Hur du får människor att lita på dig

8 apr 2013

Om människor inte kan lita på dig, kommer du inte att lyckas. Du behöver människor som tror på dig, har förtroende för dig och litar på dig.

Det är lätt att mista ett förtroende. Du glömmer ett löfte du gav. Du misslyckas att göra vad du sa att du skulle göra.

Fortsätt läs “Hur du får människor att lita på dig” »

Det ärliga sättet att bli rik

13 maj 2012

Du kan få allt du önskar i livet så länge som du ger andra tillräckligt av vad de vill ha. Om du inte ger någonting av värde, får du ingenting av värde. Din metod av utbyte bestämmer ditt välstånd.

Den typ av utbyte du använder, bestämmer din ekonomiska framgång. Ingenting annat du gör har en större inverkan på din inkomst.
Fortsätt läs “Det ärliga sättet att bli rik” »

Motivation för pengar

19 Dec 2011

Är ditt främsta mål att tjäna pengar? Är det din viktigaste motivation? Du kanske blir rik om det är så, men du kanske inte blir lycklig i livet. Du kan kanske inte ha ett bra äktenskap eller en lycklig familj. Du gör kanske inte någon skillnad i världen.

Faktum är att du skulle kunna bli rik och vara lycklig, om pengar inte är din enda motivation!

Det finns en stor skillnad mellan att tjäna pengar bara för att ha pengar och att tjäna pengar för att finansiera en större sak eller skapa en större nytta. Hur fungerar detta?
Fortsätt läs “Motivation för pengar” »

Att tala sanning

5 Dec 2011

Man har framgång när man talar sanning.

Du överdriver till exempel en kunds problem, så att du kan ta mer betalt av honom. Detta ökar din inkomst men orsakar dig problem. Kunden kan märka lögnen hur ärligt du än agerar. Om du blir avslöjad är straffet smärtsamt.

Om du å andra sidan underskattar kundens problem, döljer du vad du vet är sant. Du hindrar din kund från att fatta de rätta besluten. Du känner dig som en usling.

Den enda lösningen är att se kunden i ögonen utan tvekan och tala om sanningen. Då kan kunden handla i enlighet därmed. Du gör ditt jobb, även om du inte tjänar lika mycket pengar och även om kunden inte tycker om sanningen.

När du har modet att kalla sanningen för sanning, blir du en kraft att räkna med. Det är lätt att hålla en position angående ett ärligt faktum.
Fortsätt läs “Att tala sanning” »

Hur man blir omtyckt och beundrad

18 jun 2011

Människor måste tycka om dig, om du ska bli framgångsrik. Om människor ogillar dig, misslyckas du.

Så hur får du människor att tycka om dig?

En dålig lösning är att låtsas vara någon du inte är. Exempel: Joe låtsas vara från England och talar med brittisk accent. Han tror det kommer att hjälpa honom att få en flickvän. Jane möter Joe och tycker han är intressant på grund av hans accent. Men när Jane upptäcker att Joe aldrig har varit i England, kan hon inte lita på Joe och tycker inte längre om honom. Fortsätt läs “Hur man blir omtyckt och beundrad” »

Dumt tänkande

1 jan 2009

Kan du tänka igenom saker?

När du gör någonting, bedömer du då vad som kommer att hända sedan?

Om du slår till din hand med en hammare, kommer det att göra ont. Om du skriker åt människor, kommer du inte att bli omtyckt. Om du stjäler bilar, hamnar du i fängelse.

Du är förmodligen inte kriminell, om du kan tänka följdriktigt. Du kan se konsekvenserna av ett brott. En kriminell person kan inte tänka så långt framåt. Fortsätt läs “Dumt tänkande” »

Var ärlig mot dig själv

7 Dec 2007

För att ha framgång måste du vara sanningsenlig.

Du äger till exempel en bilreparationsverkstad och ger kostnadsförslag för att reparera bilar. Ibland överdriver du en kunds problem, så att du kan ta mer betalt av honom. Detta ökar din inkomst men orsakar problem för dig. Det spelar ingen roll hur allvarligt du uppträder. Kunden uppfattar din lögn. Böterna är smärtsamma, när du avslöjas.

Å andra sidan, om du underskattar kundens bilreparationsproblem, kompromissar du med vad du vet är sant. Du hindrar faktiskt din kund från att fatta bra beslut. Du känner dig som ett kräk. Fortsätt läs “Var ärlig mot dig själv” »

Varför ljuga?

11 jun 2007

Varför skulle du avsiktligt ge någon fel intryck? Vad skulle få dig att förändra eller överdriva fakta? Varför skulle du presentera en falsk bild?

Att ljuga är att ljuga, vare sig du kallar dem vita lögner, nödlögner, halvsanningar eller överdrifter. Fortsätt läs “Varför ljuga?” »