Är smekmånaden över?


När du blir kär verkar det som om din kärlek kommer att vara för alltid. Därför gifter du dig. Du vill ha en ständig känsla av kärlek. Ändå händer det förr eller senare … ingen gnista längre.

En äktenskapsrådgivare kanske säger åt er att ta en weekendresa tillsammmans. Så ni gör ett försök med det och ni känner en liten gnista igen. Men så snart ni kommer tillbaka till den vanliga rutinen, är smekmånaden återigen över.

Ni försöker kanske med läkemedel eller vin för att förbättra ert äktenskap. Om det hjälper är det bara för tillfället och sedan känns det värre. Dessutom vill ni inte vara beroende av kemikalier för att få ett bra äktenskap.

Därför ger äkta makar upp. Antingen uthärdar de sitt apatiska, olyckliga eller stormiga förhållande, eller så skiljer de sig.

De flesta människor har en felaktig idé angående äktenskap. De tror att man bara kan sitta med armarna i kors och njuta av det. Olyckligtvis existerar ett äktenskap inte bara för att man hade en fin bröllopsceremoni. En familj existerar inte bara för att man har barn. Man måste skapa det.

”Det är mycket lätt att bryta ner en familj, därför att det finns inget förhållande i en familj utom ett låtsasförhållande.”

”Nu säger jag inte att ett äktenskap är ett falskt förhållande. Det är det inte. Just nu i detta samhälle är en familj den tätast sammanknutna, självbevarande och självskyddande enheten. Den är nödvändig ekonomiskt och på annat sätt för samhället så som det uppbyggt för närvarande.”

”I grunden är förhållandet ett postulerat* förhållande.”

”Och när människor slutar att postulera det, upphör det att existera.”
– L.Ron Hubbard

(*Postulera: Någonting du skapar eller beslutar är sant.)

För att till exempel få en vacker blomsterträdgård måste man ta bort ogräs, gödsla och vattna plantorna, plantera nya blommor med mera. Om man inte ständigt skapar eller postulerar blomsterträdgården, dör den bort. På samma sätt är det med ett äktenskap.

Om du och din partner postulerar er familj och ert äktenskap, kommer gnistan tillbaka. Smekmånaden fortsätter. Ingenting kan komma dit och förstöra saker.

Exempel: ”Han förförde min fru och förstörde mitt äktenskap” är ett annat sätt att säga: ”Jag ignorerade mitt äktenskap i två år, så hon fann någon som ville skapa ett förhållande med henne.”

Exempel: ”Han är ett svin. Han ignorerar mig, dricker öl och ser på TV hela kvällen” betyder i verkligheten: ”Jag bidrar inte med någonting i äktenskapet som han njuter av.”

Exempel: ”Hon vill inte vara lika kärleksfull, som hon var under vår smekmånad” är samma sak som att säga: ”Jag har slutat vara så romantisk, som jag var under vår smekmånad.”

Om man bygger ett bord, står det där i det oändliga. Man behöver bara skapa det en gång. Om man helt enkelt kunde skapa ett äktenskap en gång liksom ett bord, skulle alla ha ett lyckligt äktenskap. Emellertid fungerar det inte på det sättet.

Ett lyckligt äktenskap eller en lycklig familj är ett dynamiskt förhållande som lever och andas. Det kräver ständigt skapande på en daglig basis av var och en i förhållandet.

Tio rekommendationer

Det bästa och mest effektiva sättet att skapa ditt äktenskap eller ett annat förhållande är att besluta dig för att göra det. Om din önskan är stark, kommer du att komma fram till ett obegränsat antal sätt, som du kan skapa det på.

Exempel:

  1. Kom överens om mål som ni kan arbeta mot tillsammans.
  2. Ansträng dig för att få din partner att skratta närhelst det är möjligt.
  3. Beröm hans eller hennes prestationer.
  4. Håll din kropp ren och likaså din andedräkt och dina tänder.
  5. Ge små presenter och överraskningar.
  6. Om en av er är bortrest tala med varandra i telefon åtminstone en gång om dagen.
  7. Hitta nya sätt att hjälpa och stödja din partner.
  8. Håll dig själv frisk med bra föda och motion.
  9. Var alltid villig att lyssna.
  10. Kom överens om de mest tilltalande upplevelser som ni kan njuta av tillsammans och gör dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *