Att vara alltför allvarlig hindrar din framgång


Har du roligt? Tycker du att ditt arbete är spännande? Njuter du av att vakna upp varje morgon?

Myter angående arbete kan skada din framgång. ”Arbete förväntas inte vara roligt.”
”Du måste ta uti med att bli allvarlig.”

Kanske den största myten av alla: “Om jag uppträder allvarligt, kommer människor att tycka att jag är viktig.” Ändå skapar allvarlighet problem: Stress, oro, ängslan, emotionell smärta, slit och misslyckande.

Att lösa problem genom att bli mer allvarlig är som att laga en dator med en hammare. Ju hårdare man försöker, desto värre blir problemet.

”När livet blir allvarligt, blir en person mindre orsak och större effekt. Om livet blir riktigt allvarligt, sjunker hans värde till praktiskt taget noll. Att köra bil kan bli en så allvarlig affär att man kan krascha bilen. Att driva ett företag kan bli så allvarligt att man får det att misslyckas. Det finns ett direkt samband mellan sinnessjukdom och allvarlighet.”
”Det är endast när en individ går framåt i livet till en punkt där mycket allvar läggs till saker som han börjar få det svårt. Den gamle italienaren visste verkligen, vad han höll på med, när han ansåg att den enda psykoterapin var skratt.” L. Ron Hubbard

12 sätt att lysa upp

Att närma sig livet med en icke-allvarlig attityd ger dig en klar syn på svårigheter och energin att handskas med dem. Problem är lättare att lösa, människor är mer samarbetsvilliga och du känner dig mer avslappnad. Förmodligen lever du dessutom längre.

Pröva dessa idéer tills du finner en som får dig att lysa upp.

  1. Förstora avsiktligt upp allting. Gör en stor sak av ett litet problem. ”Jag skulle må mycket bättre om dessa papper staplades exakt så här! Nej, inte så där! Så här! Inte det här! Det här!”

  2. Fråga dig själv: ”Om jag blir allvarlig angående den här situationen, kommer det verkligen att förbättra den?”

  3. Fokusera på det positiva. ”Vad är rätt angående den här situationen? Vad mer är rätt? Vad mer?”

  4. Överväg en fullständig, större förändring. Till exempel att gå tillbaka till skolan, flytta till havet, starta en ny karriär.

  5. Fråga dig själv: “När jag ligger på dödsbädden, kommer jag att vara glad över att jag var så allvarlig angående ______?”

  6. Ett utmanande spel är mycket bättre än inget spel alls. Så överväg att förlora alla aspekter av problemet. Du känner dig till exempel allvarlig angående familjeproblem. Fråga dig själv: ”Nå, tänk om jag inte alls hade någon familj?” Du känner dig allvarlig angående dina investeringar. Fråga dig själv: ”Tänk om jag inte hade några pengar att investera?”

  7. Storleken på ditt problem kan matcha storleken på ditt spel. Så skaffa ett större spel. Om du till exempel blir irriterad över att gem ligger i fel låda, är storleken på ditt spel mycket liten. Fördubbla din ansvarsmängd. Sätt upp några stora mål. Bli framgångsrik genom att tänka mycket, mycket större.

  8. Sluta upp att försöka lösa det problem som gör dig så allvarlig. Vissa problemtyper löser sig själva om man låter dem vara i fred. Ditt problem kan vara ett av dessa.

  9. Jämför det du gör med andra karriärer. Föreställ dig att vara septisk tankdränerare eller skattmas.

  10. Få alla omkring dig att lysa upp.

  11. Titta på underliga lösningar. Vilket är det tokigaste sättet du kunde lösa ditt problem på? Vilken lösning, om den fungerade, skulle få dig att gapskratta?

  12. Spela dum i en minut. Slå dig lös. Sluta upp att vara så förbaskat viktig för en stund. Var en fjant!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *