Är du bekymrad?


Det har aldrig funnits en bättre tid för bekymmer. Vi har problem överallt: Stigande bensinpriser, fallande aktiekurser, bränder, översvämningar, krig och potentiella krig.

Enligt nyheterna möter vi fler finansiella problem, fler utmätningar av hem och fler människor som går i konkurs än någonsin förr. ”De” säger att vi är mycket bekymrade.

 • Du är orolig för allting: Stora saker, småsaker, inbillade saker.
 • Du är rädd för att göra misstag.
 • Du tycker det är svårt att fatta beslut.
 • Du känner dig nervös utan anledning.
 • Du känner dig yr, svag eller trött.
 • Du inbillar dig det värsta.
 • Du sover dåligt.
 • Din kropp är spänd.

Tre populära, men dåliga lösningar

 1. Du besöker din läkare och får ett recept på någon medicin mot ängslan. Efter några veckor kanske du känner dig lugnare, kanske inte.

  Du tycker dock inte om att tillföra din kropp kemikalier. Du vill inte ha biverkningarna. Du hatar att behöva droger för att vara lycklig. Om du slutar, känner du dig dubbelt så ängslig som förut.

 2. Du besöker ditt barskåp eller din lokala bar. Efter en drink eller två känner du dig lugn.

  Alkohol har samma nackdelar. Du skadar din lever eller blir alkoholist. Nästa dag har du huvudvärk, och du känner dig fortfarande ängslig. Du önskar att din lycka inte kom från en flaska.

 3. Du går till en hypnositör eller köper ”undermedvetna” band, som ger dig kommandon medan du sover. Om du kan sjunka ner, känner du dig lugnare efter sessionerna.

  Men återigen, du hatar att inte ha kontroll över dina känslor, goda eller dåliga. Din ängslan kommer tillbaka i nya former. Du undrar vilka andra kommandon hypnositören gav dig.

En enkel kraftfull lösning

Du kan betydligt minska din stress och ängslan genom att göra en lätt förändring i ditt sätt att leva. Allt du gör är att sluta lyssna på vissa människor! Du ignorerar Köpmännen (säljare,distributörer) i Kaos (oordning,förvirring).

”Det är i deras (Köpmännen i Kaos) intresse att få omgivningen att tyckas vara så hotande som möjligt, för endast då kan de vinna.”

”Titta i en tidning. Finns det någonting bra på förstasidan? Det finns snarare mord och plötslig död, oenighet och katastrof. Och även kring detta, dåligt som det är, har det skapats sensation för att få det att se värre ut.” – L. Ron Hubbard

Vem som helst, som tjänar på att få världen att se sämre ut än den är, är en Köpman i Kaos.

En politiker får till exempel brott att verka vara ett större problem, än någon någonsin trodde det var. Han lovar att bekämpa brott bättre än sin motståndare. Han vinner, om han skrämmer tillräckligt många människor.

En vapenhandlare säger till ett land: ”Det här landet har i hemlighet framställt bomber och riktat dem mot er. Ni måste köpa några bomber och rikta dem mot deras huvudstad.”

Vissa advokater är Köpmän i Kaos. De säger till exempel: ”En av mina polisvänner säger att de kommer att undersöka dig, och att de vill sätta dig i fängelse. Jag kan förmodligen få dig ut ur fängelset, men mitt arvode är 500 000.”

Vem som helst, som du känner, kan vara en Köpman i Kaos. En arbetskamrat vill till exempel att du slutar upp att få så mycket gjort. Han tror att han ska få befordran, om du börjar se dålig ut. Därför ger han dig dåliga nyheter så ofta som möjligt: ”Jag är verkligen rädd för att vi alla kommer att bli avskedade, är inte du det? Ingen uppskattar oss. Jag tror inte chefen tycker om din attityd.”

De mest populära Köpmännen i Kaos skapar naturligtvis de dåliga nyheter, som du ser på TV, i tidningar eller på Internet. Ju mer skrämmande nyheterna är, desto fler människor kommer att lyssna på dem eller läsa deras artiklar.

Dessa Köpmän i Kaos får oss att tro, att vi måste lyssna på dem för att skydda oss själva. Detta gör dem populära och hjälper dem att tjäna pengar genom att sälja annonser.

Förslag

 1. Sluta upp att läsa tidningar och nyhetsmagasin. Hur hjälper det dig att känna till alla de dåliga nyheterna? (Svar: Det gör det inte.)

  Skär helt enkelt bort alla de dåliga nyheterna från ditt liv. Läs i stället trevliga artiklar eller en intressant bok.

 2. Låt bli att se på nyheterna på TV. Hur hjälper det dig eller någon att känna till om död, fara och katastrofer?

  Titta i stället på en underhållande show eller ta en promenad.

 3. Undvik människor som tycker om att överlämna störande ”nyheter”.

  Tillbringa i stället tid med människor som tycker om att lämna trevliga nyheter.

 4. Efter 7-10 dagar, lägg märke till hur du har känt dig.
 5. Om du inte är säker på att Köpmännen i Kaos verkligen har någon effekt på dig, gör de ovanstående stegen i 7-10 dagar. Gå sedan tillbaka och läs tidningarna, se på nyheterna och lyssna på störande människor under några dagar. Lägg märke till hur du känner dig nu.

Fördelar

Nästan alla, som avbryter all förbindelse med Köpmän i Kaos, lägger märke till följande fördelar:

 • Du upptäcker att andra delar av ditt liv är mer intressanta.
 • Du lägger märke till att ditt liv känns mindre farligt.
 • Du äter och sover bättre.
 • Du har lättare för att skratta.
 • Du är mindre rädd.
 • Du känner dig friskare.
 • Du känner dig lugnare.

Prova det!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *