Är du orolig?


Det har aldrig funnits en bättre tid för oro. Enligt nyheterna ser vi fler ekonomiska problem, fler människor som går i konkurs och mer elände än någonsin förut. ”De” säger att vi är mycket oroliga.

Symptom på oro

* Du oroar dig för allting, stora saker, små saker, inbillade saker.
* Du är rädd för att göra misstag.
* Du tycker det är svårt att fatta beslut.
* Du känner dig nervös utan orsak.
* Du känner dig yr, svag eller trött.
* Du föreställer dig det värsta.
* Din kropp är spänd.
* Du sover dåligt.

En enkel kraftfull lösning

Du kan märkbart minska din stress och oro genom att göra en enkel förändring i din livsstil.
Allt du gör är att sluta lyssna på vissa människor!

Ignorera helt enkelt Köpmännen (säljare, distributörer) i Kaos ( oordning, förvirring)

”Det ligger i deras (Köpmännen i Kaos) intresse att få omgivningen att verka så hotande som möjligt, för endast då kan de tjäna på det.

Titta i en tidning. Finns det någonting bra på första sidan? Snarare finns det mord och plötslig död, oenighet och katastrofer. Och även detta, dåligt nog som det är, skapas det sensation omkring för att få det att verka värre.” – L. Ron Hubbard

Vem som helst som tjänar på att få världen att verka sämre än den är, är en Köpman i Kaos.

Exempel:

En politiker får brottslighet att verka vara ett större problem än någon någonsin trodde att det var. Han lovar att bekämpa brottslighet bättre än sin motståndare. Han vinner om han skrämmer tillräckligt många människor.

En vapenhandlare säger till ett land: ”Det här landet har i hemlighet köpt bomber och riktat dem mot er. Ni måste köpa bomber och rikta dem mot deras huvudstad.”

Vissa advokater är Köpmän i Kaos. De säger till exempel: ”En vän till mig som är polis säger att de ska undersöka dig och att de vill sätta dig i fängelse. Jag kan förmodligen få ut dig från fängelset men mitt arvode är 500.000 kr.”

Någon du känner kan vara en Köpman i Kaos. En medarbetare vill till exempel stoppa dig från att få så mycket gjort. Han tror att han ska få befordran om det börjar gå dåligt för dig. Så han ger dig dåliga nyheter så ofta som möjligt. ”Jag är rädd att vi alla ska bli avskedade, är inte du det? Ingen uppskattar oss. Jag tror inte chefen gillar din attityd.”

De mest populära Köpmännen i Kaos skapar naturligtvis de dåliga nyheterna du ser på TV, i tidningar och på Internet. Ju hemskare nyheterna är, desto fler människor kommer att lyssna på dem eller läsa om dem.

Dessa Köpmän i Kaos får oss att tro att vi måste lyssna på dem för att skydda oss själva. Detta gör dem populära och hjälper dem att tjäna pengar genom att sälja reklam.

Rekommendationer

 1. Sluta upp att läsa nyhetstidningar eller nyhetsmagasin.

  Hur kan det hjälpa dig att känna till alla dåliga nyheter? Svar: Det kan det inte. Skär bara helt bort de dåliga nyheterna från ditt liv. Du kommer inte att förlora på det.

  Läs i stället intressanta artiklar eller böcker. Du kommer genast att känna lättnad.

 2. Sluta att titta på nyheterna på TV.

  Hur kan det hjälpa dig eller någon annan att känna till död, fara och katastrofer? Titta i stället på en underhållande show eller ta en promenad.

 3. Undvik människor som gillar att berätta dåliga ”nyheter”.

  Tillbringa i stället tid med människor som gillar att berätta goda nyheter.

 4. Efter 7-10 dagar lägg märke till hur du har känt dig.
 5. Om du inte är säker på att Köpmännen i Kaos verkligen har en effekt på dig, gör de ovannämnda stegen i 7-10 dagar. Gå sedan tillbaka och läs nyhetstidningar, titta på TV-nyheterna och lyssna på störande människor under några dagar. Lägg märke till hur du nu känner dig.

Fördelar

Nästan alla som avbryter all förbindelse med Köpmän i Kaos märker följande fördelar:

* Man upptäcker att andra delar av livet är mer intressanta.
* Man märker att livet känns mindre farligt.
* Man äter och sover bättre.
* Man har lättare för att skratta.
* Man är mindre rädd.
* Man känner sig friskare.
* Man känner sig lugnare

Gör ett försök med det!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *