Vad gör dig lycklig?

19 Nov 2012

Vad gör dig nöjd och belåten? Varför blir du uttråkad? Var finns glädjen i livet?

”Lycka skulle kunna definieras som känslan av framsteg mot önskvärda mål. Det finns ett ögonblick av begrundan av det senaste målet när man är nöjd. Men förnöjsamhet blir omedelbart uttråkning om inte nya mål kommer i sikte. Det finns inte någon mer olycklig än en människa som har fullbordat alla sina mål i livet.” – L. Ron Hubbard

Fortsätt läs “Vad gör dig lycklig?” »

Din framgång är i nuet

8 Nov 2012

Tänker du ständigt på framtiden? Verkar morgondagen hemsk och osäker ? Är du bekymrad över hur allt kommer att bli?

Kanske är din uppmärksamhet i det förflutna. Dröjer du kvar vid gamla beslut? Är du fortfarande påverkad av människor från ditt förflutna? Tänker du ständigt på olyckor, attacker eller skador?

Om så är fallet, går du miste om den bästa delen av livet. Fortsätt läs “Din framgång är i nuet” »

Du kan påverka hur andra människor behandlar dig

26 aug 2012

Du har kraften att kontrollera hur människor behandlar dig.

Du kan få människor att tycka om dig eller hata dig, respektera dig eller kritisera dig, stödja dig eller slå ner dig.

Du kan även få människor att lita på dig och hjälpa dig att lyckas.

Sättet du gör detta på skildras av L. Ron Hubbard i boken ”Vägen till Lycka”.

Fortsätt läs “Du kan påverka hur andra människor behandlar dig” »

Visa glädje!

7 aug 2012

Varje dag möter du allvarliga situationer. Du tjänar kanske inte tillräckligt med pengar. Du har kanske inget kärleksliv. Ditt arbete är kanske outhärdligt.

Kanske du ogillar var du bor. Dina medarbetare är ovänliga. Du gör saker som du ångrar.

Om du till slut beslutar att göra någonting åt det, vad gör du?

Flyttar till en ny stad? Lämnar din partner? Söker ett nytt jobb?

Kanske ser du bara mer på TV eller dricker lite mer vin.

Men slitet eller svårigheterna kommer alltid tillbaka. Livet verkar vara ganska allvarligt.

Lyckligtvis kan du just nu göra någonting som kommer att förändra allting.

Fortsätt läs “Visa glädje!” »

Hur man blir en bättre vän med sig själv

15 jul 2012

Om du hatar dig själv , kommer du högst sannolikt att misslyckas. Om du älskar dig själv, är dina chanser till framgång mycket större.

Så vad kan du göra för att öka din kärlek till dig själv?

Enkelt!

Fortsätt läs “Hur man blir en bättre vän med sig själv” »

Hur man garanterar sin framgång

10 jul 2012

”I livet är överflöd den enda verkliga garantin för överlevnad.”
– L. Ron Hubbard från boken Självanalys

Henrik behöver till exempel 20.000 kr per månad för att betala sina räkningar. Han tjänar samma summa på sitt jobb. Resultatet är att Henrik är stressad och i fara. Han kan inte garantera att han kommer att ha 20.000 kr för att kunna betala sina räkningar varje månad.

Han kan bli sjuk och vara borta en vecka från jobbet. Hans arbetsgivare kan be honom att minska sina timmar. Han kan ha glömt sin restskatt och behöver faktiskt 23.000 kr per månad.

Fortsätt läs “Hur man garanterar sin framgång” »

Två regler som gör dig lycklig

13 apr 2012

Vad bestämmer din lycka? Bestämmer någon annan hur lycklig du är? Är din lycka förutbestämd och utanför din kontroll? Har tur någonting att göra med det?

Lyckobranschen är stor. Droger, alkohol, spel, frosseri och andra dåliga vanor är baserade på vårt behov av lycka. Olyckligtvis blir dessa ”lösningar” större problem och gör oss olyckligare. Fortsätt läs “Två regler som gör dig lycklig” »

Din kraftfulla fantasi

31 mar 2012

Under tjänstgöring i Vietnam togs major James Nesmeth till fånga och hölls inspärrad i en pytteliten cell i sju år. För att behålla sitt förnuft övade han mentalt sitt golfspel.

Varje dag brukade han föreställa sig att han var på golfbanans utslagsplats. Han föreställde sig vädret, känslan av golfklubban och gräset under sina fötter. Han kunde titta på bollen och tänka sig den perfekta svingen.

Så snart han blivit befriad och återvänt till Förenta Staterna, gick han till sin golfklubb och spelade en golfrunda. Han slog 20 slag under sitt spel första gången ut! Medan han var krigsfånge, övade han varje dag och förbättrade sitt spel utan att röra sin klubba under sju år.

Fortsätt läs “Din kraftfulla fantasi” »

Bli vän med dig själv

10 mar 2012

Ett snabbt och lätt sätt att bli vän med dig själv

Om du hatar dig själv, kommer du högst sannolikt att misslyckas. Dina chanser till framgång är mycket större, om du älskar dig själv.

Så vad kan du göra för att öka din kärlek till dig själv?

Fortsätt läs “Bli vän med dig själv” »

Din hälsa och lycka

25 feb 2012

Du har kanske hört att du måste anpassa dig till världen omkring dig för att lyckas.

Exempel: ”Det är bäst du vänjer dig vid det, eftersom det är som det är. Du måste kompromissa för att vara lycklig. Gör inga svängningar!”

Dock måste du ha en annorlunda inställning för att ha framgång.

Fortsätt läs “Din hälsa och lycka” »

Orsak eller effekt: Valet är ditt

14 feb 2012

Varje aspekt av ditt liv tillhör två kategorier: saker som du är orsak över och saker som du är effekt av.

Du kan vara orsak över ditt arbete, dina förhållanden, vanor, pengar och framtid . . . eller så kan du vara effekt av dessa saker.

När du är effekt av någonting, upprör det dig. Det ger dig problem. Du tycker inte om att tala om det.
Fortsätt läs “Orsak eller effekt: Valet är ditt” »

Varför du behöver ha mål

31 jan 2012

Du behöver intressanta mål för att göra detta år till ditt mest framgångsrika någonsin.

”Utan mål, hopp, ambitioner eller drömmar är det nästan omöjligt att uppnå glädje.” – L.Ron Hubbard

Fortsätt läs “Varför du behöver ha mål” »

Din obegränsade potential

14 jan 2012

Fråga: Vad betyder ordet ”potential”?
Svar: Kapaciteten för tillväxt eller förbättring; en möjlighet; en kraft.

Om du till exempel sitter på en låda dynamit, sitter du på en potential. Dynamiten exploderar inte, men den skulle kunna göra det.

Faktum: Du sitter verkligen på en låda dynamit, och den är stor!
Fortsätt läs “Din obegränsade potential” »

Vem stoppar dig? Del 4

10 jan 2012

Det största hindret för din framgång är inte ekonomi, dina arbetsvanor eller dina möjligheter. Din största stresskälla är inte pengar, vädret eller någon fysisk sak.

Den största källan till affärsproblem, karriärsvårigheter och personlig stress är den antisociala personligheten. Den typ av person som är oärlig, lågsinnad, grym, fientlig eller negativ. Den person som öppet eller i hemlighet bekämpar dig, slår ner dig och orsakar dig problem.

Du känner dig bättre, när du hanterar eller avbryter förbindelsen med en antisocial person. Du slappnar av. Du lyckas mer än du misslyckas. Du har mindre att kämpa mot på din väg mot dina mål.
Fortsätt läs “Vem stoppar dig? Del 4” »

Vem stoppar dig? Del 3

10 jan 2012

Känner du någon som tycks vara snäll och artig men som gör ditt arbete och liv svårt? Denna person kan vara en antisocial person. Han eller hon kan få dig att känna som att du åker berg-och-dalbana.

Du känner dig bra den ena dagen och dålig nästa dag. Du är produktiv och effektiv den ena veckan men slösar bort tid och får ingenting gjort nästa vecka. Ditt humör går upp och ner uppenbarligen utan någon förklaring.

Abraham Lincoln var känd för sina humörsvängningar. Ibland var han energisk, ambitiös och gladlynt. Andra gånger var han tillbakadragen, utmattad och sömnlös. Även Winston Churchill var i en berg-och-dalbana: kraftfull, energisk och briljant den ena dagen; deprimerad och onykter nästa dag.

Tänk så mycket mer dessa män skulle ha åstadkommit, om de hade varit mer stabila. De varken kände igen eller hanterade de antisociala personerna runt dem.
Fortsätt läs “Vem stoppar dig? Del 3” »

Vem stoppar dig? Del 2

31 Dec 2011

Din största källa till besvär och bekymmer.

I en studie utförd av medlemmar från polisdepartementet i Los Angeles fastställde de att 2% av befolkningen faktiskt var farlig och skadlig för samhället och att den här minoriteten låg bakom de flesta brott.

L. Ron Hubbard sätter de antisocialas procenttal till 2,5% med ytterligare 17,5% av befolkningen så tungt påverkade av de antisociala, att de börjar handla som antisociala personligheter. Några exempel på antisociala på en global skala är Stalin, Hitler, maffian och terrorister.

I ditt liv kan din chef, din hustru, din kund, din medarbetare, din advokat, din revisor, din bilmekaniker, din anställde eller svärmor vara antisocial, vem som helst.

Att känna igen de 20% som orsakar 80% av oss problem är det första steget mot att hantera dem. Fortsätt läs “Vem stoppar dig? Del 2” »

Vem stoppar dig? Del 1

31 Dec 2011

Det största hindret till en framgångsrik karriär är inte brist på möjligheter, arbetsmarknaden eller din stad. Det är vissa människor.

Speciellt antisociala människor – människor som är bedrägliga, ondskefulla, grymma, fientliga eller negativa. Människor som är emot dig, behandlar dig utan respekt och orsakar dig besvär. De försöker stoppa dig.

”När vi spårar orsaken till ett misslyckat företag, kommer vi oundvikligen att upptäcka den antisociala personligheten i hårt arbete någonstans i dess led.

Det är sedan viktigt att undersöka och lista den antisociala personens kännetecken. Det är med rätta nödvändigt för ordentliga människor att bli bättre informerade om detta ämne, eftersom det har inflytande på det dagliga livet för så många.” – L. Ron Hubbard

Fortsätt läs “Vem stoppar dig? Del 1” »

Vilket är värst: Terrorister eller fruktan för terrorister?

31 Dec 2011

Sedan attentatet 11 september är många människor fortfarande rädda för att flyga, besöka New York eller arbeta i höga byggnader. Många amerikanare är rädda för någon som kommer från Mellanöstern.

Liksom fruktan för terrorism kan påverka ett land, kan fruktan skada din framgång. Du blir tillbakadragen eller gömmer dig i stället för att arbeta på din karriär eller framtid.

Om du känner dig rädd, fattar du fel beslut. Du bekämpar fel mål. Du känner dig förvirrad.
Fortsätt läs “Vilket är värst: Terrorister eller fruktan för terrorister?” »

Motivation för pengar

19 Dec 2011

Är ditt främsta mål att tjäna pengar? Är det din viktigaste motivation? Du kanske blir rik om det är så, men du kanske inte blir lycklig i livet. Du kan kanske inte ha ett bra äktenskap eller en lycklig familj. Du gör kanske inte någon skillnad i världen.

Faktum är att du skulle kunna bli rik och vara lycklig, om pengar inte är din enda motivation!

Det finns en stor skillnad mellan att tjäna pengar bara för att ha pengar och att tjäna pengar för att finansiera en större sak eller skapa en större nytta. Hur fungerar detta?
Fortsätt läs “Motivation för pengar” »

Öka din framgång genom att tacka människor

11 Dec 2011

”Uppskattning och bekräftelse är ofta mer värdefullt än materiella belöningar och arbetas vanligen mycket hårdare för än ren avlöning.”
– L. Ron Hubbard

I en Gallupundersökning av 2000 arbetare sa 69% att beröm och erkännande från deras chefer var mer motiverande än pengar. Fyra av fem arbetare sa att erkännande och beröm motiverade dem att göra ett bättre jobb. Trots detta känner de flesta arbetare att de inte blir ordentligt erkända eller berömda.

Fortsätt läs “Öka din framgång genom att tacka människor” »

Att tala sanning

5 Dec 2011

Man har framgång när man talar sanning.

Du överdriver till exempel en kunds problem, så att du kan ta mer betalt av honom. Detta ökar din inkomst men orsakar dig problem. Kunden kan märka lögnen hur ärligt du än agerar. Om du blir avslöjad är straffet smärtsamt.

Om du å andra sidan underskattar kundens problem, döljer du vad du vet är sant. Du hindrar din kund från att fatta de rätta besluten. Du känner dig som en usling.

Den enda lösningen är att se kunden i ögonen utan tvekan och tala om sanningen. Då kan kunden handla i enlighet därmed. Du gör ditt jobb, även om du inte tjänar lika mycket pengar och även om kunden inte tycker om sanningen.

När du har modet att kalla sanningen för sanning, blir du en kraft att räkna med. Det är lätt att hålla en position angående ett ärligt faktum.
Fortsätt läs “Att tala sanning” »

Hur man lyckas i livet – del 8

16 okt 2011

Hur man lyckas med hjälp av affinitet, verklighet och kommunikation – del 8.

Affinitet, verklighet och kommunikation förkortas AVK.

Affinitet: hur mycket man tycker om eller älskar en person. Verklighet: hur mycket överenskommelse man har med en person; vad man är överens är verkligt. Kommunikation: ens utbyte av information och idéer. Förståelse: resultatet av att kombinera affinitet, verklighet och kommunikation.

”AVK-triangeln är kärnan i levande förbindelser.” – L. Ron Hubbard

Sista delen i denna serie beskriver en viktig beståndsdel för din framgång. Utan den kommer du helt säkert att misslyckas.

Fortsätt läs “Hur man lyckas i livet – del 8” »

Den bästa hämnden

29 aug 2011

Vill du skada någon, därför att han eller hon skadar dig? Behöver du ge igen? Söker du hämnd?

Du kunde tro att den bästa hämnden är att förstöra dina fiender. Få dem att ångra att de någonsin bråkade med dig. Bevisa att du är mer kraftfull.

Anders och hans fru Ingrid ägde till exempel den bästa restaurangen i staden. När Anders kom på att Ingrid hade en affär, begärde han inte bara skilsmässa, utan han beslöt att ge igen. Han orsakade att de bråkade om varje liten detalj i skilsmässan under tre år. Till sist hade deras advokater nya Mercedesbilar; Anders och Ingrid hade ingenting. Fortsätt läs “Den bästa hämnden” »

Passionens kraft

25 aug 2011

Förbättring av denna enda attityd får dina dagar att flyga iväg. Du vaknar ivrig att arbeta. Du fattar de rätta besluten. Du får mer gjort på mindre tid.

Förbättring av denna attityd påverkar alla omkring dig. De tror på dig, litar på dig och vill hjälpa dig.

Denna enda attityd kan ändra hela ditt liv till det bättre. Fortsätt läs “Passionens kraft” »

Ditt kungarike

29 jun 2011

Du förtjänar ett kungarike.

Bob är till exempel kung i det lag han tränar i baseball. Kelli är drottning i företaget hon startade. Peters kungarike är en trädgård eller en myntsamling.

Stella är drottning över avdelningen för arkivering av rapporter. Linda härskar över allt och alla inom sitt köksområde. Fortsätt läs “Ditt kungarike” »

Känn dig lyckligare just nu

3 apr 2011

Vad får dig att känna dig nöjd och belåten? Varför blir du uttråkad? Var är livsglädjen?

”Lycka skulle kunna definieras som känslan av framsteg mot önskvärda mål. Det finns ett ögonblick av begrundande av det senaste målet, då man är nöjd. Men belåtenheten blir omedelbart uttråkning om nya mål inte är i sikte. Det finns ingen mer olycklig än en människa som har fullbordat alla sina mål i livet.” – L. Ron Hubbard

Fortsätt läs “Känn dig lyckligare just nu” »

Är du bekymrad?

3 apr 2011

Det har aldrig funnits en bättre tid för bekymmer. Vi har problem överallt: Stigande bensinpriser, fallande aktiekurser, bränder, översvämningar, krig och potentiella krig.

Enligt nyheterna möter vi fler finansiella problem, fler utmätningar av hem och fler människor som går i konkurs än någonsin förr. ”De” säger att vi är mycket bekymrade.

Fortsätt läs “Är du bekymrad?” »

Hur man blir lycklig

1 apr 2011

Många människor tror att de inte kan bli lyckliga. De säger: ”Var och en som berättar för dig att de är lyckliga ljuger.” ”Jag skulle vara lycklig om jag hade bättre _____ (maka/make, arbete, kropp, hus, inkomst, föräldrar, barn, chef, anställda, regering).” ”Livet stinker och sedan dör man.”

Sanningen är, att du är den som kontrollerar den mängd glädje du har i ditt liv. Du kontrollerar den baserat på hur väl du följer dessa två regler:

Fortsätt läs “Hur man blir lycklig” »

Intresserad av livet?

11 mar 2010

Alla letar efter lycka. Men många människor gör misstaget att tro att deras lycka kommer från andra källor.

”Så snart vädret blir varmt kommer jag att vara lycklig.”

”Jag skulle bli lycklig, om min vän kunde komma på besök.”

”Jag skulle verkligen vara lycklig, om jag kunde flytta till ett nytt hus.”

Lyckligtvis kan du göra dig själv lycklig.

”Nyckeln till lycka är att vara intresserad av livet.” – L. Ron Hubbard

Varför gör till exempel en solig dag dig lycklig? Kanske därför att du blir intresserad av friluftslivet? Därför att du kan deltaga i intressanta aktiviteter? Fortsätt läs “Intresserad av livet?” »

Ha roligt!

29 okt 2009

”En individ , som frivilligt och med glatt hjärta kan göra saker därför att de är roliga, är en mycket sinnesfrisk person.” – L. Ron Hubbard

Vad kan du göra i dag helt enkelt därför att det är roligt? Fortsätt läs “Ha roligt!” »

Lycka är kraftfullhet

1 jan 2009

Varför tycks några människor vara så lyckliga? Allting de gör tycks på ett magiskt sätt slå väl ut.

Vad får dig att utföra dina topprestationer? Vad gör dig lyckligast? När är du som bäst?

Här är ett styrketips som du inte kommer att lära dig av någon av ”motivationsexperterna.”

“Lycka är kraftfullhet och kraftfullhet är att kunna göra vad man gör, när man gör det.” L. Ron Hubbard

Fortsätt läs “Lycka är kraftfullhet” »

Hur man hämnas

1 jan 2009

Vill du skada någon, därför att han eller hon skadar dig? Är du tvungen att ge igen? Söker du hämnd?

Hur tar du revansch på någon som behandlar dig dåligt? Vem förstör din framgång? Vem behandlar dig som en fiende?

Du kunde tycka att den bästa hämnden är att förstöra dina fiender. Få dem att ångra att de någonsin trasslade till saker för dig. Bevisa att du är mer kraftfull.

Att bekämpa en fiende kan ta över ditt liv och kosta dig enorma mängder pengar och tid. Att försöka hämnas på de onda killarna kan förstöra ditt liv mer grundligt än deras ursprungliga attack. Fortsätt läs “Hur man hämnas” »

Hur man blir en sann vän till omvärlden

1 jan 2009

Vem har makten att bli din största fiende? Dåliga chefer eller dåliga anställda? Urusla grannar? Terrorister? Ovänliga förare på motorvägen?

Ingen av dem, faktiskt.

Din störste potentielle fiende är du själv.

Ingen kan förstöra ditt liv som du kan. Ingen kan sätta stopp för din karriär lika effektivt som du. Ingen kan fördärva ditt äktenskap som du.

När du kritiserar dig själv eller hatar dig själv, blir du din egen värste fiende. Fortsätt läs “Hur man blir en sann vän till omvärlden” »

Självkritik hjälper dig inte att lyckas

21 apr 2008

“Du behandlar dig själv i närvarande tid så som du behandlades av andra i det förflutna. Och du straffar dig själv mycket mer än någon någonsin skulle straffa dig.” – L. Ron Hubbard

Hur har människor behandlat dig i det förflutna?

Har du någonsin lagt märke till att du behandlar dig själv på samma sätt?

Om inte alla alltid har behandlat dig med respekt och vänlighet, skulle du kunna kritisera dig själv emellanåt. Och självkritik eller självinvalidering förstör din framgång. Fortsätt läs “Självkritik hjälper dig inte att lyckas” »

Du försökte nå ett mål och misslyckades … Vad händer nu?

20 jan 2008

Har du någonsin sagt:

”Jag har för många problem för att nå mina mål.”
”Jag har fel ålder / fel ras / fel kön / fel nationalitet.”
”Jag tycker det är för svårt för mig att göra.”
”Jag vill hellre se på TV.”
”Vad i all världen fick mig att tro att jag kunde göra det?”
”Jag är trött på alltihop.”
”Jag kan helt enkelt inte göra det.”
”Jag ska göra det en annan gång.”
”Jag har inte tillräckligt med energi.”
”Jag insåg inte att det skulle bli så här svårt.
”Liksom de flesta människor kommer jag aldrig att nå mina drömmar.”
”Jag har förlorat hoppet.”

Har du en gång börjat säga ”jag kan inte”, är du på den sluttande vägen till misslyckande. ”Jag kan inte klara projektet.”
”Jag kan inte betala mina räkningar.” ”Jag kan inte lyckas.” Fortsätt läs “Du försökte nå ett mål och misslyckades … Vad händer nu?” »

Vem är din bästa vän?

12 jun 2007

Vem är din största möjliga fiende? Terrorister? Dåliga chefer eller dåliga anställda?

Faktiskt ingen av dem. Din störste möjliga fiende är du. Ingen kan förstöra ditt liv som du kan. Ingen kan dra ur proppen till din karriär lika effektivt som du. Ingen kan förstöra ditt äktenskap som du. När du kritiserar dig själv eller hatar dig själv, blir du din egen värste fiende. Fortsätt läs “Vem är din bästa vän?” »

Hur du gör dig själv lyckligare på fem minuter eller mindre

11 jun 2007

L. Ron Hubbard skrev 1982 en dikt kallad “Glädjen i att Skapa”:

”Tvinga dig själv att le och du kommer snart att sluta rynka pannan. Tvinga dig själv att skratta och du kommer snart att hitta något att skratta åt. Bli entusiastisk och du kommer mycket snart att känna dig så. En varelse orsakar sina egna känslor. Den största glädje som finns i livet är att skapa. Slösa med det!” L. Ron Hubbard

Man kan hitta dussintals sätt att använda denna dikt för att bli lyckligare, smartare och mer framgångsrik. Förslagen nedan tar fem minuter eller mindre att prova. Fortsätt läs “Hur du gör dig själv lyckligare på fem minuter eller mindre” »