som förklarar hur fel allt går, som har förklaring till varför och som INTE rättar till det, är de verkligt tokiga människorna i universum. De enda som är tokigare än de, är de som faktiskt är lyckliga över att få allting att misslyckas och gå fel utan någon protest från dem. Och de enda som är ännu värre, är de som oupphörligt arbetar på att få saker att gå fel och som förhindrar allt att gå rätt och instinktivt motsätter sig alla ansträngningar.

Lyckligtvis finns det några få som verkligen får saker att gå rätt trots allt och alla.”
– L. Ron Hubbard

Exempel på ursäkter

”Min bil blev stulen och jag är förkyld. Jag tar ledigt idag.”

”Januari och februari är alltid dåliga månader på grund av vädret.”

”Jag kan inte göra några andra projekt just nu, eftersom jag byter till en ny dator.”

”Förtjänsten är nere därför att den nye killen är för långsam.”

”Vi kan inte hantera fler order förrän vi får ett större utrymme.”

”Jag kan inte . . . Jag gör mitt bästa . . . Jag försökte . . .”

Exempel på hur man klarar den avgörande testen

”Fastän min bil blev stulen och jag är förkyld, gick jag till arbetet och ska göra ett bra jobb i dag.”

”Om vi fullbordar försäljningsplanen, kommer januari och februari visa en ökning med 5%.”

”Ge de där projekten till mig. Jag ska ta itu med dem när jag satt upp min nya dator.”

”Jag kommer att träna den nye killen på lördag.”

”Jag ska hitta ett större utrymme senast fredag. Låt oss under tiden arbeta snabbare och lägga till 5 timmar på schemat.”

”Jag ska göra vad som än är nödvändigt. . . Ingenting ska stoppa mig… Jag ska få det att gå rätt.”

Om du önskar en mycket framgångsrik karriär, får du det att gå rätt. Om du vill ha en framgångsrik firma, grupp eller avdelning, får du det att gå rätt. Du ger aldrig upp, skyller på andra eller gnäller.

”Att få det att gå rätt” kan tillämpas på vilket område som helst i ditt liv. Om du vill ha ett underbart äktenskap, skapar du ett trots alla misslyckanden eller hinder. Om du önskar vara en framgångsrik förälder, gör du samma sak.

För att lyckas med vad som helst utbildar du dig. Du kommunicerar. Du får hjälp. Du möter och hanterar hinder. Du fortsätter tills du lyckas.

Vilket är det största problem du någonsin mött i livet? Om du var tvungen att lösa detta problem eller gå i fängelse, vad skulle du göra?

Du skulle hitta en utväg.

Tio råd för att klara den avgörande testen

1. Fokusera din uppmärksamhet på närvarande tid.

2. Gör regelbundet framsteg.

3. Träng in i problem.

4. Var inte överens med någons ursäkter.

5. Lär dig mer.

6. Tag mer ansvar.

7. Tag bättre kontroll.

8. Ignorera förlusterna och gör vinsterna säkra.

9. Fortsätt att vara glad.

10. Håll ut tills du vinner.


Ett svar på “Den avgörande testen”

  1. Hej det är mycket svår för mig skriva kan du hjälpa mig tack så mycket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *