Paradis på Jorden

1 jan 2009

Vad postulerar du?

Postulera: Att anta, påstå eller besluta att någonting är sant; en förutsägelse. Om du till exempel är säker på att du ska träna i dag, postulerar du att du ska träna i dag. Om du förväntar dig att någon kommer att lyckas, postulerar du deras framgång.

Vad postulerar du för andra?

Tänk på någon på ditt arbete. Vad hoppas du eller vad postulerar du för honom eller henne? Hoppas du att han eller hon kommer att lyckas? Misslyckas? Håller sig borta från dig? Klarar sig bara lite sämre än du?

När någon oavsiktligt gör dig upprörd, vad postulerar du för honom eller henne? Medan du till exempel kör vägen fram, gör en bil framför dig en gir, skrämmer dig och får dig att tvärbromsa. Vad postulerar du? Hoppas du att föraren får en dålig dag? Att föraren får böter för fortkörning?

När du tittar på främlingar i en butik, vad tänker du om dem? Vad postulerar du?

När du till exempel ser en överviktig person, tänker du: ”Vilken lat drummel. Jag antar att han aldrig kommer att ha framgång.” Eller tänker du: ” Jag hoppas det går bra för honom i livet.”

Vad tänker du om du ser en tonåring täckt med taueringar? ”Hon matchar sina tatueringsfärger med sina skor mycket fint. Hon kommer att gå långt.” Eller tänker du kanske: ” Vilken slampa! Hon kommer att sluta i fängelse.”

Vad du kanske inte vet är att de postulat du har för andra påverkar dig.

I en artikel från 26 november 1954 skrev L. Ron Hubbard:

“ Sitt ner på en allmän plats där många människor passerar förbi och postulera helt enkelt perfektion in i dem, ovanför dem, runt dem – oberoende av vad du ser. Gör detta med person efter person medan de går förbi dig eller runt dig. Gör det tyst och för dig själv.”

“Det här är helt enkelt en demonstration av ett faktum att den som lever och tror ont om alla sina medmänniskor, han lever själv i helvetet.”

”Den enda skillnaden mellan paradis på Jorden och helvete på Jorden är, huruvida du tror att din medmänniska är värd att mottaga din vänskap och tillgivenhet eller inte.”

L. Ron Hubbard

Tycks livet vara som paradis eller helvete för dig? Om det tidvis är en smula helvetiskt, tror du att dina medmänniskor förtjänar din vänskap?

Ta en tid i dag och postulera perfektion för andra. Besluta att de är underbara och perfekta precis som de är. Se på dem och anta att de kommer att lyckas.

Försök det också med människor du känner. Ta ett beslut att alla dina familjemedlemmar kommer att vara lyckliga och friska. Postulera perfektion in i dina vänner och medarbetare. Bara besluta.

Gör ett försök i dag. Ge alla omkring dig en gåva – ditt postulat för deras perfektion.

Om, som ett resultat, livet blir mer som ett paradis för dig, gör detta till en vana och du kommer att leva i paradiset varje dag!
Vill du veta mer?


Välkommen att kontakta oss!

Är du intresserad av personlig utveckling?
Vill du förändra ditt liv och må bättre?


Läs mer om L. Ron Hubbard här.
Dianetik: Hur tanken påverkar kroppen av L. Ron Hubbard
Självanalys av L. Ron Hubbard
Vägen till lycka - ladda ner häftet
Vägen till lycka - beställ gratis information
Gratis personlighetstest

Copyright © 2011 - TipsForSuccess.org. All rights reserved. Grateful acknowledgment is made to L. Ron Hubbard Library for permission to reproduce selections from the copyrighted works of L. Ron Hubbard. For permission to copy, print or post this article, go to www.tipsforsuccess.org/reprint_info.htm.

Lämna en kommentar