Dåraktig kärlek


När du är kär sjunger hela världen med dig. Eller gör den det?

Låt oss säga att ett ungt par blir kära. Hela dagarna tänker de på varandra. Om de är skilda åt, samtalar de ständigt eller sänder meddelanden till varandra. En vacker besatthet.

Men en dag vill en av dem tillbringa tid ensam med en vän. Svartsjuka flyger in i bilden. Den ene känner sig fångad och den andre känner sig övergiven. De grälar och slåss. Ingen är lycklig.

Jämför detta par med ett par som har varit gifta i 25 år. Det här paret känner beundran och respekt för varandra. De tillbringar tid åtskilda utan att någon känner sig svartsjuk. De är båda lyckliga.

”Beundran antyder i sig självt en sorts respekt. Att beundra gränsar till att tycka om. Det är ett mycket bättre ord än kärlek.”

”Kärlek är alltför ofta en tvångsmässig passion, som uppslukar de mycket unga.”

”De ser inte ens den person som de har fäst sina känslor vid. De vet inte ens att den personen är där. De är förälskade!”

”En sak som är älskad måste fångas och spärras in. En sak som är beundrad är en sak som du skulle tycka om att se fri.” – L. Ron Hubbard

Om du är besatt av din partner, kom upp till känslor av beundran innan det är försent.

Om du önskar lägga nytt liv till ditt förhållande, titta efter nya sätt att beundra din partner. Gör det okej i ditt sinne att han eller hon kan vara fri och lycklig utan dig. Öka din respekt för den här personen.

Upptäck själv att djup beundran och uppriktig respekt resulterar i två mycket lyckliga personer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *