Beprövade idéer gör dig rik


Lars var trött på att vara pank.

Varje dag var en kamp: ”Hur ska jag kunna betala mina räkningar? Jag får allt fler skulder. Jag har inte råd att köpa någonting.”

Så Lars arbetade ständigt på nya sätt att förtjäna pengar: ”Om jag kunde uppfinna en ny konservöppnare, skulle det vara slut på alla mina ekonomiska problem. Jag skulle kanske kunna sälja roliga hattar på Internet. Om jag hittade några investerare, kunde jag öppna en ny undervattensrestaurang.”

Lars hade försökt några idéer såsom att tillverka rakblad som aldrig blir slöa, bygga världens största trägunga och sälja lampor gjorda av salt. Alla hans nya försök hade misslyckats. För att överleva måste han arbeta på McDonalds som biträdande ledare.

Lars tyckte att han skulle lösa sina ekonomiska problem med nya oprövade idéer. Olyckligtvis är oprövade idéer ofta fel.

Överflöd

”Att uppnå överflöd består av. . . att göra de saker som vann, inte nya hittills oprövade saker.” – L. Ron Hubbard

Med andra ord orsakar du ett överflöd – inte genom nya idéer utan genom saker som redan har fungerat. Även nya idéer som skapar välstånd grundar sig på flera beprövade idéer.

Lars beslutar sig för att pröva detta. Han frågar sig själv: ”Vad har jag tjänat pengar på förut?”

Han gör följande lista:

  • Att sälja skor i en butik gav 2100 kr per vecka.
  • Att sälja solglasögon på festivaler gav 6000 kr per veckoslut.
  • Att köpa gamla bilar,renovera och sälja dem. Senaste bilen, en Ford Mustang 1961, gav 9000 kr i förtjänst för två veckors arbete.
  • Att arbeta på McDonalds gav 3.360 kr per vecka.

Lars inser att han omedelbart kan gå tillbaka till sina bäst avlönade jobb: solglasögon och bilrenovering.

Han övertalar firman för solglasögonen att ge honom 200 st på kredit, så att han kan sälja dem på en utomhusmarknad detta veckoslut. Sedan hittar han en kraschad Mercedes 1988 och gör ett avtal om att köpa den för 3000 kr på kredit.

Lars slutar sitt jobb på McDonalds. Han tjänar 4800 kr på att sälja solglasögon under veckoslutet. Han tillbringar tre veckor med Mercedesen och säljer den för 27.000 kr.

Lars använder gamla, beprövade ideér för att öka sin inkomst.

Företag

När ett företag håller sig till beprövade idéer och undviker oprövade metoder har det vanligtvis framgång.

Ägaren till ett bilföretag märker till exempel att bilförsäljningen går ner. Hans försäljningschef säger: ”Vi behöver en ny reklam i TV. Låt oss använda elefanter! Det har vi aldrig provat förut.Det kommer att bli stort!”

Den smarte ägaren säger: ”Låt oss vänta med elefanterna. Ta i stället reda på vilket av våra gamla reklaminslag som fungerade bäst. Vad fick vår försäljning att öka?”

Försäljningschefen kommer tillbaka nästa dag och säger: ”Jag hatar att säga detta till dig, men vår bästa TV reklam är den där du har blöja och gråter. Du svor att aldrig visa den reklamen igen.”

Ägaren säger: ”Jag hatar den där reklamen. Nåväl, visa den igen. Köp två gånger så mycket reklamtid! Och planera med filmteamet att göra ett nytt reklaminslag med mig i blöja. Den här gången tänker jag verkligen gråta!”

Bilförsäljning och inkomst ökar till nya höjder.

Att göra saker som vann är viktigt för bra affärsverksamhet.

Att kopiera idéer

Om du inte har någonting som gett dig framgång i det förflutna, gör saker som har fungerat för andra.

Du vill till exempel ha ett yrke där du hjälper människor och har en hygglig inkomst. Du skriver ner yrkena på alla du känner. Du inser att din farbror Erik, som är tandläkare, hjälper många människor och har en mycket god inkomst.
Du bjuder din farbror på lunch och frågar hur han blev en framgångsrik tandläkare. Du följer hans väg.

Ett annat exempel: Du vill ha ett lyckligt äktenskap och en lycklig familj. Du tar reda på vem som har varit lyckligt gift under lång tid och har en framgångsrik familj. Du lär dig allt du kan om det som hjälpte dem att lyckas. Sedan kopierar du deras framgång.

Intervjua människor som är framgångsrika, om du vill lyckas i vilket som helst arbete eller företag. Ta reda på vad som fungerade för dem. Använd dessa idéer eftersom de är beprövade. Lyckligtvis tycker de flesta framgångsrika människor om att berätta sina framgångshemligheter och bekymrar sig inte om konkurrens.

Att göra saker som vann för dig eller andra är en tillförlitlig väg till framgång.

Fem steg för att öka din inkomst

  1. Gör en lista på inkomstidéer du använder som inte är beprövade och som inte fungerar för dig.
  2. Gör upp en plan för att sluta med dessa idéer.
  3. Gör en lista på inkomstidéer som har fungerat för dig eller andra.
  4. Skriv ner hur du kan använda dessa idéer för att öka din inkomst.
  5. När du väl tjänar den inkomst du behöver, sätt igång och testa nya oprövade idéer om du vill. Försäkra dig bara om att de fungerar innan du investerar tid eller pengar i dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *