Hur man blir en bättre vän med sig själv

15 jul 2012

Om du hatar dig själv , kommer du högst sannolikt att misslyckas. Om du älskar dig själv, är dina chanser till framgång mycket större.

Så vad kan du göra för att öka din kärlek till dig själv?

Enkelt!

Fortsätt läs “Hur man blir en bättre vän med sig själv” »

Bli vän med dig själv

10 mar 2012

Ett snabbt och lätt sätt att bli vän med dig själv

Om du hatar dig själv, kommer du högst sannolikt att misslyckas. Dina chanser till framgång är mycket större, om du älskar dig själv.

Så vad kan du göra för att öka din kärlek till dig själv?

Fortsätt läs “Bli vän med dig själv” »

Svartsjuk?

26 okt 2011

Ingen tycker om att vara svartsjuk. Man är rädd att man kanske blir ersatt eller man kan förlora ett förhållande. Man känner sig osäker.

Det är också svårt att ha ett förhållande med en svartsjuk person. Den svartsjuka personen gör vad som helst för att vara säker på att man fortfarande tycker om honom eller henne. Svartsjuka gör personen osympatisk, till och med motbjudande.

Svartsjuka skapar ängslan, vrede, ensamhet, hat och fruktan. Svartsjuka personer tänker inte klart. De kan även agera lite vansinnigt.
Fortsätt läs “Svartsjuk?” »

Hur man lyckas i livet – del 6

16 okt 2011

Hur man lyckas med hjälp av affinitet, verklighet och kommunikation – del 6.

Affinitet, verklighet och kommunikation förkortas AVK.

Affinitet: hur mycket man tycker om eller älskar en person. Verklighet: hur mycket överenskommelse man har med en person; vad man är överens är verkligt. Kommunikation: ens utbyte av information och idéer. Förståelse: resultatet av att kombinera affinitet, verklighet och kommunikation.

”AVK-triangeln är kärnan i levande förbindelser.” – L. Ron Hubbard

Fortsätt läs “Hur man lyckas i livet – del 6” »

Dåraktig kärlek

18 jun 2011

När du är kär sjunger hela världen med dig. Eller gör den det?

Låt oss säga att ett ungt par blir kära. Hela dagarna tänker de på varandra. Om de är skilda åt, samtalar de ständigt eller sänder meddelanden till varandra. En vacker besatthet.

Men en dag vill en av dem tillbringa tid ensam med en vän. Svartsjuka flyger in i bilden. Den ene känner sig fångad och den andre känner sig övergiven. De grälar och slåss. Ingen är lycklig.

Jämför detta par med ett par som har varit gifta i 25 år. Det här paret känner beundran och respekt för varandra. De tillbringar tid åtskilda utan att någon känner sig svartsjuk. De är båda lyckliga. Fortsätt läs “Dåraktig kärlek” »